Lindsey over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was’ Lindsey over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Lindsey over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was’
Afbeelding voor Lindsey over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was’
Afbeelding voor Lindsey over haar eerste single reis met VillaVibes: ‘Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was’

Ze had er zelf nog geen ervaring mee, maar helemaal onbekend met single reizen was Lindsey (33) uit Amsterdam niet. Vriendinnen en zelfs haar moeder en stiefvader waren al eens met VillaVibes op vakantie geweest. Onlangs en ging ze op wintersportvakantie naar St. Christoph in Oostenrijk. Hoe de reis haar is bevallen, lees je hier.

Lindsey is nu vijf jaar single. Via vriendinnen en kennissen hoorde ze van single reizen en hoe leuk dat is. “Normaal gesproken ga ik altijd met vrienden op wintersport, maar dat kwam dit jaar niet zo goed uit. Omdat ik toch heel graag op wintersport wilde, ben ik gaan googlen op wintersportreizen voor singles. Ik dacht: dit is het juiste moment om uit te proberen of een single reis iets voor mij is.”

Overzichtelijke website

Tijdens haar online zoektocht kwam VillaVibes het meest naar boven. “VillaVibes is een bekende naam en ik vond de website van VillaVibes erg overzichtelijk. Verschillende mensen die ik ken zijn al eens op reis geweest met VillaVibes. Ook mijn moeder en stiefvader hebben allebei eens een vakantie geboekt via VillaVibes voordat ze een relatie met elkaar kregen. Toevallig hè?”

Ook mijn moeder en stiefvader hebben allebei eens een vakantie geboekt via VillaVibes voordat ze een relatie met elkaar kregen. Toevallig hè?”

Linsey (links): Het is alsof je met een vriendengroep op vakantie bent.

Spannend

Lindsey heeft wel getwijfeld voordat ze besloot te boeken. “Vooral omdat ik het heel spannend vond, maar ook omdat ik niet zeker wist welke week ik weg zou gaan en naar welke bestemming. Ik heb de website van VillaVibes een tijdje goed in de gaten gehouden. De week die mijn voorkeur had, liep op een gegeven moment redelijk snel vol, dus toen dacht ik: nu moet ik gauw boeken, anders krijg ik spijt.”

Betrokken crew

Ze koos voor een wintersportvakantie in St. Christoph. “We verbleven in een typisch Oostenrijks chalet. De kamers waren mooi en schoon en het eten was eenvoudig maar heel goed verzorgd. Bij het ontbijt was er meer dan genoeg keus en ik vond het avondeten erg lekker. Het drinken was inbegrepen, dat vond ik ook erg relaxed.”

Over de crew van VillaVibes is Lindsey ook erg te spreken. “Er waren vier crew members. Vier totaal verschillende types, maar ze waren allemaal ontzettend aardig en betrokken. Ze begeleidden de skiroutes op verschillende niveaus, maar ze deden ook gezellig mee met de après-ski. Ze zorgden ervoor dat iedereen bij de groep werd betrokken en niemand buiten de boot viel.”

Reisleider koost (rechts) tijdens een ski-safari door St. Christop

Gezellige mix

Het reisgezelschap bestond uit 53 mensen. “Er waren ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Die mix vond ik erg prettig. Iedereen had al snel contact met elkaar. Vanaf het moment dat we in de bus zaten, raakten we met elkaar aan de praat. Op de piste ging ik elke dag mee met team zwart, voor de ervaren skiërs. Ik ben zelf niet super ervaren, maar ik ga wel heel snel. Je zag dat de mensen die het snelst weer beneden waren, ook steeds lekker aan het kletsen waren. En tijdens de borrels praat je weer met andere mensen.”

Met sommige reisgenoten heeft ze sinds haar vakantie nog contact. “Of dat blijvend is, weet ik niet. We wonen vrij ver van elkaar vandaan. Maar als ze in Amsterdam zijn, zou ik het zeker leuk vinden om samen ergens koffie te drinken.”

Met een vriendengroep op vakantie

De vakantie met VillaVibes is Lindsey meer dan goed bevallen. “Het voelde alsof ik met een vriendengroep op vakantie was. Het was net als op de middelbare school, maar dan zonder de pesterijen. Iedereen was ontzettend aardig en toegankelijk. Niemand was erop uit om groepjes te vormen. Er ontstonden natuurlijk wel een paar kleinere groepjes, maar je werd nergens buitengesloten als je aansluiting zocht. Als ik bijvoorbeeld bij team blauw ging staan, werd ik volledig opgenomen.”

Wat ze ook prettig vond is dat de mensen met wie ze op reis was, hoger opgeleid waren. “Daar was ik niet per se naar op zoek, maar het gaf me wel een fijn gevoel dat je tijdens zo’n reis met gelijkgestemden bent en een beetje op hetzelfde niveau met elkaar kunt praten.”

Lindsey en haar mede-Vibers tijdens de ski-safari

Surfen of safaritrip

Lindsey ziet zichzelf zeker nog eens met VillaVibes op reis gaan. “Als ik volgend jaar nog steeds single ben, acht ik de kans groot dat ik weer met VillaVibes op wintersport ga. Misschien ga ik ook in de zomer wel met VillaVibes op vakantie. Ik vind surfen heel leuk, dus een surf vakantie klinkt ideaal, maar een safaritrip zou ik ook heel gaaf vinden. Ik zou zoiets niet snel alleen doen, maar in groepsverband wel.”

Altijd wel een klik

Tegen andere singles die nog twijfelen of een single reis iets voor hen is wil Lindsey zeggen: “Wees niet bang dat je geen aansluiting vindt. Wat iedereen met elkaar gemeen heeft is dat je allemaal dezelfde interesse hebt: skiën. En de groep is zo groot, dat je altijd wel een klik met iemand hebt. Ik had met meerdere mensen een klik. Dus ik zou willen zeggen: probeer het gewoon. Ik ga ook best vaak alleen of met een of meer vriendinnen op vakantie, maar de contacten die je dan hebt, zijn vaak wat vluchtig. Het is gewoon heel leuk om met andere mensen op vakantie te zijn.”

Zin gekregen om met een groep gelijkgestemden te genieten van een onvergetelijke wintersportreis? Er zijn nog een aantal plekjes.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren