Kos-Voorbereidings-Vibes Kos-Voorbereidings-Vibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Kos-Voorbereidings-Vibes
Afbeelding voor Kos-Voorbereidings-Vibes
Afbeelding voor Kos-Voorbereidings-Vibes

Verslag van een verkenningstrip

Door: VillaVibes oprichter Harold Blanken

Straks in de zomer gaan we met VillaVibes vijf weken naar Kos, Griekenland. Ik besloot om de meivakantie van ons VillaVibes-gezinnetje eens te combineren met een voorbereiding voor deze single strandvakanties in Kos. Lees je mee wat ik de plussen en de minnen vond van Kos? Als je dit verslag gelezen hebt, weet je of het wat voor jou is of niet.

Met welk doel gingen we naar Kos?

Samen met mijn vrouw Sonja en onze VillaVibes-kinderen Guus en Pelle gingen we de laatste week van april op vakantie naar Kos. Deze zomer zitten alle VillaVibes-groepen in Hotel Apollon. Maar dat hotel zou pas een week later open gaan. We moesten dus een ander hotel vinden.

Voorafgaand aan onze trip had Sonja al een afspraak gemaakt om nog een keer door Hotel Apollon geleid te worden.

Het doel van onze vakantie was: alle geplande activiteiten zelf doen. Kijken welke excursies we leuk vonden en wat we wilden vervangen. Een gevoel krijgen bij alle afstanden, leuke restaurantjes ontdekken en het uitzetten van een speurtocht in Kos Stad.

O ja, nog een doel: we wilden er zelf ook een fijne vakantie van maken.

Dit vonden we ervan

Aanvankelijk waren we helemaal niet zo onder de indruk van Kos. “Waren onze collega’s Joost, Linda en Ilse hier nu zo enthousiast over?”. Eigenlijk waren we de eerste twee dagen een beetje teleurgesteld. We vonden het aanbod van de restaurants en de winkeltjes nogal op elkaar lijken (gyros, souflaki en tzatziki). Eigenlijk vonden we de gezelligheid ook een beetje tegenvallen.

Op dag drie veranderde alles. Het bleek dat we het mooiste deel van Kos helemaal nog niet gezien hadden. We gingen de oude stad in en sloegen ons voor het hoofd. Oooo, hier is de gezelligheid dus. Het was ook de dag dat we een excursie maakten naar de enorme krater van Nisyros. Met de zwavellucht nog in de neusgaten belandden we die avond in het dorpje Zia, bovenop een berg. Al zouden ze ons hier het meest smerige eten voor zetten, onze avond kon niet meer stuk. Wat een uitzicht. Wat een lekker sfeertje. Ons VillaVibes-hart maakt vreugdesprongetjes. Ons weekprogramma begint al gestalte te krijgen.

Wat doen we op Kos?

Dat is helemaal het geval als we een dag later met onze excursiepartner om tafel zitten. Hij voelt ons goed aan. Lazarus is iemand die het snapt. Da’s fijn, want dat betekent dat we straks ook een goed programma gaan neerzetten.

Zwavelrook die opstijgt uit de bodem en sissend water. De krater van Nicyros.

We praten over alles wat we in ons hoofd hebben. Hij zet zijn gedachten daarnaast en samen maken we een voorlopig programma voor de week. Gelukkig hebben we nog een paar dagen om de uitjes zelf te beleven.

Dat doen we de dagen daaropvolgend dan ook. De ene dag fietsen we naar de flamingo’s, de dag erna zitten we met z’n allen in vulkanisch water van zo’n 50 graden in het Embros Thermé. Je betaalt er geen entree en het is niet spectaculair, maar wel leuk om mee te maken.

Hotel + Beach Club

Wij zijn dan inmiddels al bij Hotel Apollon en de Beach Club Mylos geweest. Het hotel was dik in orde. Het restaurant vonden we wat ongezellig, maar verder waren we te spreken over het hotel. Het zwembad en de bijbehorende bar liggen lekker dichtbij de kamers die wij hebben en we vonden dat er een prima Vibe hing. Best fijn, want de drankjes zijn all inclusive.

Extra prettig is dat de plek waar wij zelf graag straks zouden willen zijn (Mylos Beach Bar) slechts op 300 meter van ons hotel is. Alles ligt dus lekker dicht bij elkaar en als we ons voor proberen te stellen hoe de week er ongeveer uit gaat zien straks, dan hadden wij deze week zelf graag willen beleven.

Nu nog leeg, stil en niet-opgebouwd. Straks het bruisend hart van Kos. Mylos Beach Bar, op 300 meter van ons hotel.

Eten op Kos

Zelf zouden wij niet elke avond in het hotel gaan eten, ook al is het all inclusive. Daarom hebben we gezocht naar mooie plekken om de week ook qua eten een mooie afwisseling te geven. Wij vonden twee fenomenale plekken met een uitzicht dat je niet snel vergeet: Windmill in Zia en Lofaki, op een heuvel enkele kilometers buiten Kos Stad.

In Zia eet je sober maar lekker (kleine kaart) bij restaurant Lofaki, op 4 kilometer van Kos stad, aten we lekkere gegrilde groenten en andere gerechten dan het wat meer standaard Griekse eten (zelf vinden we dat een beetje eentonig). Iedereen die ook houdt van zulke avondjes, gaan we straks aanraden om deze restaurants te bezoeken. Wij vonden het een absolute toegevoegde waarde.

Een excursie of drie/vier per week. De ene dag een mooie boottocht, de andere dag een excursie naar de krater en weer een andere dag met de fiets naar de Embros Thermé.

De andere dag lekker bij Mylos Beach (toen wij er waren was het nog niet open, maar wij zagen meteen de gezelligheid en kregen bevestigd dat dit echt dé place-to-be op Kos is) of even chillen bij het zwembad.

Dit restaurant ontdekten we voor je. Super lekker eten én een adembenemende zonsondergang.

Eigenlijk hadden we het overdagprogramma wel rond.

Speurtocht door Kos

Kos heeft een leuke, historische binnenstad. Historische gebouwen, een groot dorpsplein en een haventje. Als wij door zulke plaatsjes lopen, dan komt de quiz-master in ons naar boven. Al lopend door de stad, bedachten we een leuke speurtocht. Bij verschillende kapelletjes, kastelen, kanonnen en havencafeetjes bedenken we leuke vragen. Hoe meer vragen je goed beantwoord, hoe makkelijker je het woord raadt.

Eenmaal terug op kantoor moeten we iedereen die enthousiast was over Kos gelijk geven: dit eiland heeft Vibes. Dat gaan goede weekjes worden straks, zeker met onze voorbereiding erbij.

Data & leeftijden (all-inclusive-prijs)

Eén vraag van de speurtocht geven we alvast weg: hoe heet deze niet-zo-Griekse God?

25 juni – 02 juli  |  40-59 jaar  | € 795 all incl.
23 juli  – 30 juli  | 30-45 jaar   | € 1095 all incl.
30 juli – 06 aug. | 25-39 jaar   | € 1095 all incl.
22 aug. – 29 aug. | 40-59 jaar | € 1095 all incl.
03 sept. – 10 sept. | 25-39 jaar | € 795 all incl.

Wil je meer weten over Kos? Bel me dan even. Ik praat je graag bij over alles wat je kunt verwachten deze week (Harold: 06-31003166 of 026-3707910). Je mag uiteraard ook gewoon je vraag hieronder stellen.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren