Juul (32): Dit is nog veel leuker dan backpacken Juul (32): Dit is nog veel leuker dan backpacken

Avatar van Roy van Ammers
Door: Roy van Ammers
Leestijd: 7 minuten
Afbeelding voor Juul (32): Dit is nog veel leuker dan backpacken
Afbeelding voor Juul (32): Dit is nog veel leuker dan backpacken
Afbeelding voor Juul (32): Dit is nog veel leuker dan backpacken

Tijdens een zonnige Padel vakantie op Mallorca spreken we met Juul Mabesoone uit Teteringen. Hij heeft zijn leven goed voor elkaar. Hij is register accountant bij EY, heeft een druk sociaal leven en geniet van elke dag. En met dat genieten zit het ook hier tijdens deze Padelreis wel goed. Hoe ervaart hij deze vakantie? En hoe is de groep?

Waarom heb je eigenlijk voor deze padelreis gekozen?

Haha, nou dat komt eigenlijk door mijn zus. Zij gaat vaker met VillaVibes mee en heeft al een paar keer gezegd: “Juul, dit is ook écht iets voor jou”. Eerlijk gezegd had ik mijn twijfels. 

Weet je wat het is? Ik ben iemand die makkelijk contact maakt met mensen. Zet mij ergens neer en ik maak snel nieuwe vrienden. Ik vind het daarom prima om gewoon alleen op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld lekker backpacken in Azië. 

Maar goed, mijn zus begon er laatst dus weer over en toen vertelde ze over jullie Padel reizen. Toen ik dat hoorde dacht ik: Ja, dit is wel iets voor mij! Ik hou ervan om lekker actief bezig te zijn. En ik vind het leuk om beter te worden in Padellen. Dus ja, nu zit ik hier! 

En? Hoe bevalt het?

Geweldig! Serieus, dit is nog veel leuker dan ik vooraf had bedacht. Als ik eerlijk ben, vind ik het zelfs nòg leuker dan alleen backpacken. Dat realiseerde ik me al vrij snel nadat ik op het vliegveld aankwam. 

We zijn met een groep van 24 singles en het zijn bijna allemaal leuke sociale mensen. Eigenlijk het type waar ik op zoek naar ga als ik ergens in een hostel zit. Alleen het grote verschil nu is dat je niet hoeft te zoeken. Waar je tijdens een reis in eentje toch altijd even moet ‘werken’ om nieuwe mensen te leren kennen, hoeft dat hier niet. Je hebt iedereen al gevonden. En de vakantie kan gelijk beginnen. Benieuwd naar de Vibes? Bekijk dan deze video van één minuut.

Juul proost met zijn mede-Vibers op de mooie vakantie

Wat vind je van het padellen?

De opzet van deze Padelreis zit goed in elkaar. We ontbijten eerst lekker in het hotel en daarna fietsen we met z’n allen naar de mooie Padelbanen. Daar heb je een uur les met een groepje van 4. En daarna spelen we leuke afwisselende wedstrijdjes. We padellen elke dag van 10 tot 13 uur. Behalve op zondag want dat is onze rustdag.

Voor onze reisleider was het trouwens tijdens de eerste padeldag nog wel even goed kijken naar alle niveaus. Sommige mensen hadden opgegeven dat ze beginner waren, maar bleken aardig goed. En andere mensen overschatten zichzelf iets. Op dag 2 zijn de lesgroepjes daarom nog iets gewisseld en daarna liep alles perfect. 

Ook tijdens de wedstrijdjes trouwens. Dat deden we via een hussel-systeem. Elke baan had een nummer. Uit een kaartspel trok je vervolgens blind één van deze nummers. Zo wist je waar je het volgende half uur moest spelen en kwam je elke keer weer nieuwe mensen tegen. Iedereen slaat op een andere manier, dus doordat je tegen wisselende tegenstanders speelt word je snel beter. Bovendien is het een leuke manier om iedereen nog beter te leren kennen. 

Onze laatste Padeldag was trouwens ook top. Dat was de toernooidag. Je werd daarbij ingedeeld met een vaste partner in een poultje van vier koppels. Iedereen was mega fanatiek. Erg leuk.

Ben je deze week beter gaan padellen?

Ja, echt wel! Ik heb veel geleerd van de trainingen. Maar ook van andere spelers die beter zijn. 

Ik heb bijvoorbeeld geleerd veel meer gebruik te maken van de wand. Ik was altijd geneigd om elke bal direct te pakken, maar inmiddels heb ik veel meer rust in mijn spel. Ook weet ik nu beter wanneer ik een ‘winner’ kan slaan en wanneer het slimmer is om een rustige lob te spelen. 

Trouwens ook leuk. Ik blijk een groot voordeel te hebben aan mijn voetbal ervaring. Ik ben namelijk iemand die de hele wedstrijd iedereen aan het coachen is. Tijdens het padellen doe ik dat dus ook met mijn maatje. Sla ik een lob en wil ik naar het net rennen? Dan roep ik: Gooo! Voor je het weet staan we dan samen ijzersterk aan het net en slaan we vervolgens een smash de baan uit. Heerlijk als dat lukt! 

Padel vakantie groep singles

En wat doe je naast het padellen?

Er is hier van alles te doen. Het is net waar je zin in hebt. Meestal gaan we na het padellen in kleine groepjes ergens lekker lunchen. De tapas, de paella en de pizza’s hier zijn heerlijk! 

Daarna gaan we lekker relaxen bij het zwembad of het strand en spelen we wat dobbel- en kaartspelletjes. Ook is het leuk om de stad in te gaan. Palma de Mallorca is prachtig. Al tijdens de gezamenlijke fietstocht op de eerste dag keek ik mijn ogen uit. De indrukwekkende kathedraal, de kleine straatjes, de mooie haven, alles ademt mediterraanse klasse.

Ook het avondeten is goed geregeld. Voor het diner reserveert onze reisleider altijd een lekker restaurantje. Je kunt dan in de whatsappgroep aangeven of je mee eet. Aanhaken is vrijblijvend, maar bij ons is iedereen elke avond nog mee geweest. Gewoon omdat we het ook echt gezellig hebben met elkaar. Er wordt de hele tijd gelachen om van alles en nog wat. 

Gisteravond aten we met 24 graden aan lange tafels op een prachtig buiten terras onder de olijfbomen. Idyllisch. 

Vervolgens gaan we na het diner vaak nog ergens borrelen. Zo hebben we een avondje voetbal gekeken omdat het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd moest spelen. We zijn gaan feesten tijdens een bootparty. En ook van de avond in dart- en poolcafé kan ik genieten.

Is er verder nog iets dat je mensen die twijfelen over een singlereis wil meegeven?

Mensen met een relatie die ik spreek over een singlereis denken snel aan een soort ongemakkelijke ‘datereis’. Dat is dit dus helemaal niet. Het is een gewoon een lekker actieve vakantie met allemaal leuke mensen. 

De sfeer is heel relaxed. Gebeurt er dan niks? Tuurlijk wel. Stiekem vind ik dat zelf prachtig. Je ziet het halverwege de week al een beetje opbloeien. Mensen die elkaar steeds meer opzoeken en dan aan het einde van de week elkaar écht hebben gevonden. Heel leuk. 

Ikzelf heb vooral heel veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik ga zeker nog met een aantal mensen afspreken. En grote kans dat ik binnenkort nog een padelreis ga boeken. De Padelvakantie naar Fuerteventura ziet er heerlijk uit. 

Wat ik tegen mensen die twijfelen wil zeggen? Ga gewoon mee. Ga je geen spijt van krijgen. Ow shit, ik klink nu net als mijn zus hè? 😂

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren