single weekend ardennen
single weekend ardennen

Activiteiten in de Ardennen

Kies jouw Ardennen activiteiten

In de Ardennen valt veel te beleven. Onze activiteitenbegeleider zal je hier meer over vertellen tijdens het weekend. Ga met andere Vibers of alleen op pad om zo nog meer uit je weekend te halen.

Tijdens het weekend organiseren wij sowieso mooie mountainbiketochten, wandelingen, kun je gaan klimmen en historische mijnen bezoeken. Een week voor vertrek sturen we een mail en kun je je opgeven voor de vier onderstaande activiteiten. Wij kunnen dan vast de groepen indelen en jij bent verzekerd van een activiteit, win-win toch?

Cover voor

E-mountainbiken (begeleid door VillaVibes)

Een mountainbiketocht in de groenrijke omgeving van St. Hubert en zijn omliggende plaatsjes. Onze activiteitenbegeleider gaat met de groep mee en heeft een mooie tocht uitgestippeld. Je bent ongeveer 4 uur aan het mountainbiken en tussendoor pauzeer je in een klein, knus dorpje waar je jezelf kunt trakteren op een verfrissend drankje. Je kunt natuurlijk ook je eigen MTB meenemen aan aansluiten, omdat de rest van de groep op e-mountainbikes fietst is dan wel een zeer goede conditie vereist.

Prijs: €35 p.p. voor de huur van een E-MTB incl. helm

Cover voor

Mooie wandelingen (begeleid door VillaVibes)

Een overvloed aan routes in de kleurrijke en heuvelachtige omgeving van St. Hubert. We hebben voor jullie mooie routes uitgestippeld van ongeveer 10 kilometer.
We wandelen op zaterdag én op zondag. Je wandelt langs weilanden, schilderachtige laantjes en door de bossen. Pauzeren doe je in een van de omliggende dorpjes, waar je jezelf kunt trakteren op een typisch Belgisch biertje of een lekker chocolaatje.

Prijs: gratis
Adres: verschillende routes vanuit de accommodatie

Cover voor

In het hart van de Leisteen (georganiseerd door VillaVibes)

Daal af tot 25 meter onder de grond en ontdek de gigantische, met explosieven gecreëerde zalen van 8000m2, de galerijen, rails en wagentjes die nog getuigen van het grotendeels vergeten maar toch glorieuze industriële verleden. Tijdens je bezoek daal je via een comfortabele ladder af. Vervolgens volg je op je eigen ritme een route van bijna 1 km met uitleg over de mijntechnieken en de werkomstandigheden van de mijnwerkers.

Prijs: €10,- inclusief gids
Adres: Rue de Babinay 1, 6880 Bertrix

Cover voor

Klimmen in het klimbos (georganiseerd door VillaVibes)

Middenin de Ardennen vind je een veelzijdig klimbos met leuke onderdelen. Op diverse hoogtes ga je de uitdaging aan: een uitgebreid tokkelparcours, deathrides, indianenbruggen, apenbruggen en nog veel meer. In dit klimbos heb je voor twee uur aan actie, uitdaging en vermaak. Let wel op, een minimum van acht deelnemers is nodig en het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf de accommodatie.

Prijs: € 25,- p.p.
Adres: Mierchamps 15, 6980 La Roche-en-Ardenne

Cover voor

Activiteiten tot 15 minuten rijden

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in de Ardennen. Hieronder vind je een overzicht van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Deze zijn ingedeeld op afstand van onze accommodatie; 15, 30 of 45 minuten rijden.

Diverse buitensporten

Op ongeveer een kwartier rijden van het Chateau vind je Camping Parc la Clusure. RHM Buitensport zit hier gevestigd, zij bieden diverse buiten activiteiten aan, zoals: Archery tag (actief spel, combinatie van boogschieten, trefbal en paintball), boogschieten, lasergamen en paintball.

Website: https://www.rhmbuitensport.nl/
Adres: Camping Parc la Clusure

Cover voor

Paardrijden

Ontdek de omgeving van Saint-Hubert op een bijzondere manier. De manage is gelegen in de bossen en vanuit hier kan je genieten van alle rust. Een ritje duurt ongeveer één uur.

Website: https://www.ecuriedesiles.be/index.html
Adres: Rue de Namoisy 40, 6870 Hatrival

Cover voor

Basiliek Saint-Hubert

De basiliek, gebouwd tussen 1064 en 1700, is vernoemd naar de heilig Hubertus. In 823 werd zijn lichaam naar de naastgelegen abdij gebracht. Al snel werd de plek een bedevaartsoord. Het werd zo populair, dat ze besloten om het dorpje Andage om te dopen tot Saint-Hubert. Tijdens het bezoek kan je enkele kunstschatten bekijken. Op afspraak kan je ook een uniek bezoek brengen aan de dakconstructie van de basiliek.

Website: www.basilique-sainthubert.be
Adres: Rue du Parc 3, 6870 Saint-Hubert

Musée Pierre-Joseph Redouté

In het museum tegenover het geboorte huis van Pierre-Joseph Redouté, vind je een permanente expositie over de kunstenaar. De Belgische schilder staat bekend om zijn kunstwerken van afgebeelde bloemen en zijn kennis als plantkundige. Zo was hij de officiële hof artiest van Marie Antoinette. Zijn doel was om de tuinen die nationaal eigendom waren te documenteren.

Website: www.museepjredoute.be
Adres: Rue Redouté 11, 6870 Saint-Hubert

Cover voor

Domaine Du Fourneau Saint-Michel

Gelegen in het hart van de Ardennen staat een museum met gebouwen die nog getuigen van de ijzerindustrie van de 18e eeuw. De woningen, boerderijen, een school en een kapel zijn allemaal op traditionele wijze heropgebouwd. Zo krijg je een goed beeld van hoe het landelijke leven er vroeger aan toe ging.

Website: www.fourneausaintmichel.be
Adres: Rue du Fourneau Saint-Michel 4, 6870 Saint-Hubert

Cover voor

Mudia kunstmuseum

Reis door zeven eeuwen aan kunst in een volledig nieuwe museale attractie. Trouw aan zijn slogan “Kunst Anders Beleven”, is dit een echt uniek museum. Op een eenvoudige, aantrekkelijke en ludieke manier worden bij MUDIA ruim 300 kunstwerken tentoongesteld. Zo zijn er werken van grote artiesten als Rodin, Picasso, Véronèse en Breughel te zien.

Website: www.mudia.be
Adres: Place de l’Esro 61, 6890 Redu

Cover voor

Activiteiten tot 15 minuten rijden

De grotten van Han

Je begint je bezoek met een ritje in een honderdjaar oude tram. Deze brengt je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Vanaf daar wandel je door de verschillende zalen met lichtshows die de robuuste natuur nog mooier maakt. De grotten zijn door de Lesse gevormd die de grotten volledig doorkruist. Dit bezoekje is zeker de moeite waard.

Website: www.grotte-de-han.be
Adres: Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse

Cover voor

Gravenkasteel van Rochefort

Aan het eind van de 11e en het begin van de 12e eeuw lieten de eerste heren van Montaignu een vesting bouwen op een afgesloten heuveltop. Door de eeuwen heen werd de burcht door meerdere families bewoond. Vanwege de strategische ligging werd het kasteel herhaaldelijk belegerd. In 1795, na een tijd van politieke onrust, werd het kasteel verkocht als nationaal bezit en gedegradeerd tot steengroeve. Momenteel zijn de ruïnes in groepen te bezoeken. Let op; er moet gereserveerd worden.

Website: www.chateaurochefort.be
Adres: Rue Jacquet 5, 5580 Rochefort

Cover voor

Saint-Pierre kerk in Bastogne

Bastogne, de stad die vooral bekend staat om de Slag om Bastogne, kent veel historie. De Saint-Pierre kerk uit de 13de eeuw is het oudste gebouw van het stadje. In de kerk zijn er nog veel kenmerken van de verschillende periodes. Zo zijn de altaar en de opvallende doopvonten van kalksteen. Na grote vernielingen door de Tweede Wereldoorlog, is de kerk meermaals gerestaureerd. Tijdens het bezoek zal vooral het kleurrijke gewelf eruit springen.

Adres: Place Saint-Pierre 19, 6600 Bastogne

Cover voor

De slag om Bastogne

Het dorpje Bastogne heeft een grote rol gespeeld tijdens het Ardennenoffensief van de Tweede Wereldoorlog. De Slag om Bastogne vond plaats rond de kerstdagen van 1944 en wordt nog op alle plekken in de stad herdacht. Zo kan je een bezoek brengen aan het mooie War Museum, het bekende Mémorial du Mardasson en staat er een tankmonument in de stad.

Website: www.bastognewarmuseum.be
Adres: Colline du Mardasson 5, 6600 Bastogne

Bierbrouwerij Saint-Monon

Proef het lokale bier tijdens een bezoek aan een kleine brouwerij. Tijdens je bezoek kan je een selectie van hun bieren proberen in hun café. Let er wel op dat je deze brouwerij alleen op zaterdagen kan bezoeken. Lijkt het je leuk om meer te leren over hun brouwproces? Dan kan je op reservering ook een georganiseerde proeverij en uitleg krijgen.

Website: www.saintmonon.be
Adres: Rue Principale 41, 6953 Ambly

Cover voor

Kajakken over de Ourthe

In het voorjaar en in de zomer maanden kun je de Ardennen ontdekken vanaf het water. Ardennen Aventures heeft drie mooie routes uitgestippeld voor jou om met je kajak te bewonderen. Voor de beginners is de Kajak Action een leuke route van anderhalf uur voor de fun en ontspanning die je meeneemt over de Ourthe. Voor de sportievelingen is er ook de Kajak Expert van vijf uur lang. Liever rustig peddelen? Als rivier de Ourthe gesloten is kun je peddelen op het meer voor +/- twee uur met prachtig uitzicht van de natuur.

Website: www.ardenneaventures.com
Adres: Rue de l’Eglise 35, 6980 La Roche-en-Ardenne, België

*Er wordt een maximum gewicht van 100 kilo per persoon gehanteerd. Wanneer dit gewicht wordt overschreden, verhoogt dit de kans tot omslaan.

Cover voor

Activiteiten tot 45 minuten rijden

Kasteel van bouillon en het stadje

In het zuiden van België vind je het historische stadje Bouillon en zijn rivier de Semois. Bekend van zijn middeleeuwse historie, is dit stadje een bekende trekpleister voor toeristen. Boven op een drierotspunt welke uitkijkt over de vallei, ligt het Kasteel van Bouillon. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de achtste eeuw. Door de jaren heen heeft het zich goed staande gehouden en is het nu een van de best bewaarde middeleeuwse krijgskundige complexen van de Ardennen. Naast een bezoek aan het kasteel, is het ook erg leuk om in Bouillon rond je wandelen, over de rivier te varen of een van de ruïnes te bezoeken.

Website: kasteel van Bouillon
Adres: Esplanade Godfroid 1, 6830 Bouillon

Cover voor

Citadel van Dinant

Met uitzicht over de Maas en het stadje Dinant, klim je met een kabelbaantje de rots op. Het eerste bouwwerk van de Citadel dateert uit 1051. Daarna werd het in 1466 tijdens de Luikse Oorlogen verwoest door Karel de Stoute. Na een nieuwe wederopbouw in 1530, kent het een onrustige tijd van bezet, uitbouw en verwoesting. Ook nog tijdens de Belgische Revolutie en de Eerste Wereldoorlog werd deze citadel gebruikt als strategisch punt. Tegenwoordig kan een bezoek aan de Citadel worden gecombineerd met het wapenmuseum en een boottocht over de Maas.

Website: www.citadellededinant.be
Adres: Chemin de la Citadelle 1, 5500 Dinant

Cover voor

Bierbrouwerij La Chouffe

Daar waar de kabouters het bier brouwen, vind je de brouwerij van La Chouffe. Deze brouwerij opent zijn deuren en laat jou het productieproces zien. Krijg uitleg over het brouwen en de verschillende smaken die ze produceren. Liefhebbers kunnen natuurlijk ook een paar biertjes proberen. Aan het eind van je bezoek, kan je in de souvenirshop nog originele glazen kopen. Interesse om de brouwerij te bezoeken? Laat de activiteitenbegeleider mailen of bellen naar de brouwerij om te vragen of er nog beschikbaarheid is.

Website: www.chouffe.com
Adres: Achouffe 32, 6666 Wibrin

Cover voor

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren