Oerol: Een onvergetelijk festivalavontuur Oerol: Een onvergetelijk festivalavontuur

Avatar van Eva
Door: Eva
Leestijd: 6 minuten
oerol festival
oerol festival
oerol festival

“Oerol is een walhalla voor single mannen”, grapt Roy tijdens zijn interview. Nog voordat we verder konden vragen, voegt hij er nog snel “What happens on Oerol, stays on Oerol” aan toe. Wees gerust, Roy’s uitspraak “What happens on Oerol, stays on Oerol” heeft een positieve betekenis. Hij vertelt graag waarom Oerol je leven verrijkt.

Roy is al meer dan 10 jaar reisleider bij VillaVibes en beschrijft zichzelf als energiek en een entertainer. Hoewel zijn favoriete reis Oerol voor crew-leden al volgeboekt was, vond hij een creatieve oplossing: hij besloot als deelnemer mee te gaan op de boot van zijn collega Marieke. Op die manier kon hij nog steeds volop genieten van dit festival.

Een perfecte mix tussen voorstellingen en feesten

Voor Roy is de mix tussen het bijwonen van voorstellingen en het helemaal losgaan op Oerol wat het het festival zo speciaal maakt. Van het beleven van een voorstelling op een tribune tot het uitbundig feesten met een biertje in zijn hand bij een optreden – hij geniet met volle teugen. “Dan zit je om 13 uur ’s middags braaf op een tribune naar een voorstelling te kijken. En dan sta je een paar uur later met een biertje in je hand, kneiter hard los te gaan bij een optreden.”

Het magische aankomstmoment

Een van de hoogtepunten voor Roy is de aankomst op Terschelling per zeilboot. Met VillaVibes-vlaggen versierd, trekken ze de aandacht van iedereen die toekijkt terwijl ze de haven binnenvaren. Terwijl andere bezoekers met een veerboot aankomen, creëren zij een unieke sfeer met twee gigantische zeilschepen. “Het is een bijzonder gevoel dat de start van het festival extra speciaal maakt. En dan blijven we ook nog tijdens het festival prominent in de haven liggen.”

met een boot naar Oerol
Leven en dineren op de Tjerk Hiddes is een unieke ervaring.

“Ja en dan begint het hè”, vertelt hij verder. “Al klopt dat niet helemaal, want het is dan eigenlijk al lang begonnen. Met alle Oerol-deelnemers zit je in een appgroep en die gaat van tevoren al helemaal los. Waar gaan we heen? Welke voorstellingen willen we zien? Waar zijn de leukste feestjes? Ja, de Excel sheets worden van tevoren al gevuld. Zelf heb ik tot nu toe 1 voorstelling gepland. Ik gebruik dat als ijkpunt en voor de rest ga ik het wel zien!”

Spontaan midden in een feest terechtkomen

Voor Roy is elke dag op Oerol een avontuur op zich. De reis naar het festival op de boten, de perfecte organisatie, de prachtige locaties van de optredens (op het strand, in het bos of op een duin), spontane feesten tijdens een fietsrit en de bijzondere mensen die hij ontmoet – alles draagt bij aan de betoverende sfeer van Oerol. Van dansen op de bar tot en met de voetjes in het zand, het leven voelt intens en vol vreugde. “Om 16 uur bij de Betonning met een biertje in je hand en voetjes in het zand staan. Iedereen die helemaal losgaat. Dan denk je: dit is het leven. En dat dus vier dagen lang.”

En dan denk je: dit is het leven

Oerol blijft je verrassen

“Er is één dag op Oerol die me altijd bij zal blijven. Ik had contact met iemand die op Oerol rondliep en mij op de hoogte hield van de feestjes. En ineens kreeg ik een appje: ‘Roy, volgens mij is er nu eentje om half 9. Spontaan silent disco feestje op het strand.’ Dus ik appte mijn collega van de andere boot, Trienke, dat we daar direct heen moesten lopen. Eenmaal daar, konden we het niet vinden. Er was helemaal niets te zien, flink teleurgesteld natuurlijk. Dus dachten we, laten we maar een biertje gaan doen. Uiteindelijk zijn we in een kroeg geëindigd die compleet op zijn kop ging. We hebben daar de hele avond op de bar staan dansen. En waren pas om half 3 terug op de boot. Hilarisch.”

Oerol is het festival voor single mannen

VillaVibes ontvangt vaak de vraag of Oerol voornamelijk iets voor vrouwen is, maar volgens Roy is dit absoluut niet het geval. Hij benadrukt dat de balans tussen mannen en vrouwen op de feesten gelijk is. Oerol is een walhalla voor single mannen, grapt hij met een brede grijns. Het is een plek waar iedereen zijn plek vindt en waar je jezelf kunt zijn.

Elke dag culinair genieten

Hij vertelt verder dat het al helemaal fantastisch is om met VillaVibes naar Oerol te gaan. “Het concept van VillaVibes is natuurlijk dat alles goed geregeld is en op en top verzorgd wordt. Met Oerol is dat ook zo. Je voelt je al speciaal als je op die twee fantastische schepen aankomt. Dan heb je ook nog eens je eigen kok aan boord. Je hoeft dus geen plek in de drukke restaurantjes te zoeken, maar je kan elke avond op de boot aanschuiven en culinair genieten van wat de kok maakt.”

“Ook bespreek en plan je met elkaar waar je heen gaat. Je hoeft het niet meer zelf uit te zoeken, maar kan gewoon aanhaken. Je beleeft het samen. En dan spreek je in de ochtend af om ergens te gaan borrelen. Kom je daar om 16 uur aan, staan er gewoon 40 VillaVibers samen te genieten. Mooi gevoel is dat.”

Single reis Oerol eten
We organiseren lekkere en gezellige diners aan boord.

Oerol, een cadeautje voor jezelf

Aan iedereen die twijfelt om ook eens mee te gaan naar Oerol wil Roy nog één ding zeggen: “Gun jezelf dat cadeautje en boek gewoon. Het is gegarandeerd succes. Het is vermaak, jezelf ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, lekker feesten. Ja, echt een cadeautje voor jezelf.”

Hij benadrukt dat Oerol een unieke ervaring is die je zelf moet meemaken om het te begrijpen. Roy kan niet wachten om weer te gaan en verzekert je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Mis deze onvergetelijke editie van het Oerol-festival op Terschelling niet! Reserveer snel je plekje voordat je te laat bent.

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren