10 punten die jouw Lapland vakantie onvergetelijk maken 10 punten die jouw Lapland vakantie onvergetelijk maken

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 12 minuten
Afbeelding voor 10 punten die jouw Lapland vakantie onvergetelijk maken
Afbeelding voor 10 punten die jouw Lapland vakantie onvergetelijk maken
Afbeelding voor 10 punten die jouw Lapland vakantie onvergetelijk maken

Veel van onze Vibers hebben een bucket-list met reisbestemmingen. Vorig jaar hielden we een enquête die door 200 Vibers werd ingevuld. Veruit de meest gewilde bestemming: Lapland.

Logisch dus dat we deze winter Lapland in ons programma hebben opgenomen. Zo’n bijzondere bestemming, daar ga je waarschijnlijk maar één keer in je leven naar toe.

Daarom lijkt ons dat je dat maar beter meteen op de best denkbare manier kunt doen. Super georganiseerd, naar de juiste plek en op het juiste moment. Wil je van je gewone Laplandreis een geweldige Lapland reis maken?

Lapland tip top 10:

1. Maximaliseer de kans op het Noorderlicht

Pas als je het gezien hebt, weet je waarom het zo bijzonder is. In de maanden januari en februari heb je de meeste kans om dit fantastische natuurverschijnsel te ervaren. Soms zelfs meerdere nachten in een week.

2. Kies de beste reisperiode: januari of februari

Als je naar Lapland gaat, wil je één ding zeker beleven: dat prachtige licht dat weerkaatst in de sneeuw en landschappen sprookjesachtig maakt. Dit is een mysterieus blauw-paars licht. Dit soort licht zie je van december tot half februari.

Naast natuurverschijnselen als het Poollicht, het Noorderlicht en deze mysterieuze paarsige gloed zijn januari en februari ook de beste maanden door de sneeuwcondities. Door de vele sneeuw zijn de bomen in Lapland op hun mooist. Ook zijn de omstandigheden voor activiteiten als sneeuwscooteren en husky-safari’s dan het meest ideaal.

3. Ga met goed gezelschap

Lapland is bij uitstek een bestemming waar een goede groep een enorme toef slagroom op een toch al lekkere taart is. Ga maar na: al die leuke excursies doe je met een groep. ’

s Avonds deel je je ervaringen met de rest van de groep. Je dineert samen, maakt samen plezier. Eigenlijk is er geen bestemming waarbij de groepssamenstelling zó bepalend is. Hoe fijn is het dan als je vooraf een Gelijkgestemdengarantie krijgt? Zo is bijvoorbeeld de man-vrouw verhouding bij ons gegarandeerd in balans.

4. Waanzinnige sneeuwscooter-tocht

Eén van de ‘big three’ als het gaat om activiteiten die je echt gedaan moet hebben in Lapland. De sneeuwscooter is de ideale manier om de uitgestrektheid van Lapland te ervaren. Traag rijdend door de dichtbegroeide bossen of full speed over een bevroren meer, deze activiteit blijft je je leven lang bij.

5. Ultieme husky-slee-safari

De vele enthousiaste honden die je maar wat graag door de ongerepte bossen trekken. Een paar uur voel je je één met de natuur. Ook zo’n ervaring die je niet snel zult vergeten.

6. Prachtige sneeuwwandeling

Wel eens door een sprookje gelopen? Bind de sneeuwschoenen aan en laat de gids je begeleiden door een magisch decor: de uitgestrekte wildernis, de mooie ongerepte landschappen, de knisperende vorstlucht en de rust, ruimte en stilte van de witte wereld: hier ga je het beleven!

7. IJsvissen of hottubben

Als je toch in Lapland bent, kun je maar beter zoveel mogelijk onvergetelijke ervaringen beleven. Ga bijvoorbeeld eens ijsvissen, dat is echt bijzonder. Of ga een paar uur onder een heldere sterrenhemel badderen in een hottub. Wedden dat je mooie gesprekken gaat krijgen?

8. Skiën in Levi

Als je van skiën houdt, dan is dit een mooie kans op een heel bijzondere ski-ervaring. Wij zitten op slechts 8 km van het grootste ski-gebied van Finland verwijderd. Oké, het is dan wel geen Oostenrijk of Frankrijk, maar skiën op de verlichte pistes van Levi en daarna karaokeën in de Finse après-ski, dat is echt briljant.

9. Een fijne accommodatie

Naar Lapland kun je op vele manieren gaan. Van basic tot luxe. Bij VillaVibes denken we dat het meer dan fijn is als je ’s avonds lekker gezellig kunt relaxen bij een warme open haard. En dat je een goede slaapkamer hebt, waar je met niet meer dan één ander persoon slaapt. Plus waar jij en je mede Vibers beschikken over een eigen sauna. Kortom, waar het altijd fijn thuis komen is.

10. Alles goed georganiseerd

Als je veel moois gaat beleven, is het natuurlijk cruciaal dat de hele week gesmeerd verloopt. Dat gaat nooit zomaar. Daarom hebben we goede, verschillende restaurants geselecteerd. Hebben we een busje, dat de skiërs naar de piste brengt, dat boodschappen haalt. Hebben we goede reisleiders. Voordat jij op reis gaat, hebben wij achter de schermen geregeld dat alles goed voor elkaar is. Jij hoeft je nergens druk over te maken en kunt volop genieten.

Ga je mee?

Zin om deze geweldige LaplandVibes mee te maken in januari of februari? We hebben nog slechts een paar plekjes vrij. Lees hieronder het programma van dag-tot-dag of bezoek onze reispagina van Lapland

Ons programma van dag-tot-dag

Dag 1, zaterdag: Reis van Amsterdam naar Kitilä.

Vlucht vanaf Schiphol met Tui-fly naar Kitilä. Aankomst om 10.15 uur. Na een transfer van een uurtje arriveer je in je prachtige sfeervolle Wildernis Lodge. Tassen worden  uitgepakt, bodschappen worden gedaan. Wie zin heeft kan nog mooi een paar uur skiën in Levi of een hike maken in de prachtige omgeving. We liggen aan een langlauf-piste.

’s Avonds eten we bij ons heerlijke Wildernis Lodge-restaurant. Wie zin heeft gaat lekker borrelen of een spelletje spelen, maar na een reisdag vinden de meesten het fijn om niet te laat het bed op te zoeken.  Er is immers genoeg reden om met een volle batterij deze week in te gaan.

Dag 2, zondag: Snowmobile safari

We beginnen met een lekker uitgebreid ontbijt dat al voor je klaar staat. Zorg dat je genoeg eet want vanaf tien uur is het ‘actie-in-de-taxi’. Deze ochtend krijg je een flinke adrenaline-boost met onze Snowmobile-safari. Op de scooter zoef je door dichte bossen en bevroren meren. Werkelijk prachtig.

’s Middags heb je tijd voor jezelf en je huisgenoten. Misschien even op adem komen in de sauna? ’s Avonds ga je met de groep naar Levi. Daar geniet je van een geweldig driegangen-menu bij het Steakhouse. Dit restaurant wordt niet alleen geroemd om hun fantastische steaks, maar ook om hun heerlijke witte chocolade-mousse.

In Levi is veel gezelligheid. Wie zin heeft duikt nog even het nachtleven in. Loop je wel kans het Noorderlicht te missen…

Dag 3, maandag: Sneeuwwandeling ‘White silence on snowshoes’

De volgende dag sta je trappelen om de prachtige natuur weer in te mogen. De winterkleding ligt voor je klaar en als je eenmaal je sneeuwschoenen hebt aangetrokken, leidt de gids je door onwaarschijnlijk mooie natuur.

De knisperende sneeuw, de strakblauwe lucht en de oneindige besneeuwde vergezichten: je ademt het in en wilt het eigenlijk niet meer uitademen.

Tijd misschien voor een spelletjesmiddag? ’s Avonds wordt er in de Wildernis Lodge weer een heerlijk diner voor je klaar gemaakt. Iemand nog zin om Levi onveilig te maken? Onze reisleider brengt je graag weg.  Best handig, ons eigen busje.

Dag 4, dinsdag: Skiën, hiken of iets anders?

Lekker een dagje helemaal doen waar je zin in hebt. Als je een beetje kunt skiën, dan is het een prachtige ervaring om de pistes van Levi te betreden. Rond drie uur gaat de verlichting aan. Het sfeertje dat dan ontstaat, heb je in Oostenrijk of Frankrijk nog nooit ervaren.

Niet zo’n skiër? Onze reisleider gaat op pad voor een mooie hike. Haak gezellig aan als je zin hebt. We sluiten niet uit dat de begeleide wandeling van gisteren smaakt naar meer.

’s Avonds komt de bus voorrijden voor een tochtje naar Levi. Daar zijn we uitgenodigd in het restaurant Ämmilä, zoals zij zelf zeggen ‘a relaxed place come as you are, eat, drink, hang out and meet people.’ Ämmilä is een Fins restaurant, met als specialliteit rendier-gehaktballen. Maar ze hebben ook heerlijke vis, schnitzels en soepen.

Tsja… en omdat we de volgende dag lekker kunnen uitslapen is het natuurlijk wel weer heel verleidelijk om te blijven hangen in het gezellige Levi. Met een beetje mazzel krijg je in de nacht het Noorderlicht weer als bonus…

Dag 5, woensdag: husky-safari.

Vandaag kun je lekker uitslapen. Nadat je weer genoten hebt van een heerlijk uitgebreid ontbijt, kun je relaxed toeleven naar de husky-safari die om 13.30 uur gepland staat.

Ooit wel eens mee gemaakt? Vanaf het moment dat je al die enthousiaste huskies ziet die staan te trappelen om te mogen rennen, ben je verkocht. Je zoeft door de sneeuw en voelt je één met de natuur. En de honden? Die vinden het prachtig!

’s Avond dineren we in het heerlijke restaurant van de Wildernis Lodge. Je voelt je er inmiddels al helemaal thuis en je weet van je buurman welke gerecht je absoluut eens moet proberen.

’s Avonds zin om Levi in te gaan? Je reisleider staat voor je klaar. Misschien kun je vandaag met de hele groep afspreken om morgen de sauna + hottubs af te huren. In dat geval is het natuurlijk heerlijk om het vanavond eerst weer gezellig laat te maken. Morgen chill je dan maximaal in het lekkere warme water onder de heldere Finse hemellucht.

Dag 6, donderdag: Skiën? Sauna, of … iets anders?

Heerlijk deze vakantie! Je hebt het gevoel alsof je al weken weg bent. Stress, wat is dat?

Waar heb je vandaag zin in? Dagje skiën? Naar de overkant waar de sauna en de hottubs zijn of misschien wel een dagje ijsvissen? Of lekker op pad met de reisleider voor een stevige wandeling? Doe waar je zin in hebt, het is jouw vakantie!

’s Avonds krijg je weer een heerlijk diner geserveerd je in je ‘clubhuis’. Wat wordt het daarna? Met z’n allen op pad? Tijd voor een goed boek? Of daag jij je mede Vibers uit met bijvoorbeeld het 30-seconds spel?

Dag 7, vrijdag: dat waar je nog niet aan toegekomen was… 

Deze ochtend slaap je lekker uit. Er ligt weer een dag vol mogelijkheden op je te wachten. Vandaag kun je nog net dat doen waar je nog niet aan toegekomen was. Vandaag moet het wel gebeuren, want morgenvroeg vertrek je alweer.

’s Avonds wordt je weer naar Levi gebracht, naar het onlangs helemaal gerenoveerde ‘Sapuska’. Hier hebben ze een kaart met gerechten uit de Alpen, wat betekent dat je in Oostenrijkse sferen gaat belanden. Bereid je maar voor op heerlijke fondues en op houtskool gegrild vlees. Jammie!

En de laatste avond… tsja… het is maar net waar jij en je mede Vibers zin in hebben. Met z’n allen afsluiten in je eigen landhuis, of lekker aan de lampen hangen in Levi? O ja, niet vergeten op tijd door het raam te kijken. Het zou zomaar weer eens Noorderlicht-tijd kunnen zijn…

Dag 8, zaterdag: terugreis

Vandaag iets vroeger ontbijten dan normaal. Want… we gaan alweer terug. Het busje naar de luchthaven van Kitilä staat al voor je klaar.

Pak je tas in, sluit nog één keer goed je ogen en onthoud wat er deze week allemaal gebeurd is. Deze herinneringen zijn te kostbaar om te vergeten.

Wil je mee met Lapland vibes?

Onze reizen in februari zitten zo goed als vol. Wil je in januari nog mee? We hebben nog enkele plekken. Meer info & boeken kan hier

Behoefte aan meer informatie? Ga dan naar onze Lapland-site. Liever een persoonlijk gesprek? Harold vertelt je graag meer: 026-3707910.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren