De eerste singlereis van Milou naar Rhodos: ”heb urenlang door Facebook lopen scrollen” De eerste singlereis van Milou naar Rhodos: ”heb urenlang door Facebook lopen scrollen”

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 5 minuten
milou op single strandvakantie
milou op single strandvakantie
milou op single strandvakantie

Stel het je even voor: een zonnig eiland, gezellige Griekse restaurantjes en heerlijk vakantiegevoel. Milou ging voor de aller-eerste-keer mee met VillaVibes en beleefde een geweldige singlereis. Ze deelt vol enthousiasme haar verhaal met ons.

Wat sprak haar het meest aan? “De fantastische groep! Dit had ik vooraf niet durven hopen. Er was altijd wel een groepje te vinden waar ik bij aan kon sluiten. En ’s avonds kwam iedereen weer samen om te eten bij één van de authentieke Griekse restaurantjes”

Milou (29) komt uit Raalte in Overijssel en is werkzaam in het onderwijs. Daardoor is ze gebonden aan  de schoolvakanties. “Dit voorjaar was ik al wat langer met vriendinnen weggeweest. Die hadden deze zomer verder geen vakantieplannen, en ik wilde gewoon niet 6 weken eenzaam thuiszitten”.

Een boeking is dus snel gemaakt, zou je zeggen, maar het tegendeel blijkt waar. “Ik heb ontzettend lang getwijfeld, omdat ik bang was dat er in die groep van 40 mensen niemand zou zitten waar het mee klikt. Stom he? Want ergens in je achterhoofd weet je echt wel dat het goed komt”. Milou was uiteindelijk blij dat ze de knoop had doorgehakt, want kort nadat ze haar Rhodos singlevakantie boekte zat de reis helemaal vol.

singlereis rhodos
Op Rhodos maak je het zo relaxt als je zelf wilt

De spanning tegen gaan

Wat haar ontzettend heeft geholpen om de spanning tegen te gaan, is de deelnemerslijst die ze een paar dagen voor vertrek ontving. “Zo heb ik direct iemand gevonden die in de buurt woonde en zijn we samen naar Schiphol gereden”. In de wachtrij ontstonden al snel de eerste gesprekken en was het ijs gebroken. “Daar heb ik de 1e mensen van mijn clubje nieuwe vriendinnen al ontmoet.”

Ze vond het smoelenboek van tevoren ook heel fijn om te krijgen. “Ik heb iedereen opgezocht en urenlang door Facebook gescrold om een beeld te krijgen bij de andere deelnemers, haha! Het klinkt gek, maar zo kom je er wel heel snel achter dat de rest van de groep gewoon bestaat uit hele normale mensen.”

single strandvakantie rhodos
De boottocht op Rhodos is een aanrader

Milou was ook lovend over de boottocht op dag 2, wat haar betreft dé ideale manier om de groep te leren kennen: “Ik wist daardoor al snel wie een beetje mijn type mensen waren”. Toen trok de vriendinnengroep – die inmiddels uit 5 mensen bestond – nog dichter naar elkaar toe. Later sloot haar kamergenoot, waar ze het erg goed mee kon vinden, ook nog aan. Vanaf dat moment hebben ze eigenlijk alles samen gedaan. “Inmiddels staat de 1e reünie tussen onze vriendinnengroep al gepland!”

Vrijheid

Op de vraag wat het absolute hoogtepunt van Milou was voor deze reis, kan ze maar moeilijk een eenduidig antwoord geven. “Ik vond zoveel dingen leuk. Sowieso het leren kennen van nieuwe mensen. Het suppen. En we hebben één dag een auto gehuurd en over het eiland gescheurd”.

auto singlereizen strand
Met de auto scheuren door Rhodos

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaarde Milou toen op zijn best. “Muziekje aan, wapperende haren, rechts van je de blauwe zee en links de gezellige Griekse winkeltjes”. Onderweg maakte de groep tussenstops bij het gezellige stadje Lindos, de prachtige Vlindervallei en het strand.

single strandvakantie naar rhodos
De vlindervallei en authentieke Griekse huisjes

Milou was ook lovend over reisleider Reja, die de groep elke avond meenam naar de leukste restaurantjes. Eén avond dineerde de groep zelfs bij een rooftop-restaurant, met een prachtig uitzicht over het eiland. In meerdere opzichten een absoluut hoogtepunt. “We zeiden ook elke avond weer tegen elkaar: zonder Reja waren we hier écht nóóit gekomen”.

gezellige restaurantjes op single strandreis
Elke dag weer een nieuw restaurantje

Kan alleen maar tegenvallen

“Of ik nog een keer mee zou gaan met VillaVibes? Absoluut! Wel weer met een single strandvakantie. Al ben ik ergens wel bang dat het tegen kan vallen, omdat deze vakantie zó leuk was”. Milou zou een single reis met VillaVibes verder aan iedereen aanbevelen. “Als je open staat voor contact leggen met nieuwe, onbekende mensen en gewoon graag op vakantie wilt gaan, dan ga je het zeker naar je zin hebben. Ik heb jullie naam al massaal aan iedereen in mijn omgeving doorgegeven”.

Heb je nog tips voor ons?

Eigenlijk niet, geeft Milou eerlijk toe. “Ik heb jullie ervaren als een super goede organisatie. Ik waardeerde de hoeveelheid activiteiten en vooral de vrijheid die daar bij kwam kijken”. Dat de groep daar ook een grote rol in heeft gespeeld, beaamt ze. “Iedereen kon lekker zelf bepalen of ze bijvoorbeeld een avondje mee gingen stappen of liever bij het hotel bleven. Daar was de hele groep eigenlijk heel makkelijk in”.

2 reacties

 • Hoewel ik al een weekendje weg was geweest eerder dit jaar met Villavibes was dit ook weer echt een topvakantie! Het verhaal wat Milou omschrijft is zo herkenbaar maar waar! Voor diegene die twijfelt: vooral meegaan!

 • Geef een reactie

  CTA afbeelding

  Speciale kortingen ontvangen?

  Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

  Bijna vol alarm

   

  Bijna vol alarm

  Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Geslacht

  Reis alsnog boekenAnnuleren