10 redenen waarom je met Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn 10 redenen waarom je met Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor 10 redenen waarom je met Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn
Afbeelding voor 10 redenen waarom je met Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn
Afbeelding voor 10 redenen waarom je met Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn

Dit jaar gaan we alweer voor de zesde keer met Kerst op wintersport in het leuke skidorp Sauze d’Oulx.
Dat we hier al zo vaak met Kerstmis zijn gaan skiën, is natuurlijk niet voor niets.

De periode rond Kerst is bij uitstek geschikt om in dit gezellige plaatsje te gaan skiën en boarden. Daarom gaan we hier met twee groepen van in totaal 90 Vibers skiën, boarden en gezellig samen leuke feestjes vieren. Hier nieuwe mensen leren kennen gaat helemaal vanzelf. We vroegen onze reisleiding en enkele klanten die al eens of meerdere malen in Sauze d’Oulx waren geweest, waarom zij zo enthousiast zijn over deze Kerst-bestemming.

Hieronder 10 redenen over waarom je tijdens de Kerst in Sauze d’Oulx moet zijn:

1. Groot skigebied – skiën tussen de bomen

Maar liefst 400 kilometers groot is ‘ons’ skigebied Via Lattea. En hoewel het relatief dichtbij ligt, is het voor veel Nederlanders nog onbekend. Best opvallend, aangezien Sauze d’Oulx in 2006 nog de Olympische afdaling had van de Spelen van Turijn. Het mooie aan het wintersport gebied Via Lattea is dat je er mooie, lange tochten kunt maken. Een nostalgisch gevoel overvalt je als je eindeloos tussen de bomen skiet. Welke single wil dat nou niet?

2. Alleen deze week de pistes voor onszelf

Voor Italianen begint het skiseizoen met de Oud & Nieuw-vakantie. Precies, op het moment dat wij naar huis gaan. Dat betekent dat wij de hele week de pistes vrijwel voor onszelf hebben. Niet wachten bij de liften en alle vrijheid om je heen. Héérlijk! Dit is de ideale single wintersport vakantie.

3. Après-ski bij Stefano

OK, qua après-ski is Sauze d’Oulx geen Saalbach of St. Anton. Maarrr… voor Italiaanse begrippen weten ze hier bijzonder goed hoe je feestjes bouwt. In het dorpje zijn ook genoeg leuke kroegen waar we leuke feestjes zullen hebben. Maar de krent in de Italiaanse pap, hét feestje waar je jaren later nog met een smile aan terug zult denken, is een VillaVibes-ontdekking. Onze crew werd vrienden met Italiaans Stefano. Hij bleek een chalet op de piste te hebben  met een megaterras. Precies groot genoeg voor de twee groepen die wij mee brengen naar Italië. Terug gaan we met snowcats. Allemaal hutje-mutje bij elkaar. Je ziet geen hand voor ogen, maar je voelt: dit is onvergetelijk. Nieuwe mensen leren kennen was nog nooit zo leuk!

4. Beste prijs-kwaliteit eten en drinken op de piste

Naar Sauze d’Oulx zou je alleen al moeten willen gaan voor het lekkere eten en drinken op de pistes. Ragfijne pasta’s, super lekkere burgers en Italiaanse cappuccino’s van de buitencategorie. En dat alles voor prijzen uit de vorige eeuw. Onze geheimtip? De Tiramisu bij Ciao Pais. De lekkerste die we ooit aten, in een idyllische omgeving. Bekijk dit filmpje maar eens:

5. VillaVibes foute Kerstfeest

Samen Kerst vieren in de Italiaanse sneeuw. Het maakt de feestdagen bij voorbaat al bijzonder. Traditiegetrouw komt er van alles langs op het VillaVibes foute Kerstfeest. Van Kerstelfjes tot gabbers, van foute Kersttrui tot travestiet. Dit feestje gaat door tot diep in de nacht. Deze single kerstreizen zijn een groot feest.

6. Dag skiën in Montgenèvre

Het skigebied Via Lattea ligt deels in Italië, deels in Frankrijk. In de 6-daagse skipas die bij de prijs is inbegrepen, zit ook een dag Frankrijk opgenomen. Dus regelt onze crew altijd één dag een touringcar. ’s Ochtends de spullen in de bus en dan op weg naar Montgenèvre. Megabrede en super netjes onderhouden pistes. Heerlijk voor de afwisseling.

7. Simone, Anne en de rest

We krijgen vaak terug van onze Vibers dat ze zo genoten van de reisleiding. Niet alleen zijn het sfeermakers, ze weten van de groep écht een groep te maken. Niemand valt er buiten en iedereen wordt gezien. Vorig jaar waren Anne en Simone onze reisleidsters in Sauze. Dit topduo staat te springen om dit jaar weer die kant op te gaan. Ze gaan er met al hun ervarin en contacten voor zorgen dat het dit jaar nog weer leuker wordt dan vorig seizoen. Anne en Simone worden geassisteerd door veelbelovende, empathische reisleiders die stuk voor stuk goed kunnen skiën en met veel enthousiasme en zorg dagelijks de skisafari’s verzorgen.

8. Feestje bij Assietta

Heb je de foto’s van Hotel Assietta gezien? Het is geen luxe 5-sterren hotel, maar je voelt hier de sfeer en de warmte. Vorig jaar organiseerden we hier een leuk feestje, waar we jammer genoeg ook rekening moesten houden met de andere hotelgasten. Dat hoeft nu ook niet meer. De gezellige bar is helemaal van VillaVibes. Alle 40 bedden van Hotel Assietta worden namelijk beslapen door Vibers.

9. Kerstontbijt en Kerstdiner

Wat je ook van Kerstmis vindt, het zijn belangrijke dagen. Meer dan ooit voel je deze week hoe fijn het is om ‘samen’ aan tafel te zijn. Elk jaar weer geeft het een extra feestelijk gevoel wanneer je merkt dat iedereen z’n best heeft gedaan om er op en top uit te zien. Je kijkt eens om je heen en merkt dat die gezichten die een paar dagen geleden nog helemaal onbekend voor je waren, inmiddels vertrouwd voor je zijn geworden. Kerst 2019 vier je met je makkers waar je nog vaak aan terug zult denken.

10. Gezellige dorpje Sauze d’Oulx

Naast de vele pistes, ben je deze week ook veel in het dorpje Sauze d’Oulx te vinden. De vele kroegen, de smalle straatjes, de gezellige verlichting. Het is echt een leuk dorpje. Natuurlijk kom je voor het skiën, maar hé… de setting is natuurlijk ook belangrijk. Romantisch, oud, lieflijk, historisch… het is allemaal van toepassing op dit skidorpje.

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren