Afbeelding voor
Afbeelding voor

Activiteiten rondom Heuvelrijk

Kies jouw Heuvelrijk activiteiten

In Groesbeek en omgeving valt veel te beleven. Onze activiteitenbegeleider vertelt je hier meer over tijdens het weekend. Hieronder alvast een leuk overzicht met daarbij de afstand vanaf onze accommodatie. Ga gezellig met andere Vibers op pad om er een nog leuker weekend van te maken.

Tijdens het weekend organiseren wij sowieso een mooie mountainbiketocht en wandeling. Ook kun je bij genoeg animo aanhaken bij het Pitch & Putt toernooitje en/of de wijnproeverij op zondag. Alle deelnemers ontvangen hierover een week voor vertrek een mail waarin je je kan opgeven voor de eerste vijf activiteiten die hieronder staan omschreven. Wij kunnen dan alvast de groepen maken en jij bent verzekerd van een leuke activiteit tijdens je weekend weg.

Cover voor

Mountainbiken (begeleid door VillaVibes

De omgeving in Groesbeek is prachtig om met een groepje te gaan mountainbiken. Onze activiteitenbegeleider organiseert op zaterdagochtend een mooie tocht. Haak ook aan. De fietsen worden bij de villa bezorgd maar je mag natuurlijk ook je eigen fiets meenemen! Om mee te kunnen doen moet je over een redelijke basisconditie beschikken.

Prijs: €27,50 p.p. voor de huur van de MTB incl. helm
Adres: verschillende routes beschikbaar
Deelname: minimaal 8 personen

single weekend mountainbiken

Mooie wandelingen (begeleid door VillaVibes)

Een overvloed aan routes in de kleurrijke en heuvelachtige omgeving van Groesbeek. We hebben voor jullie de mooiste routes uitgekozen. Van 5 – 15 kilometer over 8 bergen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Je wandelt door bossen, langs wijngaarden, polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

Prijs: gratis
Adres: verschillende routes en startpunten

wandelen singlereizen

Nederlands wijnbouwcentrum (georganiseerd door VillaVibes)

In Groesbeek, hét wijndorp van Nederland, vind je aan de rand van het centrum de wijngaarden van het Nederlands Wijnbouwcentrum. Het centrum dat pas sinds 2017 geopend is, kent zelf een rijke historie met zijn eigen wijnbouw en -productie op de wijngaarden. Terwijl je geniet van het uitzicht over de wijngaard of wijnkelder, word je met jouw mede-Vibers meegenomen op een Groesbeekse wijnreis. Het proeven van verschillende wijnen (rood, wit, rosé) en een tapasplankje mag hier natuurlijk niet missen. We gaan wijnproeven op zondagmiddag tussen 16.00 – 18.00u.

Prijs: €20 p.p.
Adres: Bredeweg 2, 6562 DE Groesbeek – 024–7111080

Heuvelrijk-wijnproeverij

Pitch & Putt (georganiseerd door VillaVibes)

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen, ook zonder golfervaring. Het is een 18-holes golfbaan waarvan je er 9 loopt (korte afstanden tussen de holes). Lekker in de buitenlucht een aantal gezellige en sportieve uurtjes met jouw mede Vibers. De echte golf-fanaten kunnen tegen een toeslag kiezen voor 18 holes. Deze activiteit plannen we op zondagochtend rond 11.30 uur.

Prijs: €15 p.p.
Adres:  Lierweg 2C, 6584 DC Molenhoek
Deelname: minimaal 10 personen

single golfen

Activiteiten tot 15 minuten rijden

Afrika Museum

Een museum gewijd aan kunst en culturen uit Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies. In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst.   Meer info op:

Website: www.afrikamuseum.nl
Adres: Postweg 6, 6571CS Berg en Dal – 088 – 00 42 800

Cover voor

Museumpark Oriëntalis

De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt hier tot leven. Museumpark Orientalis is een 30 hectare groot rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse staat – leer je op een leerzame en leuke manier over culturen en religie.

Website: www.museumparkorientalis.nl
Adres: Profetenlaan 2, 6564BL Heilig Landstichting – 024 – 38 23 110

Cover voor

Fietstrein Groesbeek

Met de fietstrein ontdek je de mooie grensstreek op een bijzondere manier. Tussen de stadjes Groesbeek, Kranenburg en Kleve fiets je een leuke route over een voormalige spoorrail. Een unieke route die je alleen met de fietstrein maakt. Je hebt de keuze uit de standaardfiets (2 tot 4 personen) en de clubfiets (9 tot 14 personen). Neem wat te drinken mee en geniet samen met je mede Vibers van de prachtige omgeving. Wel vooraf reserveren!

Website: https://grenzland-draisine.eu/nl/
Adres: Spoorlaan 6562 AL Groesbeek

Cover voor

Museum Het Valkhof

Leer over de 5000 jaar oude geschiedenis van Nijmegen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Deze titel gaat gepaard met een rijke historie. In museum het Valkhof vind je een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd, de Romeinse tijd, de middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Door de kwaliteit en diversiteit behoren de Romeinse bodemvondsten tot de top van het Nederlandse cultuurbezit.

Website: www.museumhetvalkhof.nl
Adres: Kelfkensbos 59, 6511TB Nijmegen

Cover voor

Varen of Kanoën op de Mookerplas

Schijnt de zon lekker? Dan is het wel heel fijn om te varen. Bij Dolfijn Watersport & recreatie kun je kano’s huren om de Mookerplas op te gaan. Ook verhuren ze sloep- en motorboten.

Website: www.dolfijn-mook.nl
Adres: Kanaalweg 14, 6585AX Mook

Cover voor

Steppen

Zin om de omgeving te verkennen en actief bezig te zijn? Steppen is hier de ideale activiteit voor. Tijdens een tocht van 1,5 uur verken je de omgeving van Mook. Het klinkt misschien een beetje suf, maar als je eenmaal bezig bent ervaar je pas hoe leuk het is.

Website: www.dolfijn-mook.nl
Adres: Kanaalweg 14, 6585AX Mook

Steppend je singleweekend in

Tennisvereniging Groesbeek

Zin om een gezellig potje te tennissen met je mede-Vibers. Dit is je kans. Bij Tennisvereniging Groesbeek kun je een balletje slaan op een van hun banen. Mocht je interesse hebben in deze activiteit, laat de activiteitenbegeleider dan even contact opnemen met de tennisvereniging om een baan te reserveren. Je mag uiteraard ook zelf bellen.

Website: www.tvgroesbeek.nl
Adres: Kanaalweg 14, 6585AX Mook

tennis singleweekend

GPS-tocht

Een wandeltocht met een GPS, opdrachten en uitdagingen. Tijdens de GPS-tocht ga je aan de hand van opdrachten op zoek naar de schat. Je wandelt hierbij in groepen met een GPS-systeem over de Mookerheide. De GPS-tocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Gedurende de tocht staat er een begeleider op vaste plekken om jullie te begeleiden. Minimaal 10 deelnemers.

Website: www.dolfijn-mook.nl
Adres: Kanaalweg 14, 6585AX Mook

Cover voor

Boerengolf

Boerengolf is een speelse invulling van het reguliere golfspel. Het parcours ligt in verschillende weilanden met een aantal holes. Het spel is om dit met zo weinig mogelijk slagen, af te leggen. Het is heerlijk lopen in de natuur en door de weilanden. Het parcours bestaat uit 8 of 10 holes.

Website: www.boerengolfdehorst.nl
Adres: Kanaalweg 14, 6585AX Mook

Boerengolf singleweekend

Spiegelwaal, het eiland en de oversteek

Bezoek het rivierpark, bewonder de prachtige bruggen en de stranden van het eiland met uitzicht op de stad Nijmegen. Wandel door de uiterwaarden tussen de Hooglanders en leer van alles over de historie van dit gebied dat bekend staat als Veur Lent. Bekijk ook het kunstwerk “het gezicht van Nijmegen” een indrukwekkend Romeins megamasker dat er sinds deze winter staat. Tip: sluit je wandeling af op het terras van café de Zon.

Website: https://www.welkominnijmegen.nl/
Adres: Cafe de Zon Oosterhoutsedijk 16, 6663 KS Nijmegen

Spiegelwaal - weekend weg

Wijnterras Holdeurn

Geniet van een lokale wijn met uitzicht over de wijngaard. Neem bij de vlaggen de oprit naar wijnterras Holdeurn en laat je verrassen.

Website: www.holdeurn.com
Adres: Oude Kleefsebaan 132, 6571 BK Berg en Dal

Wijnterrasje pakken?

Activiteiten tot 30 minuten rijden

Museum Kasteel Wijchen

Ontdek alles over het veelzijdige en verrassende Wijchen. In Wijchen vind je een verrassend veelzijdig museum gevestigd op de tweede verdieping in het pittoreske kasteel van Wijchen, waar ooit Emilia van Nassau, dochter van Willem van Oranje, heeft gewoond. Aan de hand van allerlei thema’s wordt de 8.000 jaar bewoningsgeschiedenis van Wijchen verteld. Ook de historische tuin ‘De Tuun’ maakt deel uit van de collectie.

Website: www.museumwijchen.nl
Adres: Kasteellaan 13, 6602DA Wijchen

Cover voor

Thermen Berendonck

Behoefte om even helemaal tot rust te komen? Kom genieten bij de thermen van Wijchen. Het is een prachtige wellness waarbij je afreist naar een 1001 Nachten-sprookje met betoverende sauna’s en heerlijke bubbelbaden. Geniet onder andere van de stoomcabines en theater sauna. Ook kun je aanvullende arrangementen boeken met massages, hammam behandelingen of gezichtsbehandelingen. Reserveren noodzakelijk.

Website: www.thermenberendonck.nl
Adres: Oude Teersdijk 15, 6603KJ Wijchen – 024 – 79 20 092

De thermen

Beachclub buiten

Als de zon schijnt is het volop genieten bij Bachclub Buiten. Lekker met je voetjes in het water terwijl je jouw mede-Vibers op een relaxte manier leert kennen. Bij het Zwanewater in Huissen kan dit bij de nieuwe beach club BUITEN!. Met een klein strandje en een goed gevulde bar, bruist deze plek van de Vibes.

Website: www.buiten.info
Adres: Badweg 2, 6851PZ Huissen

Beachclub singleweekend

Beachclub Zandziebar

Op de plassen van Slijk-Ewijk vind je het eiland Zandziebar met zijn gelijknamige beachclub. Hier komt jong en oud bij elkaar om te genieten van het mooie weer. Op het eiland vind je een kiosk voor een hapje en een drankje. Ook bieden ze verschillende watersporten aan zoals de waterfietsen, kanoën, kajakken en suppen. Liever een toernooitje volleybal of tafeltennis? Geen probleem, dit hebben ze ook.

Website:  www.zandziebar.nl
Adres: Valburgsestraat 45, 6677PC Slijk-Ewijk

Activiteiten tot 45 minuten rijden

Airborne museum Hartenstein

Leer alles over Operation Market Garden. In september 1944 begon de Slag om Arnhem, onderdeel van Operation Market Garden. Het heeft de regio voor altijd getekend. In het Airborne Museum, welke gevestigd is in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in 1944, vind je verschillende indrukwekkende tentoonstellingen. Zo is er een tentoonstelling welke de Slag van dag tot dag uitlegt en vind je er ook de Airborne Experience. Een realistische reconstructie waarbij je in de voetsporen van een Britse parachutist stapt. Tip: bezoek de nabij gelegen Airborne Begraafplaats en maak de impact van de Slag op een indrukwekkende wijze voelbaar.

Website: www.airbornemuseum.nl
Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek

airborne museum hartenstein

Kasteel Doornenburg

Bezoek een van Nederlands mooiste voorburchten. Op een unieke plek, in de uiterste uithoek van de Overbetuwe, staat het robuuste middeleeuwse Kasteel Doornenburg uit de 9e eeuw. De locatie is uniek, het ligt namelijk precies op de splitsing van de Rijn en de Waal. Het kasteel bestaat uit een hoofd- en voorburcht die met elkaar verbonden is door een houten brug. De hoofdburcht is alleen te bezoeken op afspraak. Laat de activiteitenbegeleider dus even bellen. Rondom het kasteel en op de binnenplaats van het kasteel, kun je wel rondlopen zonder afspraak.

Website: www.kasteeldoornenburg.nl
Adres: Kerkstraat 27, 6686BS Doornenburg

kasteel doornenburg

Lingevaart

Vlakbij Kasteel Doornenburg ligt het terras en haventje van Lingevaart. Hier kun je een kano huren voor een tochtje van 2 uur of suppen met geweldig uitzicht op kasteel Doornenburg.

Website:  www.lingevaart.nl
Adres: Koffiemolen 1, 6686 MD Doornenburg

Cover voor

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

hoe villavibes is opgericht
spel single reizen

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren