Frederieke (37) ontdekt Gambia: “Een mooie mix tussen strandbedjes, het rauwe Afrikaanse leven en de gezelligheid van de groep.”Frederieke (37) ontdekt Gambia: “Een mooie mix tussen strandbedjes, het rauwe Afrikaanse leven en de gezelligheid van de groep.”

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 6 minuten
frederieke gambia
frederieke gambia
frederieke gambia

Een vriendin vertelde Frederieke (37) over een positieve vakantie met VillaVibes afgelopen zomer. Toen Frederieke na een heftige periode op zoek was naar ontspanning, zon en een nieuwe omgeving, moest ze denken aan de woorden van die vriendin. Ze besloot om in november met VillaVibes naar Gambia te gaan.

Over de streep

“Gambia is niet het eerste waar je aan denkt als je een vakantie gaat boeken,” lacht Frederieke. Toen mijn laatste relatie eindigde had ik de behoefte aan ‘iets nieuws’. Ik houd er van om nieuwe plekken te ontdekken. En zoveel opties op zon heb je niet in november.

Zo kwamen VillaVibes en Gambia in beeld. Een beetje onderzoek en ervaringen van andere reizigers op de site trekken haar uiteindelijk over de streep. “Je bent met gelijkgestemden. Je komt allemaal voor een mooie week en brengt positieve energie mee. Toch merkte ik een dag voor vertrek de nodige gezonde spanning. Met name over hoe de groep zou zijn.”

groep singles frederieke
Frederieke samen met haar mede-Vibers in het zwembad in Gambia

Indruk

Gambia wordt niet voor niets de ‘Smiling Coast’ van Afrika genoemd. De locals zijn ontzettend vriendelijk en alles gaat met een gulle lach. Ook is Gambia in november ideaal als je behoefte hebt aan zon en strand. Dit laatste was een voorwaarde voor Frederieke. “Na een roerige tijd was ik toe aan ontspanning. Gambia is dan perfect. Een goede mix tussen strandbedjes, het lokale leven en natuur.”

Voor Frederieke is het vooral belangrijk om ook wat van de omgeving te zien. Want hoe zeer ze een fijn zwembad en een relaxed ligbedje ook kan waarderen, ze wil alles zien en ervaren. “Ik heb soms een beetje FOMO. Wat dat betreft was het echt heel fijn om in Gambia met een groep te zijn. Er is altijd iemand om iets mee te ondernemen.”

Daarnaast vond Frederieke het fijn om bij het hotel met haar groepsgenoten te kunnen delen wat ze allemaal had meegemaakt. Ze moest namelijk nogal wat indrukken verwerken.

 “Gambia een geweldig mooi land. Tegelijkertijd word je ook geconfronteerd met het feit dat je in een totaal ander werelddeel bent. Het is echt Afrika. Niet alleen maar mooie stranden, maar ook het echte leven daar. Je ziet pure armoede om je heen. Desondanks zie je die mensen lachen, vrolijk zijn en genieten van hele kleine dingen. De mensen in Gambia hebben dan ook een onuitwisbare indruk op Frederieke gemaakt.

“Uiteindelijk keer je weer terug bij je heerlijke hotel en duik je op een strandbedje. Dan overdenk je de dag en ben je blij met wat je in Nederland hebt.”

Frederieke tijdens een bezoekje aan een lokale school in Gambia.

Rauw leven

Als je naar het echte Afrika op vakantie gaat, word je natuurlijk geconfronteerd met het rauwe leven.  En het contrast. Geweldige natuur en mensen die hun best doen om te overleven aan de ene kant. En een heerlijk hotel met lekker eten en alle luxe aan de andere kant.

Toch is Gambia bezoeken beter dan er wegblijven. “Gambianen zien ons westerse mensen als rijken. Ze hopen op onze hulp.” Die geef je natuurlijk al deels door er als toerist naar toe te gaan en daarmee de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Maar ook door directe hulp.

“Met de excursie ‘Gambia inside’ bijvoorbeeld bezoek je een dorpje en een school. Je deelt schriftjes, pennen en andere materiaal uit aan de leerlingen. De gids zorgt ervoor dat elke week een ander schooltje op het programma staat, zodat iedereen een kans krijgt op ondersteuning. De vaak schrijnende situatie laat zien waarom die hulp hard nodig is. Iets later dans en lach je met de leerlingen en je reisgenoten. Ook dat is Gambia.”

Frederieke (midden) op safari in Gambia: “Er is hier zo veel te ontdekken”.

Genieten

Naast de authentieke Gambia-ervaring was er voldoende ruimte voor ontspanning. “Samen uit, een hapje eten, relaxt een boekje lezen aan het strand. Een moment voor jezelf. Het kan en mag allemaal. Je gaat op singlereis om te genieten. Er zijn geen verwachtingen.” Dat maakt zo’n vakantie fijn voor haar.

Het hotel was voor Frederieke een fijne plek om haar ervaringen te delen met de andere Vibers. “Het was prettig om daar even de indrukken van de dag te verwerken. Het eten was er heerlijk en onze kamers waren dik in orde. Ook over de reisleiding was Frederieke te spreken. “De reisleider zorgt voor de juiste informatie. Hij doet wat hij zegt en zegt wat hij doet.

Frederieke wint samen met haar team de VillaVibes Pubquiz.

Datumprikker

Frederieke heeft een mooie week gehad. “Deze singlereis was een fijne ervaring. Leuke mensen, een goede organisatie en een verrassend land. Ze heeft meteen alweer een leuk vooruitzicht. “Ik heb net de datumprikker ingevuld. We gaan met de groep in het nieuwe jaar een borrel drinken om nog eens terug te kijken op onze mooie reis. Wie weet welke vriendschappen er uiteindelijk ontstaan.”

Meer lezen over onze singlereizen naar Gambia, boeken en zelf ervaren hoe waanzinnig dit land is? Klik hier en lees meer.

dansen frederieke
Frederieke dansend met de altijd stralende locals.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren