4 redenen waarom jij de leukste kerst beleeft in Frandeux 4 redenen waarom jij de leukste kerst beleeft in Frandeux

Avatar van Luca
Door: Luca
Leestijd: 4 minuten
Afbeelding voor 4 redenen waarom jij de leukste kerst beleeft in Frandeux
Afbeelding voor 4 redenen waarom jij de leukste kerst beleeft in Frandeux
Afbeelding voor 4 redenen waarom jij de leukste kerst beleeft in Frandeux

Er is maar één iemand die we kunnen vragen waarom je juist de kerst in Frandeux moet doorbrengen. En dat is Joost. In 2019 vierde hij samen met 50 Vibers de kerst op deze fantastische locatie. Sindsdien is hij reiseigenaar van deze reis. En dat betekent dat hij het volledige programma voor deze week speciaal voor jou heeft samengesteld. Genoeg reden om hem te vragen waarom dit dé plek is om kerst te vieren.

1. De locatie: het sfeervolle Chateau Frandeux

“Je gaat deze week op een prachtige plek verblijven: Chateau Frandeux. En zoals de naam al doet vermoeden: dit is een prachtig kasteel. En dan ook nog eens midden in de bossen van de Ardennen. Naast het chateau ligt een grote zwemvijver. Na een plons in het verfrissende water warm je jezelf weer lekker op in de sauna. Of met een warme chocomelk bij het kampvuur op het grote terras.”

Ook in het chateau is het gezellig en knus volgens Joost. “Als je binnenloopt hoor je de vloeren kraken. Brandt het haardvuurtje op de achtergrond. En staat er een dampend glas glühwein voor je klaar. Er is wel één belangrijke huishoudelijke mededeling: schoenen uit! Iedereen sloft dus op z’n mooiste paar sloffen door het huis. Deze locatie is en één en al WinterVibes.”

single reis frandeux
Dit chateau is jouw huis de komende week.

2. De groep: je ontmoet gegarandeerd leuke mensen

Tijdens de feestdagen is het volgens Joost altijd extra gezellig. “Ook dit jaar staat er natuurlijk weer een enorme kerstboom met lampjes te branden. En tijdens het kerstdiner trekken onze Vibers hun mooiste outfit aan. Dresscode: feestelijk chique. Op de achtergrond zal vaak genoeg de Top2000 aanstaan en wordt er gezellig meegezongen. Alles ademt kerst. Je wordt er spontaan vrolijk van.”

Daarnaast is er volgens Joost nog één belangrijke gemeenschappelijke deler. “Alle Vibers hebben zin om met een groep gelijkstemden de kerst te vieren. Iedereen komt voor elkaar. En natuurlijk voor een supergezellige tijd. Hierdoor ontstaan er mooie gesprekken en momenten.”

Kerst stel
Tijdens het kerstdiner is iedereen altijd feestelijk gekleed.

3. Het kerstdiner: lik je vingers er bij af

Wat is kerst zonder een heerlijk kerstdiner? Joost heeft niet zoals gebruikelijk één kok geregeld. Maar twee! “JohnJohn en Nadia gaan een heerlijk 3-gangendiner voor je verzorgen. Wat dat is kan ik natuurlijk nog niet verklappen… Maar het wordt weer smullen geblazen. Precies zoals je van ons gewend bent. Maar dan nét dat beetje extra.”

proost single groepsreis
Vooraf kende je nog niemand. Grote kans dat je straks weg gaat met een paar leuke nieuwe vrienden.

4. De activiteiten: kerst in de Ardennen

Wie onze weekendjes weg kent, weet dat we altijd een heleboel leuke activiteiten organiseren. Maar omdat het kerst is, heeft Joost er nét even een schepje bovenop gedaan.

“We gaan zo veel leuks doen. Op Kerstavond gaan de Vibers de strijd met elkaar aan tijdens een kerst-dobbelspel. En op Eerste Kerstdag gaan we naar de kerstmarkt in het kleinste (en misschien zelfs ook wel schattigste) stadje ter wereld: Durbuy.”

Kerstmarkt Durboy
Op en top kerstsferen: de kerstmarkt in Durboy.

Ook op Tweede Kerstdag is er een winters programma. “Dan bezoeken we kasteel Rochefort, de Grotten van Han en gaan we bier proeven in de La Chouffe Brouwerij. De kerst sluiten we samen in het chateau af met een silent-disco feestje.

En ohja. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige boswandelingen en e-mountainbike tochten die je kunt maken vanuit het chateau.”

Maar zoals altijd geldt: het programma is natuurlijk geheel vrijblijvend. Blijf je liever in het chateau om spelletjes te spelen? Of een boekje te lezen? Helemaal prima. Het is jouw vakantie. Doe waar jij zin in hebt.

Zin gekregen om de kerst in Frandeux door te brengen? Er zijn nog een aantal plekjes. Leeftijdscategorie: 40-59. Bekijk hier deze weekreis Frandeux.

Ga mee naar Frandeux:

Voor deze bestemming of categorie zijn op dit moment geen reizen beschikbaar.

Ervaringen Frandeux:

Foto van Peter
9
Peter uit Nieuwegein
Oud&Nieuw Frandeux | 25-45 jaar, sep 2023
Al ergens in augustus ofzo begon mijn familie over Kerst. Ik heb vrij grote familie dus de whatsapp ging al flink los. Bij wie vieren we het dit jaar? Wat gaan zullen we eten? Pfff…. Ik merkte aan mezelf dat ik er eigenlijk helemaal geen zin in had. Kan ik niet gewoon iets leuks gaan doen? Het voelde allemaal als een sleur. En toen hoorde ik over de VillaVibes reizen. Wat een ontdekking zeg! Na wat rondneuzen op de website kwam ik op deze Frandeux kerstvakantie reis tegen. Vooral het activiteitenprogramma, de omgeving en het lekkere eten leken me interessant. En dat bleek ook zo te zijn. De sfeer was vanaf het moment dat ik aankwam al gemoedelijk. Het zijn wel vrij veel mensen, dus in het begin is het even zoeken met wie je een klik hebt. Maar dat verloopt allemaal vanzelf. En omdat deze vakantie 5 dagen duurde, heb je ook genoeg tijd om elkaar echt beter te leren kennen. Ik kan deze reis daarom zeker aanraden. Dit was zeker niet mijn laatste VillaVibes reis (als ik tenminste geen relatie krijg, haha).
Foto van Ronald
8
Ronald uit Lisse
Oud&NieuwVibes Frandeux | 25-45 jaar, jan 2023
Als je zin hebt om tijdens de feestdagen veel te lachen en houd van gezelschapsspelletjes of weerwolven is deze reis zeker aan te raden. Je ontmoet altijd wel mensen waar je een klik mee hebt.
Foto van Daniël
9
Daniël uit Hoogezand
Oud&NieuwVibes Frandeux | 25-45 jaar, jan 2023
Dit jaar oud en nieuw gevierd met andere singles. Wat was dat een superfijne ervaring. Je gaat met veel positieve energie het jaar uit en het nieuwe jaar in. Iedereen wil in contact zijn met de ander en staat hiervoor open, hoe fijn is dat! Ik kijk uit naar mijn volgende VillaVibes reis.
CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren