Afbeelding voor
Afbeelding voor

Activiteiten rondom Heuvelrijk

Kies jouw Heuvelrijk activiteiten

In Groesbeek en omgeving valt veel te beleven. Onze activiteitenbegeleider vertelt je hier meer over tijdens het weekend. Hieronder alvast een leuk overzicht met daarbij de afstand vanaf onze accommodatie. Ga gezellig met andere Vibers op pad om er een nog leuker weekend van te maken.

Tijdens het weekend organiseren wij sowieso een mooie mountainbiketocht en wandeling. Ook kun je aanhaken bij het Pitch & Putt toernooitje en/of de wijnproeverij .

Cover voor

Mountainbiken

Een mountainbiketocht in de groenrijke en heuvelachtige omgeving in het Rijk van Nijmegen. Er zal een gids/begeleider met de groep meegaan en heeft een mooie tocht voor jullie uitgestippeld. Je bent ongeveer 3 uur aan het mountainbiken en tussendoor pauzeer je in een dorpje waar je jezelf kunt trakteren op een verfrissend drankje.

Prijs*: €42,- p.p. voor de huur van een MTB incl. helm
Wanneer: zaterdag 11:15 – 15:00

*Je kunt natuurlijk ook je eigen MTB + helm meenemen, de kosten zijn dan €12,- 

 Als je een MTB huurt of aangeeft mee te gaan met je eigen MTB dan krijg je na het invullen van de voorpret een betaallink, zo is alles al geregeld voordat het weekend begint.

single weekend mountainbiken

Mooie wandelingen (begeleid door VillaVibes)

Een overvloed aan routes die zich kenmerken door het glooiende landschap, de mooie vergezichten, de polders en de uiterwaarden.   We hebben voor jullie mooie routes uitgestippeld.

We wandelen op zaterdag én op zondag. Je wandelt langs schilderachtige plekken. Pauzeren doe je in een van de omliggende dorpjes, waar je jezelf kunt trakteren op een drankje met iets lekkers erbij.

Prijs: gratis
Wanneer: zaterdag en zondag 11.30 uur
Adres: verschillende routes, ter plaatse ontvang je de gegevens van de startlocatie

wandelen singlereizen

Rondleiding wijnvelden & wijnproeverij

In het Nederlands Wijnbouwcentrum valt veel op gebied van wijn te leren en te beleven. Je gaat met elkaar op een ontspannen manier kennis maken met de unieke wijngaardsfeer en ondertussen steek je ook nog wat op over de wijnproductie in Groesbeek.

Prijs: € 22,50 p.p.
Wanneer: zondag – 15:45 – 17:45
Adres: deze ontvang je ter plaatse van de activiteiten begeleider

Heuvelrijk-wijnproeverij

Pitch & Putt (georganiseerd door VillaVibes)

Pitch&Putt Golf is golf voor iedereen, ook zonder golfervaring. Het is een 18-holes golfbaan waarvan je er 9 loopt (korte afstanden tussen de holes). Lekker in de buitenlucht een aantal gezellige en sportieve uurtjes met jouw mede Vibers. De echte golf-fanaten kunnen tegen een toeslag kiezen voor 18 holes. Deze activiteit plannen we op zondagochtend rond 11.30 uur.

Prijs: €17,50 p.p.
Adres:  Lierweg 2C, 6584 DC Molenhoek
Wanneer: zondag 11:30 – 13:00

single golfen

Wat is er nog meer te doen?

In de omgeving van het Rijk van Nijmegen valt veel te beleven. Onze activiteitenbegeleider zal je hier meer over vertellen tijdens het weekend. Ga met andere Vibers of alleen op pad om zo nog meer uit je weekend te halen. Kijk hieronder wat er allemaal nog meer te beleven is in deze groene heuvelrijke omgeving.

Activiteiten tot 15 minuten rijden

Afrika Museum

Een museum gewijd aan kunst en culturen uit Afrika. Het museum, opgericht in 1954, is begonnen als Missiemuseum van de Congregatie van de Heilige Geest. De paters van deze orde verzamelden Afrikaanse voorwerpen om meer te leren over Afrikaanse religies. In de loop van de 20ste eeuw heeft het museum haar horizon verbreed en toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst.

Adres: Postweg 6, 6571CS Berg en Dal – 088 – 00 42 800

Cover voor

Museumpark Oriëntalis

De kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam komt hier tot leven. Museumpark Orientalis is een 30 hectare groot rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse staat – leer je op een leerzame en leuke manier over culturen en religie.

Adres: Profetenlaan 2, 6564BL Heilig Landstichting – 024 – 38 23 110

Cover voor

Fietstrein Groesbeek

Met de fietstrein ontdek je de mooie grensstreek op een bijzondere manier. Tussen de stadjes Groesbeek, Kranenburg en Kleve fiets je een leuke route over een voormalige spoorrail. Een unieke route die je alleen met de fietstrein maakt. Je hebt de keuze uit de standaardfiets (2 tot 4 personen) en de clubfiets (9 tot 14 personen). Neem wat te drinken mee en geniet samen met je mede Vibers van de prachtige omgeving. Wel vooraf reserveren!

*Niet mogelijk in de winter.

Adres: Spoorlaan 6562 AL Groesbeek

Cover voor

Museum Het Valkhof

Leer over de 5000 jaar oude geschiedenis van Nijmegen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Deze titel gaat gepaard met een rijke historie. In museum het Valkhof vind je een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd, de Romeinse tijd, de middeleeuwen tot en met de 19de eeuw. Door de kwaliteit en diversiteit behoren de Romeinse bodemvondsten tot de top van het Nederlandse cultuurbezit.

Adres: Kelfkensbos 59, 6511TB Nijmegen

Cover voor

Varen of Kanoën op de Mookerplas

Schijnt de zon lekker? Dan is het wel heel fijn om te varen. Bij Dolfijn Watersport & recreatie kun je kano’s huren om de Mookerplas op te gaan. Ook verhuren ze sloep- en motorboten.

*Niet mogelijk in de winter.

kanotocht vechtdal

Steppen

Zin om de omgeving te verkennen en actief bezig te zijn? Steppen is hier de ideale activiteit voor. Tijdens een tocht van 1,5 uur verken je de omgeving van Mook. Het klinkt misschien een beetje suf, maar als je eenmaal bezig bent ervaar je pas hoe leuk het is.

Steppend je singleweekend in

Tennisvereniging Groesbeek

Zin om een gezellig potje te tennissen met je mede-Vibers. Dit is je kans. Bij Tennisvereniging Groesbeek kun je een balletje slaan op een van hun banen. Mocht je interesse hebben in deze activiteit, laat de activiteitenbegeleider dan even contact opnemen met de tennisvereniging om een baan te reserveren. Je mag uiteraard ook zelf bellen.

tennis singleweekend

GPS-tocht

Een wandeltocht met een GPS, opdrachten en uitdagingen. Tijdens de GPS-tocht ga je aan de hand van opdrachten op zoek naar de schat. Je wandelt hierbij in groepen met een GPS-systeem over de Mookerheide. De GPS-tocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Gedurende de tocht staat er een begeleider op vaste plekken om jullie te begeleiden. Minimaal 10 deelnemers.

Cover voor

Boerengolf

Boerengolf is een speelse invulling van het reguliere golfspel. Het parcours ligt in verschillende weilanden met een aantal holes. Het spel is om dit met zo weinig mogelijk slagen, af te leggen. Het is heerlijk lopen in de natuur en door de weilanden. Het parcours bestaat uit 8 of 10 holes.

Boerengolf singleweekend

Spiegelwaal, het eiland en de oversteek

Bezoek het rivierpark, bewonder de prachtige bruggen en de stranden van het eiland met uitzicht op de stad Nijmegen. Wandel door de uiterwaarden tussen de Hooglanders en leer van alles over de historie van dit gebied dat bekend staat als Veur Lent. Bekijk ook het kunstwerk “het gezicht van Nijmegen” een indrukwekkend Romeins megamasker dat er sinds deze winter staat. Tip: sluit je wandeling af op het terras van café de Zon.

Adres: Cafe de Zon Oosterhoutsedijk 16, 6663 KS Nijmegen

Spiegelwaal - weekend weg

Activiteiten tot 30 minuten rijden

Museum Kasteel Wijchen

Ontdek alles over het veelzijdige en verrassende Wijchen. In Wijchen vind je een verrassend veelzijdig museum gevestigd op de tweede verdieping in het pittoreske kasteel van Wijchen, waar ooit Emilia van Nassau, dochter van Willem van Oranje, heeft gewoond. Aan de hand van allerlei thema’s wordt de 8.000 jaar bewoningsgeschiedenis van Wijchen verteld. Ook de historische tuin ‘De Tuun’ maakt deel uit van de collectie.

Adres: Kasteellaan 13, 6602DA Wijchen

Cover voor

Thermen Berendonck

Behoefte om even helemaal tot rust te komen? Kom genieten bij de thermen van Wijchen. Het is een prachtige wellness waarbij je afreist naar een 1001 Nachten-sprookje met betoverende sauna’s en heerlijke bubbelbaden. Geniet onder andere van de stoomcabines en theater sauna. Ook kun je aanvullende arrangementen boeken met massages, hammam behandelingen of gezichtsbehandelingen. Reserveren noodzakelijk.

Adres: Oude Teersdijk 15, 6603KJ Wijchen – 024 – 79 20 092

De thermen

Activiteiten tot 45 minuten rijden

Airborne museum Hartenstein

Leer alles over Operation Market Garden. In september 1944 begon de Slag om Arnhem, onderdeel van Operation Market Garden. Het heeft de regio voor altijd getekend. In het Airborne Museum, welke gevestigd is in Villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in 1944, vind je verschillende indrukwekkende tentoonstellingen. Zo is er een tentoonstelling welke de Slag van dag tot dag uitlegt en vind je er ook de Airborne Experience. Een realistische reconstructie waarbij je in de voetsporen van een Britse parachutist stapt. Tip: bezoek de nabij gelegen Airborne Begraafplaats en maak de impact van de Slag op een indrukwekkende wijze voelbaar.

Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek

airborne museum hartenstein

Kasteel Doornenburg

Bezoek een van Nederlands mooiste voorburchten. Op een unieke plek, in de uiterste uithoek van de Overbetuwe, staat het robuuste middeleeuwse Kasteel Doornenburg uit de 9e eeuw. De locatie is uniek, het ligt namelijk precies op de splitsing van de Rijn en de Waal. Het kasteel bestaat uit een hoofd- en voorburcht die met elkaar verbonden is door een houten brug. De hoofdburcht is alleen te bezoeken op afspraak. Laat de activiteitenbegeleider dus even bellen. Rondom het kasteel en op de binnenplaats van het kasteel, kun je wel rondlopen zonder afspraak.

Adres: Kerkstraat 27, 6686BS Doornenburg

kasteel doornenburg

Lingevaart

Vlakbij Kasteel Doornenburg ligt het terras en haventje van Lingevaart. Hier kun je een kano huren voor een tochtje van 2 uur of suppen met geweldig uitzicht op kasteel Doornenburg.

*Niet mogelijk in de winter.

Adres: Koffiemolen 1, 6686 MD Doornenburg

Cover voor

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren