Judith over haar eerste singlereis: ‘laat je angsten je niet tegenhouden. Ik had een toptijd Judith over haar eerste singlereis: ‘laat je angsten je niet tegenhouden. Ik had een toptijd

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Judith single wintersport
Judith single wintersport
Judith single wintersport

Dol op wintersport én single? Dan ga je toch gewoon met 35 andere wintersportfanaten naar de sneeuw! Judith Kornet (31) uit Heerhugowaard deed het. En niet omdat ze zelf geen vrienden of familie heeft die met haar mee willen, maar omdat ze zin had in het avontuur van een groep gelijkgestemde reizigers. Ze vertelt graag hoe haar eerste singlereis was.

Nieuwe mensen leren kennen

De beoordeling van Judith liegt er niet om. En nee, we hebben haar hier niet voor omgekocht: een 10 krijgt onze wintersportreis naar St. Christoph van Judith na afloop. Judith: “Ik zal er niet omheen draaien: ik ben fan! Anderhalf jaar geleden strandde mijn relatie na ruim tien jaar. Toen ik op Facebook een post voorbij zag komen van deze reis bij VillaVibes klikte ik op de link en was ik meteen getriggerd. Het zag er allemaal professioneel uit, wat ik heel belangrijk vind. Alleen reizen spreekt mij niet aan en daarom besloot ik spontaan dit avontuur met een, voor mij onbekende groep, aan te gaan.

Deze wintersportreis was zo’n succes, dat we de beste foto’s hebben verzameld en er een compilatie van hebben gemaakt. Benieuwd naar deze sfeerimpressie? Bekijk hem hier.

Fanatiek op de snowboard

Lekker fanatiek op je snowboard

Het wintersporten is Judith niet vreemd: ze doet het al sinds haar derde. Daarmee is de Noord-Hollandse behoorlijk fanatiek. Ze heeft genoeg vrienden en familie die net zo fanatiek zijn, maar Judith had zin in een nieuw avontuur, met 35 mede-singles. “Ik was vooral benieuwd of het qua wintersportniveau een beetje gelijkwaardig zou zijn. Zelf ben ik vrij gedreven op de piste, ik kwam er al snel achter dat er gelukkig genoeg reizigers met mij waren.”

Al snel is Judith verknocht aan de reis waaraan ze deelneemt. “De sfeer zat er meteen goed in. Iedereen connecte ontzettend snel met elkaar, niemand viel buiten de boot. Natuurlijk heb je altijd mensen die wat meer op de achtergrond zijn, maar ook zij werden betrokken bij de hele groep.” Enthousiast vervolgt ze: “Of ik het spannend vond om met allemaal onbekenden op reis te gaan? Dat niet zozeer. Ik ben vrij sociaal en leg gemakkelijk contact. Maar natuurlijk ben je wel benieuwd hoe het uitpakt, of het een beetje leuke mensen zijn en of er ook wat diepgang in de groep is. Dat was er meteen, daar was ik zelfs een beetje van onder de indruk. Dat vond ik verrassend leuk. De wat diepere gesprekken ontstónden gewoon, waarschijnlijk omdat je met gelijkgestemden in een groep optrekt.”

Groepshotel

Après-ski bij het hotel

Hoogtepunten van de reis kan Judith niet specifiek benoemen, simpelweg omdat ze de hele reis een hoogtepunt vond. “Maar als ik dan toch wat moet noemen: de silent disco was te gek! Maar ook het samen eten was altijd een feest. We deelden met de hele groep een hotel, waardoor het een beetje aanvoelde als ‘ons hotel’.”

Nog altijd heeft Judith contact met haar medereizigers, ook nu ze terug zijn in Nederland. “We hebben nog altijd onze groepsapp. En ik ben zeker van plan om nog eens iets te organiseren met z’n allen; een etentje of borrel ergens. Met sommige medereizigers heb ik wat intenser contact na de reis, vanmiddag belde ik nog met een nieuwe vriendin die ik hieraan heb overgehouden.” Een liefdesrelatie vond ze niet in Oostenrijk, maar dat was voor Judith ook niet de intentie om mee te gaan met deze wintersport singlereis. “Natuurlijk zou het leuk zijn, de liefde van je leven hier tegenkomen. Maar ik ging vooral mee omdat ik zin had in de dynamiek van een groep enthousiaste gelijkgestemden. Dat is ruimschoots gelukt.”

Wees niet bang

Tegen mensen die twijfelen over een singlereis of het niet goed durven, wil Judith maar één ding zeggen: laat je angsten je niet tegenhouden. “Doe het gewoon. Ga het ervaren! Ik zei nog tegen mezelf: in het slechtste geval heb ik een week op mijn snowboard gestaan. Dat alleen al vind ik heerlijk. Uiteindelijk was het veel meer dan dat; de groep was onwijs leuk en ik heb een tópweek gehad!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren