Moordspel-weekend: “Slapen doe je wel als je dood bent” Moordspel-weekend: “Slapen doe je wel als je dood bent”

Avatar van Eva
Door: Eva
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Moordspel-weekend: “Slapen doe je wel als je dood bent”
Afbeelding voor Moordspel-weekend: “Slapen doe je wel als je dood bent”
Afbeelding voor Moordspel-weekend: “Slapen doe je wel als je dood bent”

Stel je voor: je zit gezellig op vrijdagavond met je vrienden in de kroeg een biertje te drinken, scrolt door je telefoon en ziet een mail van VillaVibes voorbijkomen. Met daarin een uitnodiging voor het eerste try-out Moordspel-weekend. Jack Huijers (30) uit Nieuw Vossemeer twijfelde geen seconde en boekte meteen.

Jack, een enthousiaste, zelfstandig ondernemer in de nieuwbouw deelt zijn ervaring en avonturen van het eerste Moordspel-weekend in Ardennen-Manoir met VillaVibes. Na bijna twee jaar single te zijn geweest, besloot hij dat het weer tijd was voor een nieuwe avontuur. “Ik had al eerder mijn partner ontmoet op een VillaVibes-reis in Cyprus, maar dat eindigde anders dan gepland.“ deelt Jack. Maar dat is het mooie van reizen: je weet nooit wat er gaat gebeuren. Al vier keer eerder ging hij mee met VillaVibes. “En dit is zeker niet mijn laatste keer.”

Op zoek naar hints en informatie

Bij twijfel altijd meegaan op een Moordspel-weekend

Het Moordspel, de mix van mysterie en interactief toneel, trok meteen Jack’s aandacht. Het duurde daarom ook niet lang voordat hij met zijn vinger op ‘boeken’ drukte. “Nooit te lang nadenken, bij twijfel altijd doen”. En dat bleek een goede keuze te zijn geweest. Het spel was al begonnen voordat je het doorhad. “De eerste avond was er gelijk een acteur in ons midden. Dit had ik helemaal niet door. Pas later besefte ik dat hij geen Viber was.”

Bewust op een verkeerd spoor gezet?

Vanaf het eerste moment gebeurde er dus al van alles. Daarom kreeg elke deelnemer een moordboekje. Zag je een aanwijzing? Moest je iets onthouden? Dan kon je dat hierin schrijven of tekenen. Wat Jack bijzonder vond was dat de acteurs de hele tijd in hun rol zaten. Er gebeurde zoveel en je moest goed opletten. Hierdoor kon je niet alles meekrijgen en had je niet alle informatie. “Ik had de eerste moordenaar van het weekend goed geraden. Na de tweede moord ben ik mijn gedachtes gaan delen tijdens het wandelen met anderen. Toen we ook hier de moordenaar moesten aanwijzen ging het verkeerd… ik had ‘m niet goed geraden. Ik moet ook wel zeggen dat dit puur kwam door het overleggen met anderen, haha. Wellicht ben ik op het verkeerde spoor gezet door mijn mede-Vibers. Vertrouw niemand hé!”.

Het moment waarop Jack zijn speculaties deelde waardoor hij de verkeerde beslissing maakte

Opbouwende spanning tijdens het Moordspel

Maar hoe eng is dit weekend nou eigenlijk? “Ik ben niet zo snel onder de indruk, maar er ging wel even een adrenaline rush door mij heen toen de eerste moord werd gepleegd en iedereen naar boven rende. Je bent op zo’n bijzondere locatie, het moordspel gaat zo snel en er gebeuren óók dingen op onverwachtse momenten. Het was spannend, maar op een leuke manier.”

In gesprek met de acteurs

Na de ontknoping van het Moordspel is het nog niet afgelopen. De acteurs gaan namelijk in gesprek met alle deelnemers en dat maakt het spel écht compleet. Zo vertelde Jack: “Ik vond het heel leuk om te horen hoe de acteurs het hebben beleefd, dat was heel interessant. Daarnaast hoorde ik van ze dat het Moordspel-weekend in Vechtdal ook een aanrader is. Hier zitten namelijk acteurs tussen die je bewust op het verkeerde spoor gaan zetten.”

Goede voorbereiding is het halve werk… of toch niet?

Voorafgaand was Jack erg nieuwsgierig hoe het weekend zou verlopen. Hij trof geen voorbereidingen, daar is hij niet zo van: Ik ga er vol gas voor en zie wel hoe het loopt. Ik hou wel erg van toneel en spellen, zoals Risk. Misschien heeft dat wel in mijn voordeel gewerkt?”

Genoeg tijd om elkaar te leren kennen tijdens het weekend

Naast dat het Moordspel centraal staat dit weekend, is er ook voldoende tijd om elkaar goed te leren kennen. “Sommige mensen lieten het spel op een gegeven moment ook een beetje los. Het was niet 24/7 alleen maar het Moordspel, je had daarnaast veel leuke gesprekken met iedereen. Als ik het vergelijk met mijn andere reizen met VillaVibes, dan kan ik wel stellen dat je door het Moordspel makkelijker in contact komt met elkaar. Natuurlijk zijn er altijd de standaardvragen zoals ‘Wat voor werk doe je?’, of ‘Waar kom je vandaan?’, maar nu had je altijd een gespreksopener over het Moordspel. Je kon bijvoorbeeld vragen hoe iemand van plan was het spel aan te pakken. Hierdoor merkte ik dat je langer in gesprek bleef met mensen, waardoor je op een andere manier ging kijken naar ze. Hierdoor was ik echt positief verrast.”

VillaVibes zonder borrels en feesten is geen VillaVibes

Zijn er tijdens het Moordspel-weekend wel borrels en feestjes?

Ja, natuurlijk! Net als elk VillaVibes weekend kun je gewoon lekker borrelen en feesten tot in de late uurtjes. Sterker nog: sommige acteurs doen ook gewoon mee met deze gezelligheid. Zo vertelde Jack: VillaVibes zonder borrels en feesten is geen VillaVibes. Ik vond het heel leuk dat de acteurs langer bleven, omdat ze het zo naar hun zin hadden. Dit was ook een hele mooie kans om ze even aan de tand te voelen, haha. Het is toch moeilijk om in je rol te blijven na een paar drankjes.       

Het themafeest zaterdagavond: Vive la France

Hoeveel uur slaap heb jij gehad?

Op deze vraag antwoordde Jack: “Hahaha, te weinig! Maar dat is altijd met dit soort reisjes. Slapen doe je wel als je dood bent.” En of Jack het Moordspel weekend zou aanraden? “100%, maar ik beveel VillaVibes aan iedereen aan. Als ik iemand spreek die single is en op vakantie wil, dan zeg ik altijd dat ze met VillaVibes mee moeten gaan.”

Niet veel later was er al een reünie gepland met een clubje van het Moordspel-weekend

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren