ardennen single weekend
ardennen single weekend

Activiteiten in de Ardennen

Kies jouw Ardennen activiteiten

In de Ardennen valt veel te beleven.  Tijdens het weekend organiseren we diverse leuke activiteiten in verschillende groepjes. De activiteitenbegeleider helpt je tijdens het weekend op weg welke activiteit je wanneer kunt doen.

Om alles goed te kunnen organiseren, vragen we je vooraf om je in te schrijven voor de diverse activiteiten. Dat kan via het voorpretformulier. Die ontvang je één week voor vertrek. Na het inschrijven voor het e-mountainbiken krijg je ook een betaallink.

Let op! Sommige activiteiten zijn op hetzelfde moment. Kijk goed naar de tijden per activiteit en maak een keuze. Ook zijn de prijzen en beschikbaarheid afhankelijk per seizoen.

Cover voor

E-mountainbiken

Een mountainbiketocht in de groenrijke omgeving van St. Hubert en zijn omliggende plaatsjes. De E-MTB gids gaat met de groep mee en heeft een mooie tocht uitgestippeld. Je bent ongeveer 4 uur aan het mountainbiken en tussendoor pauzeer je in een klein, knus dorpje waar je jezelf kunt trakteren op een verfrissend drankje. Je kunt natuurlijk ook je eigen E-MTB meenemen en  aansluiten. Wij raden het niet aan om met een MTB, zonder ondersteuning, deze tocht te maken.

Prijs: circa €45 p.p. voor de huur van een E-MTB incl. helm en instructeur. €11 indien je je eigen E-MTB meeneemt.
Waar: vanaf de accommodatie
Wanneer: zondag 11:15 – 15:00 uur

mountainbike

Mooie wandelingen (begeleid door VillaVibes)

Een overvloed aan routes in de kleurrijke en heuvelachtige omgeving van St. Hubert. We hebben voor jullie mooie routes uitgestippeld van ongeveer 10 kilometer.

We wandelen op zaterdag én op zondag. Je wandelt langs weilanden, schilderachtige laantjes en door de bossen. Pauzeren doe je in een van de omliggende dorpjes, waar je jezelf kunt trakteren op een typisch Belgisch biertje of een lekker chocolaatje.

Prijs: gratis
Adres: verschillende routes
Wanneer: zaterdag en/of zondag . Tijden worden ter plekke afgestemd

Cover voor

Adventure Challenge parcours

Ben jij klaar voor een middagje avontuur. Dan ga je onze adventure challenge waarschijnlijk geweldig vinden. Het bestaat uit verschillende onderdelen.

Allereerst maak je beveiligd met een klimgordel een tocht over diverse passages en (jungle) bruggen over de Ourthe.

Daarna gaan we Klettersteigen. Dit ligt een beetje tussen bergwandelen en bergklimmen in. Het is veilig en voor iedereen te doen.  Via treden, ladders en brugjes beklimmen we de rotswand en bereiken we het hoogste punt.

Je gaat vervolgens een mooie sprong (deathride/tokkel)wagen. Na een glijvlucht van 120 meter land je 50 meter lager aan de andere oever van de Ourthe. Tijdens de tocht worden diverse bruggen en uitdagende passages overwonnen: indianenbrug, junglebrug, balkenbrug, apenbrug, een stuk spelonk in de rots, evenwichtsbrug,… en dit allemaal op een hoogte van 4 tot 15 meter! Ook maak je met de katrolbaan een spectaculaire rit tussen de bomen, over ravijnen en de rotsen. Kortom, dit wordt een middag vol plezier.

Prijs: € 36,- p.p.
Wanneer:  zaterdag 13.00 uur (dit is tijdens de lunch)
Waar: Houd rekening met een reistijd van ca. 25 minuten

Cover voor

Suppen

Suppen is superhip en staat voor Stand Up Paddeling: je staat op een supboard en beweegt jezelf voort met een lange peddel, althans, dat is de bedoeling. Maar wees gerust: de techniek heb je zo onder de knie. Omdat je constant aan het corrigeren bent is het een uitstekende sport voor je spieren en je balans. Na een korte uitleg ga je op eigen gelegenheid het water op.

Prijs: € 21,50 p.p.
Wanneer: vanaf juli
Adres: Nisramont, 6983 La Roche-en- Ardenne

 

suppen singlereizen

Kayakken

Afhankelijk van de waterstand, kan je heerlijk in de buitenlucht de rivier de Ourthe af varen. Mocht de waterstand te laag zijn, kun je ook heerlijk peddelen op le Lac des Ourthes. Je wordt vanuit La Roche-en-Ardenne met de bus naar Maboge gebracht en vanaf daar begint jouw kajak/kano-reis.

Houd rekening met een een reistijd van ca. 30 minuten. Het is handig om droge kleding mee te nemen en een handdoek (en een zak voor je eventuele natte kleding).

Prijs: circa €21,50 p.p.
Wanneer: vanaf juni

 

kanoën ardennen

Klimmen in het klimbos

Middenin de Ardennen vind je een veelzijdig klimbos met leuke onderdelen. Op diverse hoogtes ga je de uitdaging aan: een uitgebreid tokkelparcours, deathrides, indianenbruggen, apenbruggen en nog veel meer. In dit klimbos heb je voor twee uur aan actie, uitdaging en vermaak. Let wel op, een minimum van acht deelnemers is nodig en het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf de accommodatie.

Prijs: circa €30,- p.p.
Wanneer: Vanaf maart
Adres: Mierchamps 15, 6980 La Roche-en-Ardenne

Cover voor

De grotten van Han

In het hart van het Unesco Global Geopark van België kan je in de Grotten van Han een reis maken naar het middelpunt van de aarde. Hier ga je natuurlijke juweeltjes ontdekken die je niet snel zult vergeten.

Prijs: circa €18,- p.p.
Wanneer: zaterdag en zondag mogelijk tussen 11.00 – ca.16.00 uur. Exacte tijd wordt ter plekke afgestemd met activiteiten begeleider

Houd rekening met reistijd van ca. 30 minuten

grotten van han ardennen

Bezoek aan stadje Durbuy

Durbuy is de kleinste stad van de Ardennen en kreeg al in 1331 stadsrechten maar tot een echte stad groeide het nooit uit.

De middeleeuwse stadskern is de afgelopen eeuwen nauwelijks gegroeid en is echt authentiek te noemen. Aan het Place aux Foires zijn mooie terrassen te vinden om te genieten van het dorp en het uitzicht op de kleine sfeervolle straatjes.

Prijs: gratis
Adres: Hotel/restaurant: 8 Place Aux Foires
6940 Durbuy
Wanneer: zondag 12.00 – 16.00 uur (facultatief)

Cover voor

Euro Space Center

Beleef de unieke ervaring van astronautentraining gedurende een dag bij het Euro Space Center. Test je vaardigheden als astronaut, volg de space tour, waan je in een dorp op Mars of geniet van het wonderlijke uitzicht in het planetarium. Tickets voor het Euro Space Center bestel je zelf online, de activiteitenbegeleider kan je hierbij helpen.

Prijs: circa €31,- p.p.
Adres: 1, Rue devant les Hêtres B-6890 Transinne

 

Euro Space Center

Rotsklimmen / Abseilen

Dit is toch wel 1 van de spectaculaire activiteiten die je in de Ardennen kunt doen. Bij deze activiteit ga je 2 sporten combineren. Je gaat klimmen in de groene omgeving van de Ardennen en spectaculair abseilen van de rotswand, met een prachtig uitzicht over de Ourthevallei.

Je kunt kiezen uit verschillende routes die variëren in moeilijkheidsgraad, lengte en niveau.

Prijs: circa €40,- p.p.
Waar: Chemin de Soeret, La Roche-en-Ardennen

klimmen ardennen

Basiliek Saint-Hubert

De basiliek, gebouwd tussen 1064 en 1700, is vernoemd naar de heilig Hubertus. In 823 werd zijn lichaam naar de naastgelegen abdij gebracht. Al snel werd de plek een bedevaartsoord. Het werd zo populair, dat ze besloten om het dorpje Andage om te dopen tot Saint-Hubert. Tijdens het bezoek kan je enkele kunstschatten bekijken. Op afspraak kan je ook een uniek bezoek brengen aan de dakconstructie van de basiliek.

single weekend cultuur

Musée Pierre-Joseph Redouté

De basiliek, gebouwd tussen 1064 en 1700, is vernoemd naar de heilig Hubertus. In 823 werd zijn lichaam naar de naastgelegen abdij gebracht. Al snel werd de plek een bedevaartsoord. Het werd zo populair, dat ze besloten om het dorpje Andage om te dopen tot Saint-Hubert. Tijdens het bezoek kan je enkele kunstschatten bekijken. Op afspraak kan je ook een uniek bezoek brengen aan de dakconstructie van de basiliek.

Adres: Rue du Parc 3, 6870 Saint-Hubert

Cover voor

Domaine Du Fourneau Saint-Michel

Gelegen in het hart van de Ardennen staat een museum met gebouwen die nog getuigen van de ijzerindustrie van de 18e eeuw. De woningen, boerderijen, een school en een kapel zijn allemaal op traditionele wijze heropgebouwd. Zo krijg je een goed beeld van hoe het landelijke leven er vroeger aan toe ging.

Adres: Rue du Fourneau Saint-Michel 4, 6870 Saint-Hubert

Cover voor

Mudia kunstmuseum

Reis door zeven eeuwen aan kunst in een volledig nieuwe museale attractie. Trouw aan zijn slogan “Kunst Anders Beleven”, is dit een echt uniek museum. Op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier worden bij MUDIA ruim 300 kunstwerken tentoongesteld. Zo zijn er werken van grote artiesten als Rodin, Picasso, Véronèse en Breughel te zien.

Adres: Place de l’Esro 61, 6890 Redu

Cover voor

Activiteiten tot 30 minuten rijden

Gravenkasteel van Rochefort

Aan het eind van de 11e en het begin van de 12e eeuw lieten de eerste heren van Montaignu een vesting bouwen op een afgesloten heuveltop. Door de eeuwen heen werd de burcht door meerdere families bewoond. Vanwege de strategische ligging werd het kasteel herhaaldelijk belegerd. In 1795, na een tijd van politieke onrust, werd het kasteel verkocht als nationaal bezit en gedegradeerd tot steengroeve. Momenteel zijn de ruïnes in groepen te bezoeken. Let op; er moet gereserveerd worden.

Adres: Rue Jacquet 5, 5580 Rochefort

Cover voor

Saint-Pierre kerk in Bastogne

Bastogne, de stad die vooral bekend staat om de Slag om Bastogne, kent veel historie. De Saint-Pierre kerk uit de 13de eeuw is het oudste gebouw van het stadje. In de kerk zijn er nog veel kenmerken van de verschillende periodes. Zo zijn de altaar en de opvallende doopvonten van kalksteen. Na grote vernielingen door de Tweede Wereldoorlog, is de kerk meermaals gerestaureerd. Tijdens het bezoek zal vooral het kleurrijke gewelf eruit springen.

Adres: Place Saint-Pierre 19, 6600 Bastogne

Cover voor

De slag om Bastogne

Het dorpje Bastogne heeft een grote rol gespeeld tijdens het Ardennenoffensief van de Tweede Wereldoorlog. De Slag om Bastogne vond plaats rond de kerstdagen van 1944 en wordt nog op alle plekken in de stad herdacht. Zo kan je een bezoek brengen aan het mooie War Museum, het bekende Mémorial du Mardasson en staat er een tankmonument in de stad.

Adres: Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne

weekendje weg ardennen

Bierbrouwerij Saint-Monon

Proef het lokale bier tijdens een bezoek aan een kleine brouwerij. Tijdens je bezoek kan je een selectie van hun bieren proberen in hun café. Let er wel op dat je deze brouwerij alleen op zaterdagen kan bezoeken. Lijkt het je leuk om meer te leren over hun brouwproces? Dan kan je op reservering ook een georganiseerde proeverij en uitleg krijgen.

Adres: Rue Principale 41, 6953 Ambly

Cover voor

Activiteiten tot 45 minuten rijden

Kasteel van bouillon en het stadje

In het zuiden van België vind je het historische stadje Bouillon en zijn rivier de Semois. Bekend van zijn middeleeuwse historie, is dit stadje een bekende trekpleister voor toeristen. Boven op een drierotspunt welke uitkijkt over de vallei, ligt het Kasteel van Bouillon. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de achtste eeuw. Door de jaren heen heeft het zich goed staande gehouden en is het nu een van de best bewaarde middeleeuwse krijgskundige complexen van de Ardennen. Naast een bezoek aan het kasteel, is het ook erg leuk om in Bouillon rond je wandelen, over de rivier te varen of een van de ruïnes te bezoeken.

Adres: Esplanade Godfroid 1, 6830 Bouillon

Cover voor

Citadel van Dinant

Met uitzicht over de Maas en het stadje Dinant, klim je met een kabelbaantje de rots op. Het eerste bouwwerk van de Citadel dateert uit 1051. Daarna werd het in 1466 tijdens de Luikse Oorlogen verwoest door Karel de Stoute. Na een nieuwe wederopbouw in 1530, kent het een onrustige tijd van bezet, uitbouw en verwoesting. Ook nog tijdens de Belgische Revolutie en de Eerste Wereldoorlog werd deze citadel gebruikt als strategisch punt. Tegenwoordig kan een bezoek aan de Citadel worden gecombineerd met het wapenmuseum en een boottocht over de Maas.

Adres: Chemin de la Citadelle 1, 5500 Dinant

Cover voor

Bierbrouwerij La Chouffe

Daar waar de kabouters het bier brouwen, vind je de brouwerij van La Chouffe. Deze brouwerij opent zijn deuren en laat jou het productieproces zien. Krijg uitleg over het brouwen en de verschillende smaken die ze produceren. Liefhebbers kunnen natuurlijk ook een paar biertjes proberen. Aan het eind van je bezoek, kan je in de souvenirshop nog originele glazen kopen. Interesse om de brouwerij te bezoeken? Laat de activiteitenbegeleider mailen of bellen naar de brouwerij om te vragen of er nog beschikbaarheid is. Let op: deze activiteit zit vaak vol. We raden je aan enkele weken van tevoren te reserveren.

Adres: Achouffe 32, 6666 Wibrin

Cover voor

Verschillende buitensporten

Op ongeveer een kwartier rijden van het Chateau vind je Camping Parc la Clusure. RHM Buitensport zit hier gevestigd, zij bieden diverse buiten activiteiten aan, zoals: Archery tag (actief spel, combinatie van boogschieten, trefbal en paintball), boogschieten, lasergamen en paintball.

Adres: Camping Parc la Clusure

single weekend ardennen

Paardrijden

Ontdek de omgeving van Saint-Hubert op een bijzondere manier. De manage is gelegen in de bossen en vanuit hier kan je genieten van alle rust. Een ritje duurt ongeveer één uur.

Adres: Rue de Namoisy 40, 6870 Hatrival

weekend ardennen

VillaVibes Singlereizen

Single zijn was nog nooit zo leuk

singlereizen VillaVibes
singlereizen wintersport

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren