De eerste wintersport van: Tjitske De eerste wintersport van: Tjitske

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor De eerste wintersport van: Tjitske
Afbeelding voor De eerste wintersport van: Tjitske
Afbeelding voor De eerste wintersport van: Tjitske

Jarenlang heeft Tjitske (33) op een snowboard gestaan tijdens de wintersport vakanties. Ze vond het heerlijk. Toch besloot ze vorig seizoen haar board om te ruilen voor een paar ski’s. Tijd voor een nieuwe uitdaging.

Afgelopen jaar wilde ze graag op wintersport. Maar met wie? Veel mensen in haar omgeving zijn getrouwd of hebben kinderen. Het helpt ook niet dat Tjitske een tijdje terug van Eindhoven naar Utrecht is verhuisd. Hierdoor is haar sociale kring in Utrecht nog niet zo groot. Via google kwam ze op de wintersport vakanties van VillaVibes terecht. Ze las een hoop leuke ervaringen van andere singles en besloot in een impulsieve bui direct te boeken.

De twijfels kwamen pas kort voor vertrek. Val ik goed in de groep? Ga ik leuke mensen tegenkomen? Kan ik wel goed genoeg skiën? Kan ik wel mezelf zijn tijdens deze wintersport singlereis? Wij belden Tjitske na afloop van haar vakantie. Hoe kijkt ze nu terug op de twijfels die ze toen had?

  • Tjitske (33 jaar) uit Utrecht
  • Reis: SnowVibes Kirchberg
  • Type skiër: beginner
  • Leeftijdscategorie: 25 – 39 jaar
Zonnetje erbij en gaan met die banaan

EN… VIEL JE GOED IN DE GROEP?
‘’Ja! Het klinkt misschien cliché, maar dat gaat echt vanzelf. Dat komt ook wel door de grootte van de groep waarmee wij op pad zijn geweest. Daardoor heeft iedereen aansluiting kunnen vinden bij mensen met wie hij/zij een klik heeft.”

”Je merkt vanzelf bij welk groepje je thuis hoort. Doordat bijna iedereen alleen komt, zijn er vooraf geen groepjes. Die worden op een hele natuurlijke manier gedurende de week gevormd.’’

EN DIE LEUKE MENSEN? KWAM JE DIE TEGEN?
‘’Ook die moet ik met een dikke JA beantwoorden. Ik vond het met name leuk om mensen te leren kennen die ik in mijn normale leven niet zou tegenkomen. Er kwamen de afgelopen week allemaal beroepen en hobby’s voorbij, waarvan ik het bestaan niet eens wist. Het zorgde met enige regelmaat voor leuke gesprekken aan de eettafel.”

”Voor het voeren van mooie gesprekken is maar één voorwaarde: stel je kwetsbaar op en durf iets van jezelf te laten zien. Als je op een singlereis van VillaVibes gaat met het voornemen dat je niets van jezelf laat zien, dan kun je beter thuis blijven.’’

KON JE GOED GENOEG SKIËN?
(Dit was misschien wel de grootste twijfel voor Tjitske. Zou ze als beginnende skiër wel aan kunnen haken bij het ski-niveau van de groep?)

‘’Ik ben de eerste twee dagen begonnen met skilessen en ik was gelukkig niet de enige. Samen met twee andere VillaVibers ging ik op pad. Dat zorgt ook voor een stuk vertrouwen. Ook al ken je ze nog niet zo goed, je gaat in ieder geval niet alleen naar de skiles.”

”Na twee dagen les creëerde ik samen met wat anderen ons eigen safari groepje: rood mét cappuccino. Dat was nog wat gezelliger dan de skiles en ik kon het niveau goed aan.”

Groepje rood mét cappuccino

KON JE JEZELF ZIJN TIJDENS DEZE WINTERSPORT?
‘’Ik kreeg gedurende de week te horen dat mensen mij op het eerste gezicht anders hadden ingeschat. Veel rustiger en op de achtergrond. Daar kwam wel verandering in nadat ik boven op de bar stond te dansen haha.”

”Natuurlijk keek ik de eerste dagen ook een beetje de kat uit de boom en moest ik mijn plek vinden. Aan het einde van deze wintersport week voelde ik mij zo op mijn plek dat ik helemaal mijzelf kon zijn”.

”Het was lang geleden dat ik zo gelachen heb. Ik voelde me onbezorgd. Ik was alleen maar aan het genieten.’’

HEB JE MENSEN VERTELD DAT JE JARIG WAS?
(Tjitske’s verjaardag viel midden in haar SnowVibes week. Normaal gesproken zou ze het niet vieren. Ze hecht er niet heel veel waarde aan).

‘’Ik wilde het lekker voor mijzelf houden. Niemand hoeft te weten dat ik jarig ben. Daar dacht Nick (OpperViber) anders over. Hij kwam tijdens het ontbijt met een big smile op mij af gelopen. Binnen no-time was iedereen voor mij aan het zingen.”

”Dat werd tijdens het avondeten én tijdens het foute feest nog eens dunnetjes overgedaan. Het flesje champagne en lieve verjaardagskaartje maakte het voor mij compleet. Ik heb enorm van mijn verjaardag genoten. Dat had ik van tevoren niet gedacht.’’

Allemaal nieuwe vrienden

ACHTERAF
Bij thuiskomst was het wel even wennen. Een week lang had Tjitske allemaal nieuwe vrienden om haar heen en ineens zat ze weer thuis op de bank. Dat was even slikken. Ze had liever nog een middagje in de Eisbar gestaan.

Gelukkig zit er nog behoorlijk wat leven in de groepsapp. De eerste reünie werd snel gepland en een stel gaat ook met elkaar carnaval vieren. ‘’Met twee meiden van de groep heb ik nog regelmatig contact. Daar ga ik zeker nog eens mee afspreken. Ik ben hartstikke blij dat ik ben mee geweest. Het is een verrijking voor mijn sociale leven en ik heb er een karrenvracht aan mooie herinneringen bij.”

Voor iedereen die nog twijfelt: gewoon doen!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren