Carola (37) over haar eerste single weekend: ‘Iedereen komt er voor een leuke tijd’ Carola (37) over haar eerste single weekend: ‘Iedereen komt er voor een leuke tijd’

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 6 minuten
carola single weekend
carola single weekend
carola single weekend

Niets te verliezen en toch bang. Nou ja, bang is misschien wat overdreven, maar Carola Linschoten (37) moest wel even over een drempeltje stappen toen ze voor de eerste keer met VillaVibes meeging met een single weekend. Na lang twijfelen waagde ze de sprong in het diepe en boekte een trip naar Villa Heuvelrijk bij Groesbeek. Wat ze ervan vond? Je leest het hier!

De Beuningse Carola is sinds twee jaar vrijgezel. “Als single ga je op zoek naar leuke dingen om te doen. Veel mensen om me heen hebben een relatie of een gezin en hebben dus een heel ander leven. Een vriendin van me was al eens mee geweest met een VillaVibes weekend. Zij was heel enthousiast en dat maakte me nieuwsgierig.” Carola nam een kijkje op de website en na lang twijfelen besloot ze om te boeken. “Ik vond dat best spannend. Je weet van tevoren niet in wat voor groep je terechtkomt of hoe mensen op je gaan reageren.”

Carola (rechtsvoor): Je weet nooit in wat voor groep je terechtkomt.

Thuiswedstrijd
Ze koos voor een single weekend in Villa Heuvelrijk in het voor haar ‘veilige’ Groesbeek. “Groesbeek is voor mij een thuiswedstrijd. Het is op slechts 25 minuten rijafstand van Beuningen en ik heb er zelf ooit gewoond. Ik was die week toevallig vrij en dacht: ik heb toch niks te doen. En mocht het toch tegenvallen, dan zou ik zo weer thuis zijn.”

Bij aankomst in de villa op vrijdagmiddag bleek haar drempelvrees al gauw voor niets. “De hele groep stelde zich meteen voor. De een is in het begin wat minder open dan de ander, maar dat is wel logisch. Uiteindelijk heeft iedereen dezelfde instelling en komt daar om een leuke tijd te hebben.”

Aan luxe geen gebrek
Vooral de luxe van de villa viel Carola meteen op. “Er wordt zó goed voor je gezorgd. Aan eten en drinken was er geen gebrek. Je kon de hele dag door van alles pakken, van een lekkere Twix of een koek tot koffie en thee. Heb je bepaalde wensen ten aanzien van het avondeten, dan wordt hier rekening mee gehouden. Ik eet bijvoorbeeld geen rood vlees en vis. Bovendien ben ik geen grote eter. Dat was allemaal geen probleem.”

Carola (rechts) kende vooraf nog helemaal niemand.

Feestje
Na het welkomstdiner op vrijdagavond was het party time. “We hebben echt een feestje gebouwd met z’n allen.” De volgende dag stond een wandeling over de Groesbeekse hei op de planning, een van de vele dagelijkse activiteiten waarvoor je je tijdens deze singlereis kon inschrijven. “Ik ben meegegaan, maar ben halverwege afgehaakt. Ik had namelijk een beetje een kater van de avond ervoor”, bekent Carola lachend. Wel was ze van de partij toen een grote groep die avond besloot om in Groesbeek een café in te duiken. “Ook dat was echt supergezellig!”

Wijnproeverij
De zondag stond in het teken van een mooie wijnproeverij op een wijngaard. “We kregen op locatie een rondleiding en er werd van alles verteld over verschillende druivensoorten.” Net als de voorgaande avonden werd ook de laatste dag van het single weekend afgesloten met een heerlijk diner in de villa. “Na het eten ging een aantal mensen weer naar huis, omdat ze van ver kwamen of de volgende ochtend weer moesten werken. Zelf ben ik maandagochtend na het ontbijt naar huis gegaan.”

Carola (midden) en haar mede-vibers tijdens een bezoek aan de wijngaard.

Brabantse kok
Het single weekend werd begeleid door een ViilaVibes crew, bestaande uit vier begeleiders en een kok. “Ze zorgden ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Maar ze maakten ook echt deel uit van de groep. Met het feestje bijvoorbeeld, stonden ook zij gewoon lekker met ons te dansen. Astrid, de kok, kan heel goed hakken!” Naast goed hakken kan Astrid volgens Carola bovendien koken als de beste. “Ze komt uit Brabant, dus zij weet wel wat lekker eten en gezelligheid is.”

Afwassen
Af en toe voelde Carola de behoefte om zich even terug te trekken uit de drukte van de groep. “Dan ging ik met een paar anderen bijvoorbeeld naar de keuken om Astrid te helpen met afwassen. Ik werk zelf in de horeca, dus voor mij is dat een kleine moeite. Als we klaar waren, dan dronken we een shotje met z’n allen, als beloning”, zegt Carola lachend.

Het is smikkelen en smullen tijdens de single weekenden van VillaVibes

Nuchter
Dat het gezelschap voor de helft uit mannen en de andere helft uit vrouwen bestond, vond Carola heel fijn. “VillaVibes garandeert een 50-50 verhouding en die belofte zijn ze nagekomen. Niet dat ik per se op zoek ben naar een man hoor. Als het gebeurt dan gebeurt het, daarin ben ik heel nuchter. Het was in elk geval niet de voornaamste reden om met dit single weekend mee te gaan. Ik wilde graag nieuwe mensen  leren kennen.”

Kreta of toch Limburg?
Contact met de andere singles heeft Carola nog steeds. “We hebben appcontact. De feestdagen zaten ertussen, dus het is nog niet zoveel als ik zou willen, maar ik hoop wel dat het contact blijft.” Of ze nog een keer met VillaVibes op pad wil? “Zeker!”, zegt Carola volmondig. “Ik zit te denken om in de zomer een weekje met VillaVibes naar Kreta te gaan. Die singlevakantie staat net online. Maar een weekje SummerVibes in Limburg trekt me ook wel.” Van drempelvrees is in elk geval geen sprake meer. “Een weekend is voor een eerste keer zeker aan te raden, maar zo’n weekend gaat wel snel voorbij. Als je een week weggaat, leer je mensen toch beter en anders kennen. Ik hou het aanbod van VillaVibes in elk geval goed in de gaten!”

1 reacties

 • Geef een reactie

  CTA afbeelding

  Speciale kortingen ontvangen?

  Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

  Bijna vol alarm

   

  Bijna vol alarm

  Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Geslacht

  Reis alsnog boekenAnnuleren