IJsland top 5 van Renate IJsland top 5 van Renate

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 7 minuten
Afbeelding voor IJsland top 5 van Renate
Afbeelding voor IJsland top 5 van Renate
Afbeelding voor IJsland top 5 van Renate

Twee jaar geleden gingen we voor het laatst naar IJsland. Onze reisleidster Renate is tot op de dag van vandaag mega-enthousiast over dat avontuur. Ze noemt het altijd één van haar mooiste reizen ooit. Waarom? 

Reisleidster Renate op pad in IJsland

We belden haar op en stelde juist die vraag. Daarna kregen we een waterval aan woorden. Haar enthousiasme kwam dwars door de telefoon heen. Lees je mee met haar top 5?

1. Het concept – een rondreis

Deze reis is voor VillaVibes begrippen uniek. Waar je normaal gesproken op één plek blijft, reis je hier rond. Elke avond sliepen we op een nieuwe plek in een totaal onder landschap.

Ik heb veel wintersportreizen meegemaakt waarbij je met elkaar geniet van een volle après-ski kroeg. Heel gezellig! Maar in IJsland maak je je eigen (intieme) feestje. Er is altijd wel iemand met een JBL-boxje die zorgt voor goede deuntjes. Flesje wijn erbij, kampvuurtje en met een beetje geluk het noorderlicht aan de sterrenhemel. Bijzonderder wordt het niet. Of misschien toch… in de hottub onder het Noorderlicht.

Deze is verrassend. Als wij aan IJsland denken, dan denken wij al snel aan enorme watervallen, het noorderlicht, gletsjerwandelingen, etc. Renate ook, maar ze zet zonder enige twijfel de bijzondere tijd die ze heeft gehad met haar reisgenoten op één.

2. Het afwisselende landschap

Vanuit de bus trekt het landschap aan je voorbij. Het is zo enorm afwisselend. We hebben onze ogen uitgekeken. De ene keer is het vlak, daarna weer bergachtig. We hebben talloze vulkanen en geisers gezien. Groen wordt net zo makkelijk ingewisseld voor rotspartijen en sneeuw. Elk half uur kun je in een compleet ander landschap zijn. Het is net Europa in het klein.

We hebben het erg gezellig gehad in de bus

Ook hier heeft de groep gezorgd voor een extra dimensie. We hebben elkaar heel snel leren kennen. We zaten met ongeveer 20 man in de bus en samen geniet je van de omgeving. Dat is een veel kleinere groep dan normaal. Onderling praatte we honderduit over alle avonturen die we beleefden en over de avonturen die nog gingen komen. Dit is één van de meest intieme singlereizen die ik met VillaVibes gemaakt heb.

3. Snorkelen in de kloof van Thingvellir

Dit was by-far de meest spraakmakende belevenis van de reis. Dat komt ook weer omdat wij dit als groep samen beleeft hebben. Ga er maar aan staan. Duik jij zo een ijskoude rivier in? Dit is echt wat anders dan snorkelen op Curaçao.

Iedereen stond te bibberen op de kant. Het is koud. Je trekt een donspak aan en daarover komt dan nog een droogpak. Als klap op de vuurpijp kregen we nog een soort van ‘condoom’ om ons hoofd.

Na de knikkende knieën was dit het resultaat

Dan is het moment daar. Jij moet dat ijskoude water in. Durf ik dit? Nee! Maar ik wil het wel ontzettend graag. Als je dit alleen doet was er vast en zeker niets aan geweest. Maar doordat wij dat als groep deden was er zo veel lol onderling. Het was een enorme gave belevenis. En de kou? Dat viel reuze mee. De ‘condoom’ en de rest van het pak deden goed z’n werk.

4. De meest spectaculaire waterval van Europa

Natuurlijk waren de watervallen adembenemend. Vooraf weet je dat dit hele bijzondere plekken zijn en dat werd helemaal waargemaakt. Het water komt met enorm geweld naar beneden bij de Gullfoss waterval. Het is daar zo ontzettend groot. Wij voelde ons even heel klein naast dit natuurgeweld

5. Rondscheuren met je sneeuwscooter

Stel je eens voor… Je bent met je groep aangekomen bij je hut vlak naast de ijskappen. De volgende morgen sta je op en in de wijde omgeving zie je niemand. Helemaal niemand. Het enige wat je ziet, zijn 20 sneeuwscooters. Die staan klaar voor jou en je groepsgenoten.

En daar gingen we! Alleen op de wereld

Je trekt je pak aan, zet je helm op en binnen no time scheur jij over de ijskappen. Wat is dit een ultiem gevoel van vrijheid. En wat een prachtige uitzichten heb je onderweg.

En verder…

We hadden met Renate afgesproken om een Top 5 te maken. Als het aan haar lag was het een top 10 geworden. Of een top 15. Je komt op zo veel mooie plekken tijdens deze reis. Kirkjufell, de blue lagoon, de geisers, een bezoek aan de ijsgrot, er was nog zo veel moois die eigenlijk in deze Top 5 thuishoort.

Eén plek wil Renate stiekem toch nog in deze blog verwerken. ‘’Jullie moeten echt nog wat schrijven over Reykjavik. Je moet je voorstellen dat je een week lang op pad bent geweest met je groepsgenoten. Je hebt zo veel momenten met elkaar gedeeld en je voelt je als alleen op de wereld. Ineens sta je dan weer in de bewoonde wereld. In een van de meeste hippe steden van Europa. We hebben de reis daar afgesloten met een top-feest en het spotten van walvissen. Alsof we nog geen bijzondere dingen gezien hadden de afgelopen dagen’’

Van de walvissen en alle andere bijzondere fotomomenten hebben we een fotogallerij gemaakt. Bekijk de hele reis in beeld onderaan deze pagina.

Nog twee mannen-plekken vrij

Ben je net zo enthousiast geworden als Renate? We hebben nog een paar mannen-plekken voor onze IJsland-singlereizen in oktober. Bij de vrouwen zijn we helemaal uitverkocht. Beschikbare data:

[button link=”/specials/ijsland/” style=”button-c”]     Bekijk deze IJsland rondreis      [/button]

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren