De eerste keer VillaVibes van: Robert uit Rotterdam De eerste keer VillaVibes van: Robert uit Rotterdam

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Afbeelding voor De eerste keer VillaVibes van: Robert uit Rotterdam
Afbeelding voor De eerste keer VillaVibes van: Robert uit Rotterdam
Afbeelding voor De eerste keer VillaVibes van: Robert uit Rotterdam

DE EERSTE WEEKENDVIBES VAN: ROBERT

11 mei 2018. Reisleider Joost Vissers zit in de organisatie van een Ardennen-weekend (leeftijdscategorie 25-39 jaar). Na afloop van dit single weekend schrijft Joost een verslag van zijn ontmoeting met een van de deelnemers, Robert van den Bosch uit Rotterdam. Robert vertelt over hoe het voor hem was om een eerste keer met VillaVibes mee te gaan. Wat dacht hij vooraf? En hoe pakte het uiteindelijk uit? Je leest het hier.

Het is zondagavond. Mijn eerste VillaVibes weekend zit er helaas bijna op. Terwijl ik onze chef kok Lennart sta te helpen in de keuken, komt Robert binnen gelopen. Mooie vent vind ik dat. Altijd goedlachs, maakt makkelijk contact, ligt goed in de groep. Hij helpt met het dekken van de tafel.

Ik ben nog druk bezig met de sperzieboontjes en vraag terloops of hij het naar zijn zin heeft. “Absoluut! En dat te bedenken dat ik stikzenuwachtig was afgelopen vrijdag.” Pardon? Wat zegt hij nou? Robert was stikzenuwachtig voordat hij hier aankwam afgelopen weekend? Daar heb ik dus HE-LE-MAAL niets van gemerkt.

Mijn nieuwsgierigheid is getriggerd. Tijd voor een goed gesprek….

• Robert van den Bosch (1982) uit Rotterdam
• Reis: WeekendVibes Manoir de Sartay
• Leeftijdscategorie: 25 – 39 jaar

Robert begint te vertellen. Eerst over zijn baan. Hij is een druk baasje. Vliegt voor zijn werkgever Boeing ongeveer de hele wereld over. De laatste jaren is hij genoeg leuke vrouwen tegengekomen. Helaas was dat vaak tijdens business trips. Iets opbouwen met iemand ver weg is dan moeilijk. Vrienden merkten dat hij langzamerhand niet veel tijd meer stak in sociale contacten. Zij spoorden hem aan om er op uit te trekken. Nieuwe mensen leren kennen. Als het ware nieuwe energie in je leven pompen.

Zo gezegd zo gedaan. Hij heeft niet lang getwijfeld om een VillaVibes-weekend te boeken. Toen zijn vrienden hem wezen op de VillaVibes-weekenden was hij al snel enthousiast. Hij vervolgt: “Ik ben een introvert persoon, ik was benieuwd of ik wel makkelijk aansluiting kon vinden bij de groep. Ik vroeg mij af of mensen mij wel leuk zouden vinden.” Deze onzekerheden verklaren natuurlijk waarom Robert met zenuwen richting de Ardennen ging. Tijdens de welkomstborrel op vrijdagavond voelde hij zich eigenlijk al vrij ontspannen. ‘’Ik leerde gelijk een leuk groepje mensen kennen.”

Daarna vloog het weekend voorbij. “De sfeer zat er al lekker in op vrijdagavond en het is alleen maar leuker geworden gedurende het weekend. Op zaterdag hebben we een mooie wandeltocht gemaakt en daarna in het zonnetje in de tuin gezeten. Iemand had kaartjes bij zich met daarop luchtige en soms ook serieuze vragen. Er werd gelachen, gediscussieerd en de sfeer was heerlijk ontspannen.”

Mooi dat Robert dat zegt. Ontspannen. Dat terwijl hij gespannen aan het weekend begon. Ik vraag mij af hoe het komt waardoor Robert zo ontspannen is en waarom hij zo makkelijk kletst met anderen. ‘’Om eerlijk te zijn weet ik het ook niet. Het lijkt gewoon vanzelf te gaan. Ik voel mij op m’n gemak bij de mensen die ik heb leren kennen.’’

Op zaterdagavond is het groot feest. Crewlid Glenn heeft in al zijn enthousiasme zijn eigen DJ set meegenomen en draait de lekkerste hits. Zijn repertoire gaat van heel goed tot heel slecht. De Backstreetboys en Spice Girls komen voorbij met bijbehorende (geïmproviseerde) acts. De jaren ’90 worden ingewisseld voor Salsa. Ik verbaas mij over het talent en ben stiekem jaloers op de heren die zo makkelijk de dames over de dansvloer leiden. Ik zie Robert genieten. Hij straalt, is vrolijk, praat met iedereen.

De volgende dag vertelt hij in de keuken over de twijfels die hij had voordat hij naar Ardennen kwam. “Ja, Joost. Het is mij zo ontzettend goed bevallen. Ik had dit vooraf nooit kunnen bedenken. Net kwam iemand naar mij toe om mij te vragen voor hun pubquiz-team. Ze zei dat ze mij er graag bij willen hebben. Niet vanwege mijn intelligentie, maar vanwege mijn gezelligheid. Dat is toch het mooiste compliment dat je kunt krijgen?”

’s Avonds speelt Robert met zijn team (teamnaam: Robert en z’n Snollebollekes) de pubquiz. De hoofdprijs winnen ze niet, maar gezellig was het wel. Hij wil ‘zijn’ Snollebollekes graag bedanken voor het gezellige weekend. We spreken af dat we de volgende ochtend een ontbijtje voor ze maken. Om half 9 heb ik al een gemiste oproep op mijn telefoon. Robert staat klaar met de ontbijtjes en vraagt zich af waar zijn hulpje blijft. Ik haast mij naar beneden en help hem met de laatste dingetjes. Daarna verrassen we zijn teamgenoten met een ontbijtje op bed. Leuk!

Mijn korte carrière bij VillaVibes heeft mij nu al geleerd dat elke Viber iets anders meeneemt uit een singleweekend of single vakantie. Wat zal Robert het meeste bij blijven? “Ik heb veel leuke contacten opgedaan dit weekend, maar ook veel over mijzelf geleerd. Dat vind ik eigenlijk ook belangrijker. Het blijkt dat mensen anders naar mij kijken dan hoe ik naar mijzelf kijk of keek. Dat is zo waardevol en geeft mij zo veel energie!’’

Net zo’n weekend beleven als Robert? Bekijk hier de data van de Ardennen single weekenden en de leeftijdscategorieën.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren