De eerste OerolVibes van: Boukje – ‘Eigenlijk voelt het als één grote vriendengroep.’ De eerste OerolVibes van: Boukje – ‘Eigenlijk voelt het als één grote vriendengroep.’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Single events oerol singlereis
Single events oerol singlereis
Single events oerol singlereis

Mijn eerste keer Oerol was in 2018, wat was dat fantastisch!

Vrolijke Boukje – Oerol 2018

In mijn vriendenkring kon ik niemand vinden die mee wilde naar Oerol, maar ik wilde er wel heel graag heen… Dit was voor mij de ideale manier om toch naar Oerol te gaan.

Ik was vooraf natuurlijk erg benieuwd hoe dit zou lopen. ‘Hoe is de groep?’ ‘Heb je aansluiting in de groep?’ ‘Zitten er leuke mensen bij?’ ‘Wordt er iets van je verwacht?’

Dat blijft elk weekend of week wel spannend. Maar dat maakt het ook wel weer leuk, want iedereen zit met dezelfde spanning. Eén van de eerste dingen die vaak werd gezegd was; ‘Oh ja spannend he?’, ‘Ben je al eerder mee geweest?’

Doordat dit gelijk wordt uitgesproken klaart het de lucht en heb je het eerste aanspreek moment alweer gehad, het gaat zo vanzelf eigenlijk. Die zorgen waren achteraf helemaal nergens voor nodig…

Om alvast aansluiting bij de groep te krijgen vind ik het fijn om te carpoolen of samen te reizen met de trein, omdat je dan de eerste contacten al maakt. Je begint klein met het leren kennen van 1, 2 of 3 mensen. Die weten natuurlijk ook niet wat ze kunnen verwachten en zo kun je samen de eerste spanningen delen in de auto of in de trein.

Dat voelt veilig, je komt dan in de grote groep met wat mensen die je al van naam kent en die (waarschijnlijk) ook nog een beetje bij jou in de buurt wonen.

Wat ik mooi vond aan Oerol is dat het een gezamenlijk doel heeft. Iedereen die mee gaat naar Oerol heeft al een gemeenschappelijke interesse. Theater, dans, muziek en de eilanden. Oerol is heel specifiek op theater, dans en muziek gericht. Ik denk dat het extra fijn is dat je deze interesse deelt met elkaar.

We hadden van te voren al een groepsapp, zo konden we alvast wat optredens met elkaar afstemmen. Zo heb je bijvoorbeeld ‘My First Oerol’, een onderdeel van het programma.

Via de app ging het dan: ‘Lijkt je dit wat?’ of ‘Deze voorstelling is leuk, wie gaat er mee?’

Door de afspraken die we in de app hadden gemaakt, waren we de eerste dag al met 15 mensen en een gids op pad. Hij liet ons op een leuke manier het festival, een aantal shows en de hoogtepunten zien. Zo maak je snel en op een leuke manier kennis met Oerol en je reisgenootjes.

Met 15 mensen weet je gewoon dat er altijd wel iemand bij zit waar je een leuke klik mee hebt. En het bleek uiteindelijk echt een leuke groep te zijn, iedereen kwam lekker mee en het was een super dagje. (Net als de rest van het weekend natuurlijk…).

Lekker BBQ’en!

Wat mij het meest heeft verrast op Oerol is dat de sfeer in de groep zo goed was, je wordt echt gezien, je voelt je niet als een rare of vreemde. Het is een heel warm bad waar je in terecht komt want iedereen is alleen en samen maak je de groep.

Je voelt echt vrijheid, alles kan en niks is verplicht. Een momentje voor jezelf is zo gevonden, door bijvoorbeeld even over het strand te lopen. Iedereen respecteert dat. En het éten, heerlijk!

Het meest heb ik genoten van de optredens waar je samen naartoe gaat en waar je dus ook echt samen van geniet. Daarna is het ook fijn om samen te eindigen op het schip of in de kroeg.

De ontdekking van Oerol was: Convoi Exceptional, heerlijke Rock & Roll. Iedereen ging los! Eigenlijk voelt het als één grote vriendengroep.

We hebben na ongeveer 3 maanden nog een reünie gehad waar we weer even het water op zijn gegaan in Utrecht. Bijna iedereen was hier bij. Er waren zelfs al wilde plannen om met z’n allen weer een weekend weg te gaan, maar dat is er nog niet van gekomen.

Wat ik wil meegeven aan degene die dit jaar voor het eerst mee naar Oerol gaan (of een andere reis): Ga er vanuit dat je een leuk weekend hebt, maar niet dat je gelijk de ware tegenkomt. Zo is het lekker los en sta je open voor nieuwe contacten en gezelligheid zonder te hoge verwachtingen. Zet het niet op nr. 1 maar bijvoorbeeld op nr. 3 ;).

En echt, doe het gewoon. Ervaar het, zo’n weekend is ideaal, je kan alle kanten op. Maak het voor jezelf bijzonder, geniet ervan!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren