In de meeste mannen schuilt een kleine Berlusconi In de meeste mannen schuilt een kleine Berlusconi

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 3 minuten
Afbeelding voor In de meeste mannen schuilt een kleine Berlusconi
Afbeelding voor In de meeste mannen schuilt een kleine Berlusconi
Afbeelding voor In de meeste mannen schuilt een kleine Berlusconi

Volgens mijn paspoort ben ik 45, maar ik word altijd 35 geschat.”

Die opmerking horen we bijna wekelijks aan de telefoon. Klanten, meestal mannen, proberen nogal eens in een jongere leeftijdsgroep te boeken.

Het omgekeerde maken we nooit mee. “Officieel ben ik 43, maar ik zie er uit als 51 jaar.”

Toen ik mijn allereerste weekend bedacht (het heette toen nog geen VillaVibes), was ik 34 jaar. Ik vond toen twee dingen belangrijk. Dat de vrouwen een paar jaar jonger waren dan ik en dat ze hoger opgeleid waren.

Omdat ik dat niet te veel wilde laten opvallen, richtte ik me in mijn allereerste advertentie ooit op de leeftijdscategorie 27 t/m 37 jaar. Al snel werd dit de leeftijdscategorie 25-39 jaar.

Na een jaar kwam de vraag om ook weekenden (14 jaar geleden deden we nog geen andere single reizen) voor een oudere leeftijdscategorie te organiseren. Dat werd de groep 35-49 jaar. Hoewel ik verwacht had dat de sfeer heel anders was, bleek dat tot mijn verbazing nauwelijks het geval.

In de loop der jaren zijn er aardig wat leeftijdscategorieën bij gekomen. De meeste van onze klanten zijn op onze singlereizen tegenwoordig tussen de 30 en 49 jaar. Waarbij opgemerkt moet worden dat de groep 40 t/m 59 jaar de snelst groeiende is.

Vanaf het begin hebben we er voor gekozen om heel duidelijk vast te houden aan leeftijdsgrenzen. Dat kan best wel eens pijn doen. Bijvoorbeeld wanneer we een vrije plek nog goed kunnen verkopen aan iemand die een paar jaar te oud is. Dat doen we dan dus niet.

Onze aanname is dat ons publiek het waardeert dat wij consequent zijn in het nakomen van onze beloftes. Dat je op de lange termijn het verst komt met ‘waarmaken wat je belooft’. Dus ook met het nakomen van de gestelde leeftijdsgrenzen.

Kalenderleeftijd zegt natuurlijk niet alles. De ene man of vrouw van 40 is veel fitter dan de andere man of vrouw van 40. En natuurlijk zijn er mannen van 50 die een man van 35 er makkelijk uitlopen of -fietsen. Maar om alle Vibers te bieden wat we ze beloofd hebben, kunnen we niet anders dan kalenderleeftijden hanteren. Dat is namelijk helaas het enige meetbare.

Omdat nogal wat leeftijdscategorieën overlappen, worden we vaak gebeld met de vraag welke leeftijdscategorie het best bij iemand past. Vrouwen vinden het doorgaans prettig wanneer de mannen in hun groep iets ouder zijn.

Voor vrouwen is het handig om te weten dat mannen zo lang mogelijk mee gaan met de groep waar ze mee mogen. Een man van 39 jaar gaat 9 van de 10 keer mee met de groep 25-39 jaar. Zelfs als er een groep 30-45 jaar is.

Ik heb daar ooit iets heel interessants over gehoord. Een formule. De meeste mannen zouden namelijk voorkeur hebben voor vrouwen van hun eigen leeftijd : 2 + 12. Een man van 34 zou dus doorgaans vallen op vrouwen van 34 : 2 + 12 = 29 jaar. Een man van 56 in dat geval op een vrouw van 40. Een beetje het Berlusconi-effect 😉

Als ik deze formule in de loop van de jaren af en toe checkte, bleek dat bij de meerderheid van de mannen inderdaad zo te zijn. Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen. En ik weet ook dat er mannen zijn die op oudere vrouwen vallen. En oudere vrouwen die op jongere mannen vallen. Ik lees erover in de Linda, maar in mijn directe omgeving zie ik het bijna nooit.

Hoe zie jij dit eigenlijk? Ik ben daar heel benieuwd naar. Natuurlijk hoor ik de vrouwelijke Vibers graag, maar ik zou het ook heel erg leuk vinden om reacties van mannen te krijgen. Wie durft?

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren