Annelies over haar singlereizen met VillaVibes Annelies over haar singlereizen met VillaVibes

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 4 minuten
single reis nederland
single reis nederland
single reis nederland

Annelies (34) gaat regelmatig met VillaVibes op vakantie, inmiddels als gast én als crewlid. Een verslavend virus, zo noemt ze onze singlereizen. Wat trekt Annelies er zo aan? Wat waren haar hoogtepunten van het reizen met VillaVibes? En wat zou ze jóu aanraden? Ze vertelt het je zelf! 

Na mijn eerste weekend bleef het kriebelen, inmiddels wil ik niets liever!’

Festivalsfeer

Voor Annelies is een singlereis volop genieten. “Tijdens corona ging ik voor het eerst naar de Berckt in Limburg. Ik was zo blij met deze locatie, het is er prachtig! Je zit in een soort kasteel. Het kasteel en de binnentuin zijn sprookjesachtig mooi. Je krijgt bovendien een soort festivalgevoel dankzij de ambiance, de aankleding en de mooie verlichting. Iedereen is in een feeststemming. Overal hangen mooie lampjes, er is een kampvuur en iedereen leeft buiten. Die sfeer, dat vond ik magisch!”

singlereis annelies

Reünie

Dankzij de relaxte sfeer die er heerst tijdens haar eerste singlereis is het makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten, vertelt Annelies. “Ik heb nog steeds regelmatig contact met een groepje van mijn allereerste keer met VillaVibes. Iedere reis is er wel een leuke groep waar ik achteraf nog contact mee blijf houden. Vaak boeken zij overigens weer een volgende reis, waarbij je elkaar weer ontmoet. Elk reisje is soms net een reünie.”

Afkicken

Annelies legt uit dat het verslavend werkt om op singlereis te gaan.  “Het is elke keer weer afkicken als ik thuis kom.” Lachend: “Ik hoef voorlopig geen relatie, want dan moet ik dit soort weekendjes missen! Zonder gekheid: het lijkt alsof ik makkelijker een diepgaand gesprek met iemand heb tijdens deze reizen, juist omdat je elkaar nog niet kent. Iedereen is gelijkgestemd, iedereen wil het leuk hebben en er een feest van maken.”

Waar ze ook van moet afkicken is het lekkere eten tijdens de singlereizen: “Het eten is écht perfect, steeds weer. Er is een heerlijk ontbijt, dat klaar staat voor de vroege vogels, maar net zo lang doorgaat tot de uitslapers ook gegeten hebben. De hele dag liggen er koekjes, fruit en chocola voor je klaar en de lunch bestaat uit heerlijke soepen en verse broodjes. Met allergieën en dieetwensen wordt ook heel goed rekening gehouden: ze hadden zelfs glutenvrije chocoladebroodjes. Zo luxe, die vind je in de supermarkt niet eens.”

Van reiziger naar crewlid

Als vaste medereiziger kent Annelies de organisatie inmiddels heel goed. Zo goed zelfs, dat ze er nu onderdeel van uitmaakt. “Op de Berckt merkten de crewmembers mijn spontaniteit op en vroegen ze me of ik een keer mee wilde als crewlid. Tijdens de laatste avond van die reis gaf ik Joost, die voor VillaVibes werkt en de reiscrew aanstuurt, wat suggesties mee om het programma compleet te maken. Sindsdien ben ik meegeweest naar de Ardennen als assistent en naar Vechtdal als activiteitenbegeleider. In de zomervakantie ga ik als senior reisleider en activiteitenbegeleider mee naar verschillende bestemmingen en binnenkort ga ik mee naar Texel. Maar ik ga ook een paar keer als gast mee, zodat ik zelf blijf genieten van deze vakanties.”

Relaxte reizen

Als crewlid én reiziger ervaart Annelies het beste van twee werelden. “De relaxte sfeer die je als gast voelt, ervaar je ook als crewlid. Ik kan iedereen absoluut aanraden een keer mee te gaan. Als je het spannend vindt, boek je gewoon eerst een weekendje in Nederland. Mocht het dan tegenvallen, dan kun je altijd terug naar huis. Maar om eerlijk te zijn denk ik niet dat je naar huis wilt: zodra je zo’n weekend achter de rug hebt, raak je vanzelf ook verslaafd!”

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren