De Koningen van VillaVibes De Koningen van VillaVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor De Koningen van VillaVibes
Afbeelding voor De Koningen van VillaVibes
Afbeelding voor De Koningen van VillaVibes

Vandaag vieren we Koningsdag. Bijna iedereen vindt dat wel een leuk feest. Zelfs republikeinen lijken er geen problemen mee te hebben, die geven hun eigen draai wel aan dit feestje.

Dat doe ik ook. Ik geef mijn eigen betekenis aan Koningsdag. Ik heb namelijk gemerkt hoe je op een VillaVibes-weekend of -reis een koning(in) wordt. Vandaag vertel ik je daar graag meer over, aan de hand van een waargebeurd verhaal:

Voordat ik begon met onze single-weekenden, was ik behoorlijk bezig met het vinden van een vrouw. Ik stortte me vol in het nachtleven.In die tijd had ik nogal de gewoonte om mezelf te overschreeuwen. Om voldoende zelfvertrouwen te hebben, vertelde ik mezelf, in een interne dialoog, dat ik een koning was. Na een bier of tien raakte ik daar ook nog van overtuigd.

Het jammerlijke was dat die vrouwen in de kroeg zover nog niet waren. Mochten ze me al een koning vinden, dan toch vooral een dronken, wat luidruchtige koning.

Ik miste in de kroeg de kans om écht in contact te komen met andere vrouwen. Als zelfverklaard koning met aangetast zelfvertrouwen werd het tijd voor een Plan. Ik moest iets vinden wat beter bij me paste dan de kroeg.

Uiteindelijk bedacht ik onze weekenden. Een beetje koning doet dat in een kasteel natuurlijk. De VillaVibes-weekenden waren geboren.

Hier kon ik lekker mezelf zijn. De alcohol vond ik nog steeds aangenaam als sociale smeerolie, maar verder hoefde ik geen toneel meer te spelen.

In de vele weekenden die volgden, merkte ik dat mensen het leuk vonden dat ik alles van ze wou weten. Dat wil ik namelijk echt. Als iemand iets vertelt, komen er vanzelf allerlei vragen bij me op. Niemand vond het erg dat ik die stelde. Ik kreeg zelfs te horen dat mensen dat juist leuk vonden.

Ik merkte ook hoe vervelend ik het vond als mensen in de groep oordelend waren, of heel star. Dus probeer ik niet oordelend te zijn, en flexibel als de situatie daar om vraagt.

Ik zag ook welke mannen en vrouwen goed in de groep lagen. Dat waren de vragenstellers. Echt niet alleen maar de op het oog meest aantrekkelijke mensen.  De mensen die veel oordeelden, kregen in het begin nog wel aandacht, maar al snel gingen mensen die negatieve energie uit de weg.

Nooit zal ik vergeten hoe er op een vrijdagavond twee vrouwen binnen kwamen. Allebei een grote koffer in de hand. Ze kwamen als laatste binnen en ik zag hun keurende blikken. Voor dat soort situaties krijg je als organisator als snel een antenne.

Hun lichaamstaal en gezichtsuitdrukking waren duidelijk. Teleurstelling. Uit elke porie. Ik wist dat ze tegen elkaar iets moesten zeggen als “Hier zit niets tussen.” Of: zullen we maar weer weg gaan, dit is niets.”

Achteraf bleek dat ook zo te zijn gegaan. Eén van de twee vrouwen was de volgende ochtend meteen al weer naar huis gegaan. De andere vrouw had besloten te blijven. Op zondagavond, de laatste avond van het weekend, vroeg ik haar wat er was gebeurd.

Ze zei me dat ze inderdaad allebei met hele hoge verwachtingen naar de Ardennen waren gekomen. Een vriendin had bij VillaVibes haar vent ontmoet en dat had gemaakt dat hun verwachtingen nogal hoog waren.

Bij binnenkomst vonden ze de mannen veel minder leuk dan dat ze hadden verwacht.  Ze besloten de volgende ochtend zo vroeg mogelijk terug te rijden, overtuigd dat ze hier tijdens deze singlereis hun tijd verspilden.

Toevallig was de vrouw die er nog was tijdens het openingsdiner in gesprek geraakt met een man die totaal niet haar type was. Maar ze had het zo leuk met hem, dat ze zich bedacht. Ze besloot te blijven.

Om een lang verhaal kort te maken: in de loop van het weekend was er een vonk over gesprongen. De vrouw was gevallen voor haar gespreksgenoot van de eerste avond. Later hoorde ik zelfs dat ze waren gaan samenwonen.

Op het moment dat we in een vreemde setting komen, gaan we blijkbaar snel oordelen. Het voordeel aan een weekend of een van onze andere single reizen is dat je in ieder geval wat langer de kans krijgt om je (voor)oordelen te onderzoeken. Het leuke is dat je dan vaak aangenaam wordt verrast.

Bij VillaVibes heb ik veel geleerd. Open mensen die zich kwetsbaar durven opstellen, zijn vaak succesvol. Hun moed wordt beloond. Koningen zijn het. Voor hen vier ik Koningsdag. Vanaf vandaag.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren