Rik ging wintersporten in St. Christoph: “Vorig jaar heb ik het hier zo naar mijn zin gehad dat ik dit jaar dacht: ik ga gewoon weer.” Rik ging wintersporten in St. Christoph: “Vorig jaar heb ik het hier zo naar mijn zin gehad dat ik dit jaar dacht: ik ga gewoon weer.”

Avatar van Luca
Door: Luca
Leestijd: 6 minuten
Wintersport st christoph
Wintersport st christoph
Wintersport st christoph

Stel je voor: je bent een wintersporter in hart en nieren. Maar er is even niemand die met je mee wil. En je hebt ook geen zin om alleen te gaan. In deze situatie zat Rik van Leent (33) een paar jaar geleden. “VillaVibes is voor mij dé oplossing. Want ik vind wintersporten in een grote groep zo veel leuker dan alleen of met slechts een paar mensen. Het is alweer het derde jaar op rij dat ik met jullie op mijn snowboard sta.”

Wintersportfan

Op z’n 12e stond Rik voor het eerst op de latten. En hij was meteen verkocht. Het gevoel van vrijheid en avontuur, omgeven door de bergen, vindt Rik fantastisch. Inmiddels heeft hij de ski’s ingeruild voor zijn snowboard. Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver. Dan vertrekt Rik voor de tweede keer met VillaVibes naar St. Christoph.

Zenuwen vooraf

Vreselijk spannend vond Rik het toen hij in 2021 voor de eerste keer met VillaVibes naar Saalbach ging. “Nieuwe mensen leren kennen vind ik best wel een beetje eng. En dat is zacht uitgedrukt. Het is voor mij een soort stresstherapie” zegt hij lachend.

Die spanning heeft niets te maken met de eerste keer. “Het is elke keer weer spannend. Zit er iemand tussen waarmee ik een goede klik heb? Waar ga ik het met mijn reisgenoten over hebben? Dat zijn dingen waar ik thuis op de bank dan over na zit te denken. Maar weet je wat het is. Iedereen vindt het spannend. En als je er eenmaal bent, komt het altijd goed. Dat blijkt elke wintersportvakantie maar weer.”

Één doel: samen er een top tijd van maken

Er is één ding die alle wintersport Vibers met elkaar gemeen hebben. “En dat is dat we allemaal wintersportfanaten zijn. Die ook nog eens ontzettend veel zin hebben om er samen een onvergetelijke tijd van te maken. De vakantie kan daardoor al bijna niet meer mislukken.”

Het wereldberoemde St. Anton ligt naast St. Christoph.

Eindeloos veel pistemogelijkheden in St. Christoph

Rik gaat voor het tweede jaar op rij wintersporten in St. Christoph. “Vorig jaar heb ik het zo erg naar mijn zin gehad dat ik dit jaar dacht: ik ga gewoon weer.”

Er zijn meerdere redenen waarom St. Christoph voor Rik de ideale locatie is om te genieten van de sneeuw. Het skigebied is er daar één van. “Het is ontzettend groot. Er is 305 kilometer aan pistes. Het is zelfs zó groot dat je het niet eens allemaal in een week zou kunnen zien. Dat vind ik top. Want elke dag dezelfde berg naar beneden lijkt me niks. Met je skipas heb je eindeloos veel keus.”

Kruipend naar huis

Daarnaast heeft hotel Arlberghöhe volgens Rik de perfecte ligging. “Het ligt op kruipafstand van de piste. Je skiet zo het zonterras op. Het is heerlijk om naar je hotel te kunnen snowboarden.”

Wat het voor Rik afmaakte was dat het hotel in St. Christoph exclusief voor VillaVibers is. “Na een dag genieten van de sneeuw en gezelligheid kom je thuis en dan ken je iedereen. Dat is fijn. Er is altijd iemand om mee te kletsen of een spelletje te spelen. Ook is het fijn dat het eten en drinken al bij de prijs zit inbegrepen.”

Ook over de bedden en het eten was Rik positief. Maar dat heeft misschien meer te maken met zijn achtergrond als scoutingleider. “Ik slaap in de zomer in een tent met 20 kinderen. En dan koken we op een paar campinggastelletjes. Dus wat mij betreft is dit een hele luxe vakantie haha.”

hotel single wintersport
Vanuit de piste ski je zo het zonterras op.

De magie van de grote groep garantie

Over de vraag waarom het juist zo leuk is om met VillaVibes te wintersporten hoeft Rik niet lang na te denken. “Dat komt door de grote groep garantie. Er gaan zo veel leuke mensen mee dat er altijd wel iemand is die zin heeft om hetzelfde te doen als jij. Je kan daardoor altijd doen waar je zin in hebt. En je hoeft nooit alleen te zijn als je dat niet wil. Overal is constant gezelligheid. Maar er is ook niemand die je raar aankijkt als je je even terugtrekt in je hotelkamer.” Of Rik dat nodig heeft? “Absoluut niet. Voor mij kent gezelligheid geen tijd.”

Dat blijkt wel uit Riks après-ski gedrag. “Ik heb er elke dag gestaan haha. Met de hele groep waren we maar bij één tent te vinden: Mooserwirt. Letterlijk IEDEREEN was daar. Er hing een super goede sfeer. Op een gegeven moment keek ik rond en zag ik Vibers elkaar rondjes geven. En kreeg ik zelf ook een biertje in mijn handen gedrukt. Toen dacht ik: ja dit is voor mij wintersporten.”

Samen de dag afsluiten in de Mooserwirt.

Gewoon doen die wintersportvakantie

Er is één ding dat Rik mensen die twijfelen over een singlereis wil meegeven. “Ik zeg: gewoon doen. Je moet even over die drempel heen. Ik ken het gevoel. En voel het elke keer weer. Maar het maakt niet uit welke wintersport singlereis je kiest. Het is overal 100% gezellig. Dat durf ik je te garanderen.”

De minuten aftellen

De wintersportvakantie eindigde niet in St. Christoph. “We hebben met groot deel van de groep nog gecarnavald in Den Bosch. Dat was onwijs gezellig.” En ook de deelnemerslijst die Rik deze week in de voorpretmail ontving, beloofde veel goeds. “Ik herkende meteen weer een aantal namen van vorig jaar. Over een paar dagen is het zover. Ik kan niet wachten.”

Lijkt het je ook leuk om met een groep gelijkgestemden te genieten van een onvergetelijke wintersportreis? Bekijk dan hier deze wintersportvakantie in St. Christoph.

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren