De Weekend-Bestemmingen-Vergelijker De Weekend-Bestemmingen-Vergelijker

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 5 minuten
Groepsreis Nederland
Groepsreis Nederland
Groepsreis Nederland

De weekendjes weg met VillaVibes zijn uniek.

Zet 40 gelijkgestemden bij elkaar, zorg voor lekker eten, een sfeervol onderkomen en leuke activiteiten en het kan eigenlijk alleen maar leuk worden.

We hebben twee accommodaties in de Belgische Ardennen en twee in Oost-Nederland.

Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen? Waar moet je zijn als je per sé een badkamer op je eigen kamer wilt hebben? Welke omgeving spreekt je het meeste aan? Hoe ver is het rijden?

We hebben alle vier onze accommodaties eens op de belangrijkste onderdelen met elkaar vergeleken. Hieronder zie je het resultaat. Handig voor als je een bestemming wilt kiezen.

Voordat we je wijzen op de onderlinge verschillen, eerst nog even aandacht voor de overeenkomsten.

Want boek je een weekendje VillaVibes, dan weet je een paar dingen zeker:

  • Het eten is top. Het hele weekend komt er een kok voor je koken. Wil je bij ons komen cateren, dan moet je echt wat kunnen.
  • Gastvrijheid staat bij ons bovenaan. ‘Mi casa es su casa’. Pak alles uit de koelkast waar je zin in hebt. Is er iets wat je wil hebben en wat er niet is? Geef maar aan, wij zorgen dat het gehaald wordt.
  • Alles is bij de prijs inbegrepen (behalve sommige activiteiten). Hoe leuk is het dat je een beetje voor elkaar kunt zorgen, zonder dat je telkens de portemonnee moet trekken?
  • Onze accommodaties zijn de beste groepsaccommodaties van de Benelux. Ze zijn niet alleen uit het topsegment, ze zijn vooral geselecteerd op sfeer. Geen hotel kan hier tegenop. Bij het bepalen van de waarderingen voor alle onderdelen, telt sfeer dan ook dubbel.

Sfeer: Enorme open haarden, grote kasteelkamers en badkuipen op pootjes aan de ene kant en allerlei moderne, mooi afgewerkte elementen aan de andere kant. Opvallend: aan de muren hangen tientallen prachtige schilderijen van de Amsterdamse School. Absoluut sfeervol.

Comfort-kwaliteit: Ondanks dat het gebouw honderden jaren oud is, ervaar je overal klasse. De bedden zijn goed, de sauna is modern en alles is van hoge kwaliteit.

Badkamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Omgeving: Vielslam ligt centraal in het hart van de Ardennen. Onze accommodatie ligt midden in een gezellig dorpje. Maar gek genoeg heb je dat niet door. Het is er totaal geluidsarm (we kunnen zelfs buiten volop geluid maken). Een paar honderd meter lopen en we zitten al middenin de prachtige natuur.

Bereikbaarheid: Vanuit Utrecht rijd je zonder files in twee uur en drie kwartier naar Vielsalm (275 km). Het is wel zo dat je dit op vrijdag bijna nooit redt. Zorg dat je niet te laat vertrekt. Hoe eerder je vertrekt, hoe minder file.

Sfeer: Het is gezellig in onze Villa Heuvelrijk. Maar meer hotel-gezellig, dan kasteel-gezellig. Dus niet de kasteelgezelligheid van grote haarden en houten vloeren, maar wel een gezellige lobby met hangbanken en gezellige tafeltjes.

Comfort-kwaliteit: Ontzettend goede hotelkamers met fijne hotelbedden. Geweldige wellness met outdoor 12-persoons jaccuzzi. Absolute eye-catcher van deze accommodatie. Minpunt: geen groot terras achter het huis.

Badkamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Omgeving accommodatie: Direct rondom de Villa is het niet per sé gezellig. Het terras is vrij klein. Maar op 5 minuutjes autorijden zit je in de prachtige natuur van Groesbeek/Berg & Dal. Dit is een mooi stukje Nederland om in te wandelen en mountainbiken.

Bereikbaarheid: Groesbeek/Berg en Dal ligt bij Nijmegen. Voor de meeste mensen is dit niet ver rijden.

Sfeer: De setting is heel bijzonder. Krakende vloeren, hertengeweien aan de muur en de immense openhaarden. ‘s Avonds wordt er gezellig gekletst rondom het kampvuur. Deze locatie ademt sfeer.

Comfort-kwaliteit: We verblijven in een karakteristiek landhuis. Deze accommodatie is daarom ietwat gedateerd maar dik in orde. Er is volop ruimte om te parkeren. En zoals altijd zijn de bedden goed.

Badkamers: Minder luxe dan op de andere weekendbestemmingen. Hier heb je geen wc op je kamer. En wat betreft de badkamer zijn er twee opties. Óf je kiest voor een kamer met douche. Óf je deelt een badkamer op de gang (uiteraard met Vibers van hetzelfde geslacht).

Omgeving accommodatie: Ons landhuis ligt midden in de natuur. En die is prachtig. Hier is superveel te beleven. Mountainbiken, wandelen, suppen, kayakken, klimmen in het klimbos. Ga zo maar door. Of je nu bij de accommodatie blijft of meedoet aan de activiteiten. Je gaat hier zeker genieten van de prachtige omgeving!

Bereikbaarheid: Vanuit Utrecht rijd je zonder files in drie uur naar St. Hubert (299 km). Het is wel zo dat je dit op vrijdag bijna nooit redt. Zorg dat je niet te laat vertrekt. Hoe eerder je vertrekt, hoe minder file.

Sfeer: Dit voormalige klooster heeft niet de allure en sfeer van een kasteel met z’n houten vloeren en grote haarden. Maar het is veelzeggend dat de weekenden hier altijd heel hoog scoren. De vibe is hier goed en volgens ons komt dat door de indeling van het gebouw. Vanuit de gemeenschappelijke ruimte stap je net zo snel in de hottub, als je dat je op de dansvloer staat.

Comfort-kwaliteit: De bedden zijn er goed, er is volop ruimte om te parkeren en er staat een gezellige tap. Alles wat je nodig hebt, is er.

Badkamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

Omgeving accommodatie: Direct rondom de Villa is genoeg ruimte en in de zomer kun je relaxed buiten zitten. Alleen zit je wel middenin het dorp Slagharen. Op 15 minuten autorijden zit je in heerlijke natuur waar je uren kunt wandelen en mountainbiken.

Bereikbaarheid: Slagharen ligt in het Vechtdal, ten zuidoosten van Zwolle. Bij het terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Heb je nog vragen over onze weekendbestemmingen? Praten over onze WeekendVibes is onze hobby. Je mag ons altijd mailen op info@villavibes.nl of bellen op 026-3707910 (ma t/m vrijdag 09:00 – 17:30).

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren