Onze wintersport? Dit maakt het verschil… Onze wintersport? Dit maakt het verschil…

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 14 minuten
Afbeelding voor Onze wintersport? Dit maakt het verschil…
Afbeelding voor Onze wintersport? Dit maakt het verschil…
Afbeelding voor Onze wintersport? Dit maakt het verschil…

Op wintersport gaan is niet alleen gaaf, het is ook best duur. Ga je met ons mee, dan betaal je meer dan een ‘pakketprijs’. Ben je eenmaal met ons mee geweest, dan snap je waarom dat is. Van diverse SnowVibes-fans kregen we de tip om te vertellen waarvóór je extra betaalt. Dat doen we graag. Lees je mee?

Prijzen in de reiswereld. Gek word je d’r van. Eenmaal op een boekingsformulier blijkt die aanvankelijke scherpe prijs al snel op te lopen. Wat krijg je nu écht voor je reis? En hoe goed is dat wat je krijgt? Betaal je een goede prijs, of had je beter toch bij die andere organisatie kunnen boeken? Hoe meer je weet, hoe beter je je keuze kunt bepalen.

Voordat je begint met je oriëntatieproces, moet je je afvragen wat belangrijk voor je is. De een wil lange tochten maken en wil vooral een groot skigebied, terwijl de ander wil leren skiën en daarom genoeg heeft aan een klein gebied. Een ander vindt het belangrijk om uitgebreid en lekker te eten, terwijl de ander prima een week op pizza’s en blikken soep kan leven.

Toch weten wij na 10 jaar wintersport goed wat de meeste hoger opgeleide singles belangrijk vinden in wintersport. Dat is een pakket, dat bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Groep – Groot en hecht
 2. Skitochten – Gratis en op alle niveaus
 3. Bestemming – Wij hebben 6 strenge eisen
 4. Organisatie – Onbezorgde verwennerij
 5. Gezelligheid – Op de piste en daar omheen.

1. De Groep

Misschien wel de meest belangrijke van allemaal. Je kunt in nóg zo’n goed skigebied zitten in het allermooiste hotel met het meest smakelijke eten en een wereldberoemde après-ski om de hoek… je hebt er niets aan zonder goed gezelschap.

Wij merken het telkens weer als we onze enquêtes versturen. Hoe beter de Vibe in de groep, hoe hoger de reis scoort. Het ene hotel kan in de groep een 8,3 scoren, terwijl precies datzelfde hotel een week later een 9 scoort. Wanneer mensen euforisch zijn over hun groep, kleurt de hele wereld om hen heen roze.

Bij de single reizen van VillaVibes besteden we dan ook veel aandacht aan het samenstellen van goede groepen gelijkgestemden. Daar gaat marketing-geld naar uit. Daar gaat veel energie en tijd in zitten. Daar laten we directe inkomsten voor lopen (we laten soms een bed onbeslapen dat we aan iemand hadden kunnen verkopen die niet in de doelgroep past, bijvoorbeeld omdat-ie iets te oud is, of niet hoger opgeleid). Daar zitten we bovenop.

Omdat wij denken dat ‘De Groep’ het aller- allerbelangrijkste is voor het beleven van onvergetelijke ervaringen. We stoppen veel energie in het altijd waarmaken van onze belofte dat je bij ons altijd voldoende gelijkgestemden tegen komt. We geven er zelfs een unieke, keiharde garantie voor af: de GelijkGestemdenGarantie.

Wat is nu het mooie van als single op wintersport gaan met ons? Dat is met name dat de groepen wat groter zijn. Meestal rond de 50 personen per week. Je bent met allemaal hoger opgeleide leeftijdgenoten die ook nog eens single zijn en … die gek zijn op boarden of skiën. Of die het samen gaan leren. Komt ook regelmatig voor.

Daarmee zijn onze wintersportvakanties onze best verkopende reizen. We spreken wel eens mensen die lyrisch zijn over het feit dat ze kunnen skiën met een groep van ongeveer 15 die precies zo skiën of boarden als zij.

Komen ze na een dagje skiën of boarden terug in hun hotel, ontmoeten ze andere mensen met wie ze weer een heel andere klik hebben. Bijvoorbeeld een après-ski-klik. In een grote groep met hoger opgeleide single leeftijden kom je op wintersport altijd mensen tegen met wie je een klik hebt. Altijd.

Wintersporters weten hoe geweldig het is om ook een klik óp de piste te hebben. We krijgen best vaak verzoekjes van mensen die elkaar via onze SnowVibes hebben leren kennen, of we ook geen wintersport willen organiseren voor niet-singles. Voornamelijk omdat ze het zo fijn vinden om aan te sluiten bij een groepje dat op hun eigen niveau skiet. In hun eigen vriendenkring zijn die niveauverschillen veel groter. Dat heeft invloed op het skiplezier.

Afbeelding voor Gezelligheid op én naast de piste
Cover voor Gezelligheid op én naast de piste
Gezelligheid op én naast de piste
Afbeelding voor Altijd met genoeg leuke singles in de groep: dat is de Gelijkgestemden Garantie
Cover voor Altijd met genoeg leuke singles in de groep: dat is de Gelijkgestemden Garantie
Altijd met genoeg leuke singles in de groep: dat is de Gelijkgestemden Garantie
Afbeelding voor We kiezen voor de beste skigebieden
Cover voor We kiezen voor de beste skigebieden
We kiezen voor de beste skigebieden
Afbeelding voor Onze eigen VillaVibes skigidsen verrassen je met de leukste routes. Je hoeft dus niet zelf op een pistekaartje te kijken.
Cover voor Onze eigen VillaVibes skigidsen verrassen je met de leukste routes. Je hoeft dus niet zelf op een pistekaartje te kijken.
Onze eigen VillaVibes skigidsen verrassen je met de leukste routes. Je hoeft dus niet zelf op een pistekaartje te kijken.
Afbeelding voor Gegarandeerd skiën met mensen van jouw ski-niveau: van beginner tot zeer gevorderd.
Cover voor Gegarandeerd skiën met mensen van jouw ski-niveau: van beginner tot zeer gevorderd.
Gegarandeerd skiën met mensen van jouw ski-niveau: van beginner tot zeer gevorderd.

2. Skitochten

Elk jaar gaan er meer singles met ons mee op wintersport. Komend jaar verwachten we er al 1200. Wat hen bindt, is hun liefde voor het skiën en boarden. Een handvol SnowVibers gaat met ons mee om het skiën of boarden te leren (leuk, want met elkaar). De rest sluit elke dag aan voor een begeleide tocht op drie- of vier niveaus: blauw, rood, (donkerrood) of zwart. Een paar feitjes over deze tochten:

Elke dag staan drie of vier VillaVibes-gidsen klaar om op verschillende niveaus tochten te begeleiden.

 • Meestal begint zo’n tocht rond half 10 en duurt tot de lunchpauze. Na de lunchpauze maken SnowVibers onderling groepjes. Die komen vaak voort uit hun eigen tocht.
 • Er valt zelden iemand buiten de groep, je kunt altijd wel ergens aansluiten.
 • SnowVibers vinden het heel prettig dat ze zelf nergens over hoeven nadenken. Dat ze geen kaartjes hoeven lezen, of lunchtentjes hoeven uitzoeken. Wordt voor ze gedaan.
 • Je kunt elke dag van niveau switchen. Is het de avond ervoor laat geworden en heb je zin in een rustig tochtje? Je mag zó van zwart naar rood.
 • Andersom kan natuurlijk ook. Voel je dat je met de dag beter bent gaan skiën of boarden? Een niveautje hoger mag.
 • De groepen rood zijn vaak het grootst. Bij groepen groter dan 50 personen wordt er vaak een groep lichtrood en een groep donkerrood gemaakt. We hebben in dat geval 4 gidsen mee.
 • Een begeleider van onze skitochten is skisafarigids én reisleider in één. We selecteren vooraf altijd op ski-vaardigheden en sociale vaardigheden.
 • Snowboarders kunnen goed mee met de skisafari’s, zo is de ervaring. Toch worden er vaak één of twee keer per week speciale snowboard-safari’s georganiseerd.
 • De skisafaritochten zijn bij de prijs inbegrepen.

3. Bestemming

We besteden altijd veel tijd en energie in het vinden van goede bestemmingen (hotels, dorpjes, skigebieden). We hebben namelijk best hoge eisen. Onze bestemmingen moeten namelijk altijd voldoen aan zes voorwaarden. Voldoen ze aan vijf eisen, maar aan eentje niet? Streep erdoor. Bovendien willen we elk jaar minstens één nieuwe bestemming aanbieden. We hebben namelijk veel mensen die vaker met ons mee gaan. Sommigen gaan wel drie keer per jaar mee. Onze bestemmingen moeten altijd voldoen aan de volgende eisen:

 1. Uitdagend ski-gebied
  Het skigebied moet voldoende groot en uitdagend zijn. In ons publiek zitten veel écht goede skiërs en boarders. Die voelen zich happy in grote gebieden. Vaak betekent dit dat we in gebieden zitten die minimaal 200 kilometer groot zijn. In de meeste gevallen zijn het zelfs gebieden die meer dan 350 km. groot zijn. Bij ons krijg je altijd een uitgebreide skipas. Goed om daar bij reisorganisaties goed op te letten. Een skipas van het deelgebied Val Thorens is aanmerkelijk goedkoper dan een skipas van het totale gebied Trois Vallees. Dat kan soms wel € 100 schelen in prijs.
 2. Voldoende goede bedden
  Het hotel moet over voldoende bedden beschikken. Tsja, dat is er eentje waar ons publiek niet bij stil staat. Snappen we! Wij weten dat onze gasten veel voordeel hebben van grotere groepen. De skisafari’s op drie of vier niveaus, een goede apres-ski én de garantie op mensen met wie je een klik hebt. Maarrrr… niet alle hotels hebben zomaar 50 bedden. In Oostenrijk bijvoorbeeld, hebben ze vooral dubbele bedden. Wij kennen verhalen van mensen die gewoon bij elkaar in zo’n bed werden gestopt. Maar SnowVibers accepteren het niet als ze bij ons lepeltje-lepeltje met een onbekende moeten. Wij zorgen uiteraard altijd dat je in zogenaamde twin-rooms verblijft. Dat zijn kamers met twee gescheiden bedden. Let maar eens op: in bijvoorbeeld Oostenrijk zijn die bijna niet te vinden. We proberen altijd zoveel mogelijk single kamers te krijgen, maar die krijgen we doorgaans maar zeer beperkt. Wil je een single kamer, dan moet je er altijd als de kippen bij zijn.
 3. Goede hotels
  Het moeten goede hotels zijn. Ben je met onze singlereizen mee geweest, dan verwacht je een bepaalde kwaliteit. We zijn geen studentenorganisatie en je mag minimaal drie sterren kwaliteit verwachten. Toch blijft het een optelsom. We hebben bijvoorbeeld wel eens in een hotel gezeten met een voortreffelijke apres-ski pal naast de deur, een verblijf direct naast de liften, goede kamers en een mooi skigebied. Er was maar één minpunt: het eten was matig. Toch kozen we voor dit hotel. Vooraf gaven we aan dat het eten matig was. Bij VillaVibes kiezen we voor eerlijkheid zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten.
 4. Apres-ski in de buurt.
  Naast een geschikt hotel/chalet en een goed skigebied is er nog iets wat het grootste deel van ons publiek wil: een goed feestje op z’n tijd (hoewel een deel ook niets heeft met de feestjes -> dat is natuurlijk geen enkel probleem, ook dan is de groep groot genoeg om het met het niet-feestende deel beregezellig te hebben met elkaar). Wij zorgen er dan ook altijd voor dat we een plek kiezen waar een leuke kroeg is. Eigenlijk hebben we bij VillaVibes genoeg aan één echt goede kroeg, al is het een pré als er meer zijn. Maar het is wel een voorwaarde. We hangen echt niet elke dag met z’n allen aan de lampen, maar een bestemming waar we niet gemakkelijk een paar keer per week een goed feestje kunnen bouwen, is geen optie.

4. Organisatie/verwennerij

Wat is dat eigenlijk, verwennerij? Iedereen zal daar een ander antwoord op geven. Voor ons is het: onze gasten meer proberen te geven dan ze verwachten. Heel eerlijk: dat is makkelijker bij mensen die voor het eerst mee gaan, dan voor onze herhalingsbezoekers. Maar we proberen het bij allebei even hard.

Van nieuwkomers weten we dat ze verbaasd zijn over:

 1. Het leuke publiek. Hoort die hier eigenlijk bij? Mwa… discutabel. Maar het is wel degelijk het belangrijkste punt waarin verwachtingen overtroffen worden. Daarom verdient-ie z’n plek.
 2. De algehele organisatiegraad (“Ik hoefde werkelijk helemaal nergens over na te denken, alles was voor me geregeld.”). Vanaf het begin proberen wij alles voor je te regelen, zodat je nergens over hoeft na te denken. Zo staan je ski- of boardspulletjes voor je klaar, kun je gewoon aansluiten bij de skitochten en regelen we daar waar nodig onze eigen DJ’s als we denken dat dit nodig is.
 3. Het lekkere eten. Daar waar we invloed hebben, is het eten goed. We kiezen goede hotels waar het eten doorgaans ook goed is. Maar soms, heel soms, is er net een nieuwe keuken, of heeft de kok z’n dag niet. In zo’n geval staan we machteloos. Gelukkig gebeurt dit zelden.
 4. De details. Als je voor het eerst op reis gaat, is dat spannend. Voor iedereen. Wij proberen je vanaf het moment dat je aankomt tot de laatste bustocht te laten merken dat je zó welkom bent, dat je dat voelt. Dat doen we door veel aandacht te besteden aan details. Niet door die vooraf te verklappen ;-).
 5. De reisleiding. Elke single wintersport gaan er drie of vier VillaVibes-reisleiders mee. Ze zijn ons visitekaartje. Zij zorgen voor de verwennerij, voor de aandacht. Zij nemen je mee op skisafari, creëren veiligheid, ze letten erop dat je niet buiten de groep valt, dat iedereen voldoende aandacht aan elkaar besteedt. Een glimlach van een reisleider, is een glimlach van VillaVibes. Wij hebben het geluk dat wij ontzettend veel hoger opgeleide talentvolle sociale toppers hebben die al hun kwaliteiten in dienst willen stellen van de Vibers. We kunnen dus selectief zijn (en zijn dat ook). Onze reisleiders worden hoog gewaardeerd om hun sociale en organisatorische vaardigheden. We koesteren ze, dat snap je.
 6. Uitgebreide ski-pas. Vrijwel alle reisorganisaties die een ski-pas inclusief hebben, kiezen voor een skipas van het kleinste gebied. Daarmee kun je je in veel gevalle behoorlijk redden hoor. Bij ons bleek alleen dat 90% van ons publiek koos voor een ski-pas van het uitgebreide gebied. Dat scheelt enkele tientjes tot soms wel 100 euro op een weekpas. Maar wij hebben standaard altijd de ski-pas van het uitgebreide gebied bij de prijs inbegrepen.
 7. Bus: maximaal comfortabel. 65% van alle SnowVibers reist met onze bus. Voor de meesten is dit een enorme meevaller. Ze zijn nog het comfort van de busreis gewend uit hun tienerjaren, toen ze met de bus naar Lloret de Mar gingen. Tegenwoordig zijn de bussen een heel stuk beter geworden. Zó goed zelfs dat het vervoersmiddel nr. 1 is geworden. Uiteraard kiezen wij voor een Royal Class Bus.

Belangrijkste redenen om met de bus te gaan:

 • Kans om het grootste deel van de groep alvast te leren kennen.
 • Mogelijkheid om 8 dagen te skiën, in plaats van 6 (de bus komt de ochtend van de startdag al aan en vertrekt een week later weer pas in de avond van de laatste dag.
 • Nergens over na hoeven denken (alles is goed geregeld, een ontbijt bij aankomst is zelfs bij de prijs inbegrepen.
 • Een retour kost in seizoen 2022-2023 €180. Daar zit dus een ontbijt bij inbegrepen. Er komen géén toeslagen bij voor bepaalde opstapplaatsen.
 • Veel reisorganisaties combineren hun busreizen met andere groepen. Zo kan het zijn dat je eerst andere mensen moet afzetten op andere bestemmingen. Onze bussen zijn altijd exclusief voor VillaVibers, zodat je linea recta via Amsterdam – Utrecht – Eindhoven-Maastricht op de plaats van bestemming komt.
 • We sturen altijd onze eigen bussteward(ess) mee. Deze steward is tevens reisleider. Het voordeel is dat we zo altijd kunnen inspelen op eventuele wensen vanuit de groep. Mocht er iets zijn, dan wordt er direct met het VillaVibes hoofdkwartier geschakeld, zodat eventuele problemen snel opgelost kunnen worden. We zijn met onze bussen flexibel, omdat we eigen baas zijn over de bus (al moeten we ons bijvoorbeeld wel aan de rijtijdenwet van de chauffeurs houden.

5. Gezelligheid

Elke hoger opgeleide single die met ons op single wintersport gaat, heeft hetzelfde doel: lekker, maximaal genieten van een weekje skiën of boarden met leuke, andere mensen. Naast het skiën is het ontmoeten van je groepsgenoten net zo belangrijk. Maar welke manier van ontmoeten past nu het beste bij me? Dat is voor iedereen verschillend. Daarom bieden we verschillende formules aan:

 1. Hotel-formule Frankrijk
  Vooral geschikt als je best van een feestje op z’n tijd houdt, maar met name houdt van een goed gesprek, lekker eten en een knettergoed skigebied. We hebben in de Alpe d’Huez namelijk ons eigen hotel La Douce Montagne. De oplettende lezer ziet dat we in de zomer ook naar dit hotel gaan voor een Hike & Bike vakantie. Dit heerlijke knusse hotel is al jaren favoriet bij de actieve Vibers. Doordat het hotel klein en knus is, krijg je het gevoel met 30 Vibers in een chalet te vertoeven.
 2. Hotel-formule – Après-ski Oostenrijk:
  Veel SnowVibers zweren bij een goed feestje, zo vanaf een uurtje of vier. Om vervolgens tot het diner ’s avonds alle remmen los te gooien. Daarom hebben wij in ons programma altijd voldoende Oostenrijk-bestemmingen met goede après-ski, zoals Flachau of Kirchberg. Een deel van ons publiek kiest automatisch voor de Oostenrijkse gezelligheid en de Champions-Leauge van de Après-ski feesten.
 3. Hotel-formule, après-ski italië
  Niet iedereen wil altijd naar Oostenrijk. Wat minder bekende gebieden in Italië zijn bij ons ook populair. Heeft te maken met sfeer, het is maar net waar je van houdt. In Italië zit het met de sfeer wel goed, maar wat veel mensen niet weten: óók met de gezelligheid. Het is anders dan Oostenrijk, maar de omstandigheden zijn dik in orde. Omdat de muziekkeuze soms te wensen overlaat, nemen wij hier doorgaans onze eigen DJ’s mee. We zorgen dat we met meer hotels zijn, zodat de Italiaanse kroegen ook nog eens lekker vol zien en voilà: je zit in een gezellig Italiaans dorpje te feesten in een super gezellig kroegje vol hoger opgeleide Nederlandse singles.
  Je ziet: een SnowVibes-vakantie is heel wat anders dan een wintersportvakantie bij pak ‘m beet TUI of Sunweb. Het is een cocktail die bestaat uit heel veel verschillende smaakjes. Een waarschuwing vooraf is misschien wel op z’n plaats. Deze cocktail is namelijk nogal verslavend.

Heb je ook zo’n zin gekregen in SnowVibes? Bekijk alle informatie over de single wintersportvakanties van VillaVibes!

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren