Harm-Jan over zijn eerste singlereis naar Texel: ‘Ik ben helemaal opgeladen!’ Harm-Jan over zijn eerste singlereis naar Texel: ‘Ik ben helemaal opgeladen!’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor Harm-Jan over zijn eerste singlereis naar Texel: ‘Ik ben helemaal opgeladen!’
Afbeelding voor Harm-Jan over zijn eerste singlereis naar Texel: ‘Ik ben helemaal opgeladen!’
Afbeelding voor Harm-Jan over zijn eerste singlereis naar Texel: ‘Ik ben helemaal opgeladen!’

Denk parachutespringen, denk wadlopen, samen spelletjes spelen… Maar ook even een moment helemaal alleen een goed boek lezen. Harm-Jan ervaart onlangs een topvakantie met VillaVibes op Texel en vertelt er graag over! Wat hem vooral zo aansprak? Met stip op één: de ongedwongen, gezellige sfeer. In een groep van gelijkgestemden die hem geen energie kosten, maar juist energie geven. “Je ervaart al heel snel het gevoel van samenzijn op de manier die het beste bij jou past.”

Harm-Jan (39) is woonachtig in Beesd, een klein dorpje in de buurt van Utrecht. Toen hij anderhalf jaar geleden een scheiding doormaakte, volgde er een lastige periode in zijn leven. “Ook al ga je als vrienden uit elkaar, je ontkomt er niet aan om alles eerlijk te verdelen, goede afspraken te maken over ons kindje. Hoe graag je er ook het beste uit wil halen, er is altijd een lastige periode die volgt.”

Cover voor
Cover voor
Cover voor
Cover voor
Cover voor
Cover voor

Tijd voor jezelf 

Harm-Jan wil voor iedereen het beste, maar waar wordt hij nu eigenlijk zelf blij van? “Steeds vaker kwam bij mij het verlangen om er even tussenuit te gaan. Gewoon een weekendje weg, om even tijd voor mezelf te hebben.”

Als zijn oog valt op de singlereizen van VillaVibes, zijn het vooral het leren kennen van nieuwe mensen, even weg zijn uit de dagelijkse sleur en het uit je comfortzone gaan wat hem overtuigt om mee te gaan. “Natuurlijk zijn er vooroordelen over singlereizen en was er ook bij mij heel even de angst om in een bepaalde datingsfeer terecht te komen, maar daar kun je alleen over meepraten door het zelf te ervaren.” Doorslaggevend is zijn gevoel om eindelijk zijn eigen leven te gaan leiden. “Doen waar je zelf zin in hebt, dat is wat ik wilde!” 

Avontuurlijke start

In een groepsapp met twintig heren en twintig dames maakt Harm-Jan kennis met zijn reisgenoten. “Vanaf dat moment is de voorpret al begonnen.” Wie durft er mee te gaan parachutespringen? “We maakten elkaar vooraf helemaal gek en dan ben ik wel zo’n sfeermaker die daar lekker aan mee doet. Parachutespringen vind ook ik hartstikke spannend, maar het is de kunst om jezelf niet gek te laten maken.”

Dit geldt ook voor het samen carpoolen naar Texel, zo enthousiast als Harm-Jan is, grijpt hij zijn kans.

Hij pikt twee dames bij het station van Utrecht op om samen verder te reizen. “De een ging voor de zevende keer mee op singlereis, de ander voor de tweede keer. Dat geeft vertrouwen dat reizen met VillaVibes wel goed zit. We raken onderweg niet uitgepraat over werk, hobbies en de leuke dingen in het leven.”

singlereis Texel wadlopen
singlereis Texel wadlopen
rib boot texel
rib boot texel
texel wadlopen
texel wadlopen

Oprechte interesse

Eenmaal aangekomen op Texel staat Harm-Jan een programma vol leuke activiteiten te wachten. “Op Texel zelf ben ik al een paar keer geweest, maar activiteiten als blowkarten, zeehonden spotten met een ribboot en parachutespringen zijn nieuw voor mij. “Het vrije gevoel binnen de groep is zo heerlijk. Iedereen wil niks anders dan lol en plezier maken. Je stapt letterlijk uit je comfortzone door met vreemden op vakantie te gaan, nieuwe indrukken op te doen, maar wel alles samen te beleven.”

Als de rest een uitstapje naar de vuurtoren of wellness maakt, besluit Harm-Jan even een momentje voor zichzelf te pakken. “Met een goed boek kan ik juist ontspannen, en daar ging het mij tenslotte ook om. Even wat tijd voor mezelf nemen.” Zijn momentje van rust blijft niet onopgemerkt bij de reisleiding. ‘Heb je het wel naar je zin?’, vraagt een van de reisleidsters hem. “Het is lief en leuk dat ze op zo’n moment bezorgd om je zijn. Terwijl ze op dat moment heel druk is, biedt ze me toch een kop koffie aan. Die oprechte interesse kan ik waarderen. Voor mij voelde het afzonderen van de groep op dat moment goed. Maar stel iemand doet dit om een andere, minder leuke reden, dan wordt het wel gesignaleerd en dat vind ik mooi!” 

Cover voor
Cover voor
Cover voor
Cover voor
texel boot
texel boot

Na een weekend vol nieuwe indrukken, keert Harm-Jan met nieuwe energie terug huiswaarts. “In het begin ben je nog vreemden van elkaar, maar op de derde dag merk je al dat je een groep begint te vormen. Even weg van de dagelijkse sleur en nieuwe indrukken opdoen. Dat brengt gewoon een heerlijk vrij gevoel met zich mee!”

Aftermovie van Texel Experience

Achteraf maakte mede-Viber Toine deze leuke aftermovie van deze eerste VillaVibes Texel Experience.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren