Dit hadden we niet verwacht tijdens ons bezoek aan onze nieuwe weekendlocatie Ardennen-Vielsalm Dit hadden we niet verwacht tijdens ons bezoek aan onze nieuwe weekendlocatie Ardennen-Vielsalm

Avatar van Eva
Door: Eva
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor Dit hadden we niet verwacht tijdens ons bezoek aan onze nieuwe weekendlocatie Ardennen-Vielsalm
Afbeelding voor Dit hadden we niet verwacht tijdens ons bezoek aan onze nieuwe weekendlocatie Ardennen-Vielsalm
Afbeelding voor Dit hadden we niet verwacht tijdens ons bezoek aan onze nieuwe weekendlocatie Ardennen-Vielsalm

Leuk nieuws. Na 4 jaar hebben we er een nieuwe weekendlocatie bij: Ardennen-Vielsalm. We zijn volop bezig met de voorbereidingen. Want op 12 januari 2024 vertrekken de eerste Vibers al naar de prachtige Ardennen.Het verblijf is fantastisch. En in de omgeving is genoeg te beleven. Eelco (reiseigenaar weekenden) en Larissa (content stagiaire) sprongen in de auto om het met eigen ogen te zien.

Daar gaan we!

Gezellige autorit naar Vielsalm

Dinsdag 08:30 uur: Eelco (rechts op de foto) is onlangs het VillaVibes team komen versterken. Met zijn jarenlange ervaring in de reisbranche heeft hij veel kennis die hij kan inzetten bij VillaVibes. Toen hij vertelde dat hij voor de laatste voorbereidingen naar Vielsalm ging twijfelde het marketingteam geen seconde. Dit moeten we vastleggen! Larissa (stagiaire content creator, links op de foto) sprong in de auto met haar camera en ging mee.

Aangekomen bij het bijzondere Domaine Des Officiers

Dinsdag 11:03 uur: Het is 11 uur. Na een rit van twee uur rijden we door de toegangspoorten van het domein. Wauw! Dit ziet er prachtig uit. En dan hadden we alleen nog maar de buitenkant gezien… We wisten dat het mooi zou zijn maar zo mooi hadden we niet verwacht! Beheerder Jan komt naar ons toegelopen om ons te verwelkomen. Hij begint over de bijzondere verhalen van vroeger over dit pand. Wist je dat hier vroeger de topofficieren van het Belgische leger sliepen?

Vielsalm
Hier ga je het weekend van je leven hebben.

Activiteiten in de Ardennen: Brouwerij

Dinsdag 13:30 uur: Naast dat de accommodatie prachtig is, is er ook veel te beleven in de omgeving van Vielsalm. Op een klein half uurtje rijden bezochten we de karakteristieke brouwerij van Tom, Brasserie de Bellevaux. De route erheen is al een ervaring op zich. Je rijdt op mooie wegen, langs prachtige rivieren. Je krijgt er een écht vakantiegevoel van. Met passie brouwt Tom zijn eigen biertjes. En die moeten natuurlijk ook nog even geproefd worden… Wij kunnen je garanderen dat ze hebben gesmaakt.

Typisch Belgische biertjes. Top smaakten ze!

Sportieve activiteiten in de Ardennen

Dinsdag 15:30 uur: Wanneer je in de Ardennen bent, dan mag een sportieve activiteit niet ontbreken. In de middag gingen we op bezoek bij Coo Adventures. Binnen 20 minuten waren we er. Eenmaal aangekomen vertelde Catherine ons over de activiteiten die zij aanbieden in de omgeving. Kajakken, klimmen, raften, een dropping in de omgeving. Allerlei bijzondere activiteiten voor de perfecte vakantie.

Prachtige kamers inDomaine Des Officiers

Dinsdag 17:00 uur: Om 5 uur zijn we weer terug in Vielsalm. Samen met Jan checkten we alle slaapkamers op het terrein. In het hoofdgebouw (de Villa) vind je de karakteristieke kamers. Door de houten balken en krakende vloeren ga je weer even terug in de tijd. In het bij- en poortgebouw vind je juist weer hele moderne en luxe kamers. Allebei zo z’n charme.

Een prachtige kamer in het poorthuis.

Restaurantjes in Vielsalm

Dinsdag 19:15 uur: Onze maagjes beginnen behoorlijk te knorren. Gelukkig ligt op een paar minuten lopen een heerlijk, typisch Belgisch restaurant: Brasserie La Terrasse. De inrichting is sfeervol, het personeel is vriendelijk en het eten is goed. Ga hier zeker een hapje eten wanneer je in Domaine Des Officiers verblijft.

Mooie omgeving Vielsalm

Woensdag 09:30 uur: De volgende dag begint gelijk al goed. We zijn onderweg naar de eerste afspraak, maar rijden langs een prachtige plek met uitzicht op de rivier. Voor dit soort uitzichten zet je de auto wel even aan de zijkant van de weg. Kijk Eelco eens genieten van het uitzicht.

Mooi uitzicht op de rivier.

Mountainbiken, klimmen en games bij Avenature

Woensdag 10:15 uur: Wat een leuk gesprek met Yves van Avenature. Zij bieden allerlei activiteiten aan in de omgeving. Discgolf, gps-spel en zelfs een VR escape game. Welk van de drie lijkt jou het leukste?

Ambachtelijke chocoladefabriek

Woensdag: 15:03 uur: We sloten onze werk-trip af bij Cyril Chocolat. Anita gaf ons een rondleiding en liet de ambachtelijke chocoladefabriek zien. Jij kunt hier binnenkort een escape spelen, chocolade proeven en lekker wat drinken. Genoeg te beleven hier in de omgeving.

Het zit erop: terug naar Nederland

Woensdag 17:08 uur: Na het gesprek met Anita stapten wij weer in de auto richting Nederland. Het waren twee drukke, maar leuke dagen. Wij zijn super enthousiast over de prachtige accommodatie en omgeving, de leuke activiteiten die je er kunt doen en het dorpje Vielsalm. Het heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijk VillaVibes Weekend. Als het aan ons lag, dan waren we nog wat langer gebleven.

12 januari 2024 is het zo ver. Dan vertrekken de eerste Vibers richting Vielsalm. Wij kunnen niet wachten om je daar te ontvangen. Zien we je daar?

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren