Bob & Jasper over hun singlereis naar Oostenrijk: ‘We hadden dit veel eerder moeten doen!’ Bob & Jasper over hun singlereis naar Oostenrijk: ‘We hadden dit veel eerder moeten doen!’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
wintersport lift singles
wintersport lift singles
wintersport lift singles

Wat doe je als je zin hebt in een weekje wintersport, maar je vrienden geen vrije dagen meer hebben? Dan ga je wintersporten met vijftig nieuwe vrienden! Jasper Baks (40) en Bob Kuipers (30) deden het afgelopen december. Na een avond goed borrelen en lol trappen tijdens hun singlereis met VillaVibes in de Oostenrijkse bergen, ontstond er tussen de twee een vriendschap waarbij humor de sleutel werd. Ze vertellen met plezier over hun groepsreis naar de sneeuw.

Het oorspronkelijke idee van Bob was om een surfvakantie te boeken met VillaVibes, in de zomer van 2021. Maar een maand voor de reis ging het mis: Bob brak zijn hand en kon niet meer mee. Bob: “Toen ik zag dat ze ook skivakanties organiseren, wist ik meteen: dan ga ik dat doen.” Ook Jasper was om toen hij het aanbod zag op de website: “Ik was klaar met al het gedoe rondom corona, maar de reismogelijkheden waren beperkt. Het is fijn dat VillaVibes daarin toch mogelijkheden biedt én de verantwoordelijkheid pakt voor alle restricties en maatregelen.”

Afbeelding voor
Cover voor
wintersport lift singles
wintersport lift singles
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Voor het eerst op singlereis: de welbekende afzeg-neigingen…

Voor beide heren werd het de eerste singlereis in hun leven. Bob, lachend: “Vier maanden voor de reis dacht ik nog: ik zeg het af. Weer een maand later dacht ik het weer. Twee maanden voor de reis ontmoette ik een meisje met wie het leuk klikte. Anderhalve maand voor de reis wilde ik wéér afzeggen, maar was ik te laat. Een singlereis was voor mij echt uit mijn comfortzone, dus spannend was het voor mij zeker. Maar achteraf ben ik zo blij dat ik toch ben gegaan. Ik had dit veel eerder al moeten doen.”

Jasper: “Ik vond het iets minder spannend dan Bob. Ik dacht: niemand kent iemand op de reis, dus we zitten in hetzelfde schuitje. Ik had verwacht dat het allemaal wel zou loslopen, en dat was ook echt zo. Bij de bushalte werd ik wel wat gespannen, maar eenmaal in de bus ben ik gewoon ergens gaan zitten en met mensen gaan kletsen. Ik merkte dat dat gelijk klikte met een aantal medereizigers. Het onbekende is wat een singlereis spannend maakt, maar achteraf is juist dat ook het leuke aan deze reis: je ontmoet zoveel nieuwe, leuke mensen.”

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Skiën en après skiën met de groep (ps: pas op voor de kater!)

Eenmaal in de bergen doen Bob en Jasper, samen met bijna vijftig  medereizigers, wat ze zo blij maakt: op de latten de berg af, gevolgd door een koud biertje met uitzicht en natuurlijk de après ski. Bob: “De sfeer was meteen goed in de groep, iedereen is heel open en heeft zin er een leuke vakantie van te maken. Op de eerste  avond zaten Jasper en ik ‘s avonds naast elkaar en belandden we letterlijk op de grond van het lachen. Sinds dat moment zijn we goede vrienden geworden.” Jasper: “Ik wist pas op dag vijf waar Bob vandaan kwam. Tot die tijd hebben we ons goed vermaakt met flauwe grappen.” Bob: “Al vrij snel in de reis merk je met wie je goed klikt. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat je met sommige reizigers minder klikt, maar dat is door de groepsgrootte juist niet erg. En heel eerlijk? Ik merkte dat ik eigenlijk met iedereen wel een klik had!”

Als we Bob en Jasper mogen geloven, zijn de wintersportreizen voor iedereen leuk. Bob: “Er waren ook een paar mensen zonder ski-ervaring mee, zij volgden skilessen. De rest mag zelf kiezen tussen drie ski safari’s: blauw, rood of zwart.” Lachend: “Afhankelijk van je kater kies je met welke groep je meegaat die dag.” Een hoogtepunt vinden ze allebei de laatste vrijdag van de reis. “Die sloten we af in een rooftopbar, met een dj. Dat was te gek!” 

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Wees niet bang dat je alleen bent

Bob en Jasper willen graag een boodschap meegeven aan singles die nog twijfelen over een singlereis. Bob: “De mensen die mee waren met onze reis, zijn allemaal heel open minded en leuk. Wees zeker niet bang dat je alleen bent; iedereen wil jou leren kennen.” Jasper: “Mocht je nog twijfelen…In het “slechtste” geval ben je een weekje aan het skiën. Wie wil dat nou niet? Maar je merkt al heel snel dat dat onzin is, je gaat sowieso een te gekke tijd beleven met gelijkgestemden.” Bob: “Zeker nu, in een tijd waarin je moeilijk nieuwe mensen leert kennen, is een singlereis echt heel tof alternatief. Ik had dit veel eerder al moeten doen!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren