Lallas over zijn 1e singlereis Ardennen “Kreeg ’t cadeau van mijn ex-vriendin” Lallas over zijn 1e singlereis Ardennen “Kreeg ’t cadeau van mijn ex-vriendin”

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 6 minuten
singlereis Lallas
singlereis Lallas
singlereis Lallas

Hij geeft eerlijk toe, de accommodatie in de Ardennen moet je liggen: het is een voormalig jachthuis uit de 19e eeuw waardoor de deuren klemmen en de houten vloeren kraken. Maar de Vibe die er hangt is fantastisch. Het paste perfect in het straatje van de in Moordrecht wonende Lallas: ”Met name dat grote mooie zonneterras is heel fijn. Waar je jezelf makkelijk kunt afzonderen in de knusse hoekjes, maar net zo goed een potje kan volleyballen op het gras”.

In zijn woonplaats, gelegen tussen Gouda en Rotterdam in, ontbreekt het Lallas van der Waal (45) niet aan vrienden. “Het probleem is dat bijna iedereen een vriendin heeft. Ik voel me dan toch een beetje een uitzondering. Alsof er iets mis met mij is.

Het is dan zo’n opluchting om te zien hoeveel leuke singles er eigenlijk zijn. Dat je denkt van: hoezo heb jij nou geen partner?”

Relaxen op het terras.

Veel zenuwen vooraf ervaarde Lallas niet, tot het moment dat hij de parkeerplaats opreed. “Ik liep toen wel met klamme handjes richting de 30 mensen die er al stonden. Je voelt je dan toch erg onwennig.

Dat gevoel verdween direct toen ik een leuk praatje maakte met de 1e gast die een biertje in zijn hand had. Voordat je het weet sta je in een groepje te praten en heb je aansluiting gevonden. Het helpt ook heel erg dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Dat je weet dat elke vraag die je stelt, ook weer terug gaat komen”.

Mooiste anekdote

Als er een prijs was voor de mooiste anekdote, had Lallas ‘m dit weekend zeker gewonnen. Zijn single weekendje Ardennen kreeg hij namelijk cadeau van zijn ex-vriendin: “Mijn ex is nog altijd mijn allerbeste vriendin en woont tegenwoordig in een boerderij in Limburg. Deze zomer heb ik geholpen met opknappen”.

De ex-vriendin van Lallas kwam op een gegeven moment naar hem toe en gaf aan ‘iets leuks’ te hebben gevonden: een single weekend met VillaVibes. Ik zei direct: “Dit lijkt me leuk, ik ga erover nadenken”. Lallas weet van zichzelf: als ik dat zeg dan ga ik het uitstellen en dan ga ik toch niet meer boeken. Toen ze nogmaals vroeg of ik het echt leuk vond heeft ze het aan me cadeau gedaan.

Spelletjes spelen in de binnentuin. Lallas vond direct al aansluiting bij de groep.

Een beter cadeau had Lallas zich niet kunnen wensen, want hij kwam in een geweldige groep terecht. “Alles ging zo vanzelf. Dat gevoel waarbij je ’s ochtends nog niet weet wat je precies gaat doen, en aan het einde van de dag beseft dat je geen moment op je kont hebt gezeten. Dat is écht heerlijk”.

3 lekke banden

Als Lallas één favoriete activiteit moet kiezen voor dit single weekend, dan gaat hij toch voor het mountainbiken. “Ik vond dat echt gaaf. Zeker ook omdat je kon kiezen voor een e-bikes zodat ook mensen zonder goede conditie prima mee konden. Maar wat denk je? Onderweg kregen opeens 3 mensen een lekke band en konden niet verder fietsen. Als groep hebben we toen besloten om een paar honderd meter met de fiets aan de hand gelopen. Dat draagt echt bij aan het groepsgevoel”.

Ondanks 3 lekke banden was het mountainbiken een fantastisch avontuur.

Over het eten raakt de 45-jarige leraar maar niet uitgepraat. “Daar kan ik wel uren over praten. Ik had van tevoren een beetje een gaarkeuken met macaroni en dat soort dingen verwacht, maar zelfs de lunch was een volledig 3-gangendiner.”

De aardappelen van kok Stephanie overtroffen alle verwachtingen van de groep. “Die waren op zo’n manier bereid, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Meerdere mensen hebben de kok wel 4 keer geprezen om haar aardappelen. En dat was nog maar een bijgerechtje!”

Het eten was fenomenaal lekker.

“Het viel mij ook op dat de crew op een hele fijne manier aanwezig was. Ze mengden zelf heel erg met de groep, aten gewoon mee en hadden het zichtbaar naar hun zin. Tegelijkertijd wisten ze antwoord op alle vragen. Ik heb geen enkele keer gehoord dat ze iets niet wisten of dat ze het even moesten navragen”.

Gebroken nachten

“Ik heb eigenlijk maar weinig slaap gehad”, geeft Lallas eerlijk toe. “Het was gewoon veels te gezellig, dan ga ik echt niet naar bed toe.” Op de laatste avond werd er nog een gitaar bijgepakt en hebben we de hele avond bij het kampvuur liedjes gezongen. “Ik kreeg er echt het schoolreisje gevoel van. Ik heb mijn stem nu pas terug!”

Tja, het bijschrift zegt eigenlijk genoeg over hoe gezellig dit single weekend was…

Vanwege andere verplichtingen moest Lallas tot zijn grote teleurstelling al op zondagavond naar huis. Hij nam na 2 gebroken nachten met weinig slaap afscheid van de groep. “Ik ben na het avondeten alle tafels afgegaan om iedereen gedag te zeggen. Ik was wel een uur bezig! Je blijft dan toch overal even kletsen en knuffelen”.

Bij terugkomst in Moordrecht, komt Lallas met een voldaan gevoel thuis. Ook heeft hij 2 leuke contacten overgehouden aan deze singlereis waar hij inmiddels contact mee heeft opgenomen. “In 1e instantie om foto’s mee uit te wisselen, maar ook omdat ik het zo gezellig met ze vond. Ik zou het absoluut leuk vinden om ze nog een keer te zien”.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren