Hoe ik op vissenjacht ging tijdens het Scharreldiner Hoe ik op vissenjacht ging tijdens het Scharreldiner

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor Hoe ik op vissenjacht ging tijdens het Scharreldiner
Afbeelding voor Hoe ik op vissenjacht ging tijdens het Scharreldiner
Afbeelding voor Hoe ik op vissenjacht ging tijdens het Scharreldiner

Door: gastblogger Eliza Krul.

Het had wat uitleg nodig als ik iemand vertelde dat ik dinsdag 13 december een Scharreldiner had bij de super stoere locatie Uit je Eigen stad in Rotterdam. Wat, waarom, hoe? Ik was meer benieuwd naar de wie! 70 hoger opgeleide singles op scharreltoer, zou daar een leuk haantje tussen zitten? Ik grapte er flink op los over hoe ik mij als vers Viber kippetje kon voorstellen: “Wil jij mijn eitjes warm houden?”

Later begreep ik dat je het eigenlijk moet lezen als “SCHAR’reldiner” (Schar is vis) en dat ik mocht genieten van een driegangendiner van bijvangstvis. Ik voelde me best speciaal toen ik hoorde dat ik uit 260 singles geselecteerd was. Hello VIS! Very Important Single 🙂
Lees snel verder en ontdek of ik wat aan de haak heb geslagen! 

Wat hebben single reizen, eten en bijvangst vis met elkaar te maken?

Bij VillaVibes ligt de focus niet persé op het daten, maar wie ooit met ze mee op single reis is geweest, weet dat het eten bijzondere aandacht krijgt. Samen eten brengt mensen immers op een ongedwongen manier bij elkaar.

Wanneer je goed voor de inwendige mens zorgt, dan helpt dat natuurlijk bij de rest! Ook liefde voor VillaVibes gaat dus door de maag. En door het hart. Ze scoren natuurlijk hoge punten met het steunen van initiatieven als de bijvangstwijzer van de Good Fish Foundation. Hun doel: laten zien, proeven en beleven dat bijvangst vaak heerlijke vis is. Schar is één van de vissen die vaak als bijvangst in de netten terechtkomt. Met het Schar’reldiner hebben ze wat mij betreft een ludieke mix te pakken voor een ontspannen, betekenisvolle, luchtige én onvergetelijke (date)avond.

De stempel ‘single’ brandde op mijn voorhoofd

Het was de vraag van de avond: met welke single reis ben jij mee geweest? Ik voelde me niet als een vis in het water, want ik was nog nooit met VillaVibes weggeweest. Laat staan dat ik naar een singlediner of speeddate-avond was geweest. Ik ben meer zo’n online dater. Lekker op afstand iemand screenen. Dit was wel andere koek.

Zoveel singles tegelijk bij elkaar. Vlak voordat ik de deur van het restaurant open deed, realiseerde ik me pas dat ik het stiekem best eng vond. Niet echt nerveus, maar meer ongemakkelijk. Er brandde ineens een grote stempel SINGLE op mijn voorhoofd. Maar waarom? Iedereen zit toch in hetzelfde schuitje? Het zat meer in mijzelf. Je wilt niet zo bewust bezig zijn met het zoeken naar een partner. Ik vermande mijzelf en pepte ook mijn vrijgezelle vriend op: “Ok, let it go. We gaan gewoon lekker eten, drinken en kletsen, net als altijd! Dat kunnen wij.”


VillaVibes haalde alles uit de kast

Gelukkig ging dat gevoel snel weg. Wat een enthousiast ontvangst van VillaVibes frontvrouw Sonja en de über-enthousiaste reisleider Roy. Ik kreeg te horen bij welke tafels ik werd verwacht en dat ik bij een rood servet moest zitten voor de juiste mix van man/vrouw. Daar is over nagedacht! Maar niet alleen dat, we werden ook ingedeeld op leeftijdscategorie en wat fijn dat je de laatste gang zelf mocht bepalen bij wie je wilde zitten. De locatie zag er fantastisch uit en we kregen de eerste drankjes gratis. Had ik trouwens al gezegd dat het hele diner ook al gratis werd aangeboden door de Good Fish Foundation? Wauw. Ze haalden echt alles uit de kast.

Er was een vis-quiz (dat klinkt best grappig als je het hardop uitspreekt) waardoor de competitie-gevoelige singles direct op scherp stonden. Anderen kakelden lekker door. Het was dan ook best lastig om je aandacht te verdelen over het eten, het kennismaken met tafelgenoten, een interview voor de camera, een quiz en de presentatie van Mirella van Markus over de bijvangstwijzer. Het maakt alles in ieder geval heerlijk ongedwongen en hilarisch. Was het niet vanwege graatjes die je uit je mond moest vissen, dan wel door de grappige quotes die we verzonnen voor promotie op social media.

Was het Scharreldiner geslaagd?

Dat dit concept gewild is, bleek niet alleen uit het hoge animo van aanmeldingen (260 dus!), maar ook de lage no-show. Slechts 1 iemand van de 70 genodigden kwam niet opdagen. Wat mij ook opviel is dat ik met mensen uit heel Nederland heb gesproken. Wat zeg ik, zelfs België! Een Scharreldiner on tour is misschien niet eens zo’n gek idee. En dat allemaal op een gewone dinsdagavond.

Ik heb begrepen dat er behoorlijk wat nummers uitgewisseld zijn, waaronder mijn vrijgezelle vriend. Wie weet komen er ooit VillaVibes guppies van haha. As of me? Ik blijf nog even lekker in mijn eigen vijver zwemmen, maar ik heb een geweldige avond gehad en kan het iedereen aanraden! Kip, Haan en Vis 🙂

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren