Kwart van de singles vindt aftellen tot 2024 vervelend moment Kwart van de singles vindt aftellen tot 2024 vervelend moment

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 2 minuten
single oud en nieuw alleen
single oud en nieuw alleen
single oud en nieuw alleen

Het is bijna oudejaarsavond. Dat betekent met vrienden en familie aftellen tot het nieuwe jaar. Maar niet voor iedereen is dit een moment om naar uit te kijken. Bijna een kwart van de vrijgezellen in Nederland vindt het 0.00 uur-moment ongemakkelijk als single.

Iets meer vrouwen dan mannen kijkt niet uit naar het officiële aftelmoment waarmee we traditiegetrouw het nieuwe jaar in luiden. Ruim een kwart van de vrouwen zou graag een geliefde hebben om mee te proosten. Bij mannen is dat 22%. Dat blijkt uit recent onderzoek van singlereis-organisatie VillaVibes onder 636 singles uit het hele land tussen de 25 en 70 jaar oud.

Een op de vijf singles voelt zich extra geconfronteerd met single-zijn

20% van de mensen zonder relatie voelt zich tijdens oud en nieuw extra geconfronteerd met het feit dat ze single zijn. Dit geldt dan specifiek voor het 0.00 uur moment. Er zijn meer vrouwen die dit zo voelen (24%) dan mannen (16%).  

38 procent stijging in singlereizen tijdens oud en nieuw

“De afgelopen jaren zien we een duidelijke stijging in de boekingen door singles voor oud en nieuw,” vertelt Roy van Ammers, directeur van VillaVibes. “Dit jaar was er een toename van 38 procent te zien. Vooral de weekenden en wintersportvakanties zijn populair. Uit de cijfers blijkt ook dat singles niet alleen tijdens vakanties maar ook in de weekenden geconfronteerd worden met het single zijn. Maar veel mensen nemen dus het heft in eigen hand. Het lijkt erop dat singles tijdens reizen steeds vaker de voorkeur geven aan het gezelschap van gelijkgestemden boven het alleen, of met vrienden of familie, doorbrengen van de feestdagen of vakanties.”

Over het onderzoek

Het onderzoek is deze maand (december 2023) uitgevoerd onder 636 respondenten door onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van singlereisorganisatie VillaVibes. Het gaat om Nederlanders, mannen en vrouwen, tussen de 25 en 70 jaar oud. De respondenten zijn via een steekproef geselecteerd uit het consumentenpanel van Multiscope, bestaande uit meer dan 140.000 panelleden verspreid over heel Nederland.

VillaVibes

VillaVibes is een reisorganisatie voor singles die honderden groepsreizen per jaar organiseert. Dit doen zij voor ongeveer tienduizend vrijgezellen per jaar. Er zijn veel verschillende soorten singlereizen die aangeboden worden, in Nederland en ver daarbuiten. VillaVibes is opgericht in 2002.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren