Simone: ‘Niets moeten, alles mogen én leuke mensen ontmoeten: dat was deze surfreis in Frankrijk!’ Simone: ‘Niets moeten, alles mogen én leuke mensen ontmoeten: dat was deze surfreis in Frankrijk!’

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 8 minuten
Afbeelding voor Simone: ‘Niets moeten, alles mogen én leuke mensen ontmoeten: dat was deze surfreis in Frankrijk!’
Afbeelding voor Simone: ‘Niets moeten, alles mogen én leuke mensen ontmoeten: dat was deze surfreis in Frankrijk!’
Afbeelding voor Simone: ‘Niets moeten, alles mogen én leuke mensen ontmoeten: dat was deze surfreis in Frankrijk!’

Singlereizen, is dat voor singles die geen vrienden hebben? Voor alleenstaanden die hopeloos en eenzaam zijn? Zéker niet! Simone (34) bewijst met haar verhaal het tegendeel. Afgelopen zomer trok ze met een groep van zestig singles naar Frankrijk voor een onvergetelijke surfvakantie met VillaVibes. Hoe ze dat ervaren heeft? Ze vertelt het je graag!

Simone omschrijft zichzelf als een echte reisliefhebber. Al vaak trok ze in haar eentje naar verre oorden. Vaak sliep ze in hostels, waar ze vervolgens medereizigers ontmoette waarmee ze een te gekke tijd beleefde. “Dat ontmoeten van andere mensen, met ieder een eigen verhaal, vind ik zo tof aan reizen. Toen dat door corona niet meer kon besloot ik hier op een andere manier invulling aan te geven, namelijk door te reizen met een groep. Een singlereis. Ja, ik ben single, maar het is niet zozeer mijn intentie om op deze reis een partner te vinden. Ik wil gewoon avonturen beleven en lol maken met gelijkgestemden!”

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Van soloreizen naar singlereizen

En dus vertrok Simone deze zomer naar de camping in het westen van Frankrijk, waar een surfplank en zo’n zestig reisgenoten op haar wachtten. Voor Simone was de surfvakantie niet haar eerste singlereis. Eerder ging ze als reisleidster al eens mee met een Hike & Bike reis van VillaVibes. “Het mooie aan deze groepsreizen vind ik dat je echt gelijkgestemde mensen ontmoet.

Wie kiest voor een Hike & Bike reis zal automatisch mensen ontmoeten die van outdoor en actief houden. Kies je voor een strandvakantie, dan vind je ook daarin weer gelijken. Bij de surfreis in Frankrijk zat het er een beetje een middenin: natuurlijk is surfen iets actiefs, maar het was een goede combi van actief en relax. Daarbij mocht iedereen altijd doen waar hij of zij zin in had die dag. Heb je een dag geen zin om op de plank in het water te staan? Dan hoeft het niet. Juist dat geeft vrijheid!”

groep single surfvakantie
groep single surfvakantie
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Samen of alleen

Simone reist deze vakantie met een vriendin naar Frankrijk af. Dat mag uiteraard, toch komt het gros van de reizigers alleen, vertelt ze. “Meteen bij aankomst stond de reisleidster voor ons klaar met een hamamdoek en een drankje. De sfeer was gelijk goed, lekker gemoedelijk.” Ze lacht: “Op een positieve manier deed het me denken aan een middelbare school- of studentenkamp, waar je alles mag doen wat je wil. Inclusief de gezelligheid van toen.”

Samen met een tot dan toe onbekende medereiziger slaapt ze deze reis in een tipitent, die door de organisatie is ingericht. Haar vriendin heeft haar eigen tent meegenomen. Een foodtruck op de camping voorziet alle vakantiegangers van een heerlijke lunch. “Echt alles was tot in de puntjes geregeld, inclusief de juiste sfeer!”   

Tijdens de reis zelf zijn er elke dag surflessen, opgedeeld in verschillende blokken van anderhalf uur. “Bijna niemand was ervaren met surfen, dat hoefde dus zeker niet. Dat maakte deze reis juist ook zo gemoedelijk: niets moest, alles mocht. Je hoeft niet te kunnen surfen en je doet mee wanneer je daar zin in hebt. In het begin stond iedereen te stuntelen op z’n surfboard, maar juist daarom gaf het een extra kick als het na lang oefenen wél lukte om te blijven staan!”

Surfen, paardrijden, mountainbiken…

Hoewel de reis waar Simone aan deelneemt een surfreis is, is surfen niet de enige activiteit die ze hier doet. “VillaVibes zorgde voor het complete plaatje. Naast het surfen konden we er ook voor kiezen te gaan paardrijden op het strand, mountainbiken, mee te doen aan een wijnproeverij of te gaan wakeboarden. Wederom niets verplicht en lekker doen waar je zin in hebt. Zelf ben ik mee gaan mountainbiken en naar de wijnproeverij gegaan. Dat was leuk, hoewel de groep voor een wijnproeverij eigenlijk wel iets te groot was. Dat werd meer gezellig een borrel drinken dan écht wijnproeven.”

Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor
Afbeelding voor
Cover voor

Vrienden voor het leven

Sinds ze deze andere manier van reizen heeft ontdekt, heeft het Simone positief verrast. “Aan singlereizen hangt nog een beetje een suf imago, alsof er allemaal sukkels op afkomen. Dat is echt niet het geval. Tel daarbij op dat de groepen van VillaVibes altijd zo groot zijn – in ons geval zestig man – dat er altijd wel mensen tussen zitten waarmee je een klik hebt.”

Simone vindt het vooral ook leuk dat ze op deze manier met mensen in contact komt die ze anders mogelijk niet zou kennen. “Ik heb zelf een achtergrond in de psychologie en onderwijs, en je merkt dat je in je eigen kring vaak mensen aantrekt die dat ook hebben. Juist op deze reizen ontmoet ik mensen met hele andere verhalen. Op deze singlereis heb ik een goede vriendin leren kennen, die als diëtiste werkt. Ook heb ik nog dagelijks contact met een groep meiden met wie het ontzettend klikte op reis. Die vriendschappen zijn goud waard!”

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren