Irene’s eerste keer SnowVibes Irene’s eerste keer SnowVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 9 minuten
Afbeelding voor Irene’s eerste keer SnowVibes
Afbeelding voor Irene’s eerste keer SnowVibes
Afbeelding voor Irene’s eerste keer SnowVibes

Irene ging voor de eerste keer mee met SnowVibes. Openhartig beantwoordt ze de vragen die reisleider Roy haar stelt tijdens hun wintersportvakantie

Waar heeft ze bijvoorbeeld op gelet tijdens het boeken? Was ze ergens bang voor? En hoe heeft ze de week uiteindelijk beleefd?  Lees hieronder  ‘De eerste keer van Irene’.

Irene met lekkere Italiaanse lunch
  • Irene de Kok (1987 ) uit Utrecht
  • Type skiër: zeer ervaren.
  • Reis: Wintersport feestdagen – groep 25-39 jaar (50 personen)

Hoe ben je bij VillaVibes terecht gekomen?

Ik wilde gewoon op wintersport. Maar dan én met leuke mensen én met mensen die fatsoenlijk kunnen skiën en dan ook nog precies in deze week. Daarnaast vond ik een grotere groep belangrijk. En het liefst ga ik met mensen met een bepaald niveau. Via google kwam ik uiteindelijk bij de wintersport singlereizen van VillaVibes terecht.

Waarom vond je een grotere groep belangrijk?

Ja… dan kan je gewoon een beetje wisselen. De ene wil fanatiek skiën, die ander wil het rustig aan doen. En weer een ander wil in het hotel blijven en een spelletje spelen.

Ik wilde graag met een grote groep op vakantie

Ik vind het voordeel van een grotere groep dat je meer vrijheid hebt om ergens aan te haken waar je je op dat moment zin in heb. Als de groep bovendien te klein is, dan kun je lastiger mensen ontwijken met wie je niet zo’n klik hebt.  Daarnaast geldt ook, bij een grotere groep is de kans ook groter dat er misschien een ‘extra leuk iemand’ tussenzit.

En wat bedoelde je met niveau?

Ja gewoon qua intellect. Ik vind het ook wel lekker als je nog wat diepgang hebt met die lange gesprekken in de lift en aan tafel.

Duurde het lang voordat je uiteindelijk boekte?

Ik heb de VillaVibes wintersport website bekeken, door de foto’s gebladerd en toen nog even een weekje op zitten broeden van ‘wil ik dit echt’? Toen dacht ik: Ja, dit wil ik! En ik moet nu snel zijn want anders zit deze singlereis vol. Dus toen heb ik vrij gevraagd met werk en vervolgens meteen geboekt.

Tijd voor Gluhwein

Heb jij je omgeving verteld dat je met singles op wintersport ging?

Ja, dan zeg ik dat ik met 49 mensen op wintersport ga die ik nu nog niet ken. Vinden ze dan toch wel een bijzonder verhaal. En ze zijn benieuwd hoe ik het ga ik hebben.

Hoe ben je naar ons hotel gegaan. Met de auto of bus?

Ik heb zelf geen auto. En de bus stopte vlak bij mijn huis, dus dat leek mij wel handig.

Over carpoolen heb ik ook nog nagedacht, maar dat leek me toch iets ingewikkelder. Want wat als je in de auto zit met iemand die minder leuk is. Met de bus was prima! Ik heb best wel lange benen, en ook een schurfthekel aan vliegen, maar er was inderdaad echt veel beenruimte! En ik heb ook prima geslapen.

En toen kwam je hier aan. En toen?

Pfoe… ik heb echt al zoveel meegemaakt deze week, ik moet even nadenken. Het voelt alsof ik hier al twee weken ben.

We kwamen zaterdagochtend al vroeg aan en kregen een goed ontbijt. Meteen al heel lekker eten. En toen dacht ik: ik ga gewoon snel omkleden en snel buiten staan met m’n skies. Want ik wil zo snel mogelijk die berg op. Het weer is prima en de sneeuw goed.

Ik dacht, andere mensen die dat ook willen die zullen wel hetzelfde doen. En dat was ook zo!

Zwarte ski-safari groep

En zondag ging je mee met de skisafari van de zwarte groep, hoe vond je dat?

Nou, ik vond de skisafari groepjes wel wat te groot. Want als je dan met 15 man bent ofzo, dan is er altijd wel iemand langzaam. Maar ja, aan de andere kant is dat juist ook wel weer gezellig.

Het liefst wil ik de eerste dagen zoveel mogelijk meters maken. Gewoon gaan! Ik ben toen met een kleiner groepje opgesplitst en toen zijn we zelf op pad gegaan. Met een man of zes. Allemaal met hetzelfde niveau. Heel tof. En de rest kwamen we dan wel weer tegen bij de lunch of après-ski.

Wat waren voor jou de hoogtepunten deze week?

Ik vond die oudejaarsdag wel echt geniaal, met dat mooie weer, dat we met z’n allen zo gezellig zaten. Je hebt gewoon van die momenten, dan klikt het. Dan zegt de één wat en dan de ander en dan is het heel erg hilarisch.

En ik heb ook nog iemand ontmoet en het is echt super leuk! Dat mag je opschrijven hoor. Ik heb nu al het gevoel dat ik al een jaar met hem heb ofzo. Echt.

Met kleiner ski-groepje op pad

Eerst heb ik hem maar gewoon achter me aan laten lopen. Dan kwam hij elke keer tegenover me zitten met het eten. En dan was het wel heel gezellig. Vervolgens hebben we er voor gezorgd dat we twee dagen in hetzelfde ski-safari groepje zaten. En toen werd het helemaal leuk.

Had het niet iets geforceerds of ongemakkelijks, dat je iemand in de groep trof die je meer dan leuk vond?

Het ontstond gewoon zo. Dat was juist op een hele relaxte manier. Zo zit je bijvoorbeeld bij elkaar in de skilift en heb je mooie gesprekken. En daarna praat je weer met andere mensen en ga je wat anders doen. Maar je kunt elkaar ook wel weer opzoeken… en ook wel weer loslaten. Heel relaxed.

Je ziet elkaar in een veel natuurlijkere context dan dat je aan het daten bent ofzo. Je ziet veel meer hoe iemand écht is ofzo, en hoe hij met dingetjes omgaat.

Mooie groepsdynamiek 😉

En wat vind je van de rest van de mensen in de groep?

Ja ook leuk.  Wel heel verschillend, de één is wat stiller, de ander wat meer op de voorgrond. Maar juist die verschillen vind ik leuk. Zo krijg je een mooie groepsdynamiek. Had ik ook met de skisafari.

Heb je alle Vibers in de groep gesproken? Of gewoon een aantal mensen?

Ja, ik ken nu wel alle 50 Vibers bij naam. Ik heb iedereen wel een keer gesproken. Maar sommige mensen bevallen gewoon erg goed en die zoek ik op. Ik blijf wel een soort van mezelf, niet dat ik één iemand heb gevonden en alleen maar met die ga. Ik blijf gewoon open staan voor iedereen zodat ik misschien toch nog een keer met voor mij vrij onbekende mensen zit. Ik vind het juist wel leuk om ieders verhaal te horen.

Denk je dat die mensen nog eens gaat zien, los van ‘the one’?

Fout Feest op dinsdagavond

O, uh… nou. Ja misschien wel. Ik vind m’n roomie bijvoorbeeld wel echt heel chill. Echt wel een tof wijf. En Pieter is ook wel echt een goede gozer. En zo zijn er nog wel een paar.

Alleen dan denk ik wel gelijk: ik woon in Utrecht, de andere in Wageningen en weer iemand anders in Amsterdam, Oldenzaal en Tilburg. Afspreken lijkt me dan toch wel een beetje een uitdaging. Maar we zullen zien.

Noem eens een bizar moment dat je misschien hebt meegemaakt?

Pfoe, nou, wat ik wel echt een episch moment vond, is dat we met z’n zessen in de jacuzzi zaten, in een halve meter verse sneeuw. En dat iemand opeens suggereerde dat prosecco hier écht goed bij zou passen. Op een gegeven moment zei iemand ‘WTF, ik ga het gewoon halen’. En ze stapte uit de jacuzzi en is in d’r bikini naar de hotelbar gelopen en heeft daar een fles prosecco en zes glazen gehaald. Ja dat was wel een legendarisch moment.

Uniek moment: Prosecco Jacuzzi

En de après ski hier wat vond je daarvan?

De mensen uit onze wintersport groep willen op zich wel après skiën, maar vinden lekker eten, spelletjes spelen en skiën belangrijker.

Dus buiten de groep heb je niet echt veel mede-partygangers. Als je echt wilt feesten, dan moet je toch naar wintersportvakanties in Oostenrijk of Frankrijk waar een legioen Nederlanders zit.

Kun je nog iets negatiefs noemen over deze week? Dingen die beter kunnen?

Nou, zoals gezegd vind ik de ski-safarigroepen te groot. En eh.. (lange stilte)…. Verder kan ik niet echt wat bedenken…..

En wat vind je van de crew?

Ja lachen! Heel open. Ja, die kunnen wel vakantie vieren! Sommige moeten alleen wel iets beter worden in het lezen van ski piste kaarten.

Wat zou jij verder zeggen tegen iedereen die twijfelt?

Ik zou zeggen dat als je twijfelt, kijk dan vooral naar de grootte van de groep. We zijn nu met 50 mensen en daar zitten altijd wel mensen tussen waar je het mee kunt vinden. En je hoeft ook echt niet met alle 49 goed te kunnen opschieten. Als je er drie echt leuk vind, en 30 prima, dan heb je echt een top-vakantie.

Gezelligheid in de skilift

En ik vond deze wintersportvakantie ook niet goedkoop, maar dingen zijn wel gewoon écht goed geregeld. Lekker eten, hotel Wolkenstein is erg goed, en ik heb het helemaal getroffen met mijn belachelijk luxe hotelkamer. Maar dat is gewoon mazzel.

Op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer zou je deze vakantie geven?

Echt wel een dikke 9!!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren