Ken je deze 6 eisen die wij stellen aan onze strandvakanties? Ken je deze 6 eisen die wij stellen aan onze strandvakanties?

Avatar van Harold Blanken
Door: Harold Blanken
Leestijd: 6 minuten
Afbeelding voor Ken je deze 6 eisen die wij stellen aan onze strandvakanties?
Afbeelding voor Ken je deze 6 eisen die wij stellen aan onze strandvakanties?
Afbeelding voor Ken je deze 6 eisen die wij stellen aan onze strandvakanties?

Na elke vakantie sturen we onze Vibers een enquête. Omdat we benieuwd zijn of er wellicht nog iets beter kan. Maar stiekem doen we dit ook omdat we het ontzettend leuk vinden om de enthousiaste verhalen te lezen. Bij het samenstellen van een VillaVibes-singlereis komt namelijk aardig wat kijken.

Zo moeten onze single strandvakanties minimaal aan 6 eisen voldoen. Welke? Dat lees je hieronder. En ook waarom BeachVibes Kroatië de test glansrijk heeft doorstaan.

Zoeken, testen en beoordelen

Onze zoektocht naar de allerbeste bestemming begint bijna altijd online. Vaak zijn we wekenlang op zoek naar een goede locatie. Het is niet makkelijk om iets te vinden dat past binnen ons eisenpakket. Vaak ontbreekt er nét één element. En soms komen we daar pas achter als we uiteindelijk zelf naar de bestemming gaan voor de laatste check.

Een typisch voorbeeld hiervan: onze singlereizen naar Lapland. We hadden online een mooi onderkomen gevonden. Alles leek tiptop, totdat Roy er ter plekke achter kwam dat er in de 10-persoons chalets maar één douche was.

Op deze 6 criteria letten we:

Bij het selecteren van onze single strandvakanties letten wij op deze zes punten. Zijn we over alles positief, dan pas is het VillaVibes-waardig:

  1. Is het een interessante bestemming aan het strand?
  2. Is er een bruisende beachclub in de buurt van het hotel?
  3. Is het hotel écht goed? Dus minimaal 4-sterren. En hebben alle kamers gescheiden bedden?
  4. Zijn er voldoende leuke activiteiten te doen?
  5. Gaan er betaalbare vluchten naar toe? En ligt het hotel niet te ver van de luchthaven?
  6. Is de kans op mooi weer bijzonder groot?

BeachVibes Dubrovnik Kroatië langs de meetlat

1. Is het een interessante bestemming aan het strand?

Wie ooit in Dubrovnik is geweest zal het beamen. Dit is een prachtige plek. De historische stad is een openlucht museum vol met gezellige terrasjes en eeuwenoude gebouwen. Niet voor niets is de hit-serie ‘Games of Thrones’ hier opgenomen.

Rondom de stad liggen diverse mooie stranden. Een van de gezelligste stranden ligt op loopafstand van ons hotel. Vanaf de hotelbar kun je de boten langs zien varen. Het water is er azuurblauw met een aangename temperatuur.Kortom, een heerlijke mix van een mooi strand met een prachtige oude stad.

2. Is er een bruisende beachclub in de buurt van het hotel?

Geloof het of niet, dat bleek een hele moeilijke in Kroatië. Een van de bestemmingen die in vrijwel alle lijstjes goed naar voren kwam, was Dubrovnik. Deze stad is misschien wel de grootste bezienswaardigheid van Kroatië.

Hier blijkt de jetset vaak neer te strijken en een bezoekje te brengen aan de stranden van Babin Kuk, Banje en Lapad. Hier liggen twee mooie beach-clubs, waar je overdag graag naar toe kunt gaan: Coral Beach en Banje Beach Club. Ze liggen dichtbij ons hotel.

Snap je dat onze interesse direct gewekt was? Een stad waar veel te doen is, een prachtig strand én leuke beach-clubs, dat is een stevig fundament voor een goede VillaVibes strandvakantie.

3. Is het hotel écht goed? Dus minimaal 4-sterren? En hebben alle kamers gescheiden bedden?

Het was flink zoeken. De meeste hotels hadden geen plek voor een groep van onze omvang. Of ze waren véél te duur of kwalitatief niet goed genoeg. Maar uiteindelijk hebben we het luxe 4-sterren hotel Valamar Lacroma kunnen regelen. Met mooie kamers met gescheiden bedden, lekker eten en een groot zwembad.

Wij snappen wel dat dit hotel op Booking.com een 8,8 scoort. Een ander groot voordeel: het hotel ligt op loopafstand van het strand en de beach-clubs. Want met je strandtas in de taxi op weg naar je strandbedje, dat vinden we slecht voor de Vibes.

4. Zijn er voldoende leuke activiteiten te doen?

In en rondom Dubrovnik is veel te zien en te doen. Van wijnproeverijen tot boottochtjes. En van mooie wandelingen langs de kust tot een bezoekje over de grens naar Montenegro. Tijdens ons voorbezoek vonden wij de wandeling over de stadsmuren een bijzondere ervaring.

Eigenlijk is de hele oude stad indrukwekkend. De smalle steegjes, de sfeervolle terrasjes, de imposante torens en een heel typisch mediterraan havensfeertje zullen je zeker een lekker vakantiegevoel bezorgen.

Ons idee bij dit soort vakanties is dat je genoeg moet kunnen doen, maar dat de week ook weer niet té vol moet zitten. Daarom hebben we voor drie dagen een speciale VillaVibes-activiteit bedacht, waarvan wij denken dat onze gasten dit een hele mooie ervaring gaan vinden.

harold

Zo zijn wij een dag door Dubrovnik getrokken om een speciale speurwedstrijd uit te zetten. Een grappige manier om de stad beter te leren kennen. En daar waar het mooi is zijn Japanners… Uiteraard allemaal fotograferend. Eén van de opdrachten in de speurtocht gaat hierover. De foto van Harold met Japanners op onze Facebookpagina kan je alvast voorinformatie opleveren…

Verder nemen we het VillaVibes Vragenvuur mee naar Dubrovnik, bekend van o.a. DinnerVibes. Altijd leuk om je reisgenoten op een grappige manier beter te leren kennen. Bijvoorbeeld in het zonnetje bij het zwembad of tijdens een boottocht naar een van de mooie eilandjes.

5. Gaan er betaalbare vluchten naar toe? En ligt het hotel niet te ver van de luchthaven?

Dubrovnik ligt op nog geen half uurtje van de luchthaven. Check. En de vliegtickets hebben we vroeg kunnen inkopen, dus dit zorgt weer voor een scherpere verkoopprijs.

6. Is de kans op mooi weer bijzonder groot?

Logisch wellicht in Kroatië, maar toch… Dit zijn de data waarop we gaan en dit is de gemiddelde temperatuur:

  • 20-27 juni (30-49 jaar): 26 graden
  • 18-25 juli (25-39 jaar): 28 graden
  • 01-08 aug. (35-49 jaar): 28 graden

O ja, nu wil je nog weten of er nog plek is natuurlijk:

  • 20-27 juni 30-49 jaar: vrouwen vol, mannen bijna vol
  • 18-25 juli: 25-39 jaar: vrouwen vol, mannen plek
  • 01-8 aug: 30-49 jaar: vrouwen bijna vol, mannen plek.

Meer weten over BeachVibes Dubrovnik? Bijvoorbeeld wat er bij de prijs zit inbegrepen? Kijk snel op de reispagina

0 reacties

Geef een reactie

CTA afbeelding

Speciale kortingen ontvangen?

Meld je aan voor de VillaVibes nieuwsbrief.

Bijna vol alarm

 

Bijna vol alarm

Meld je gratis aan voor het Bijna vol alarm van deze reis. Je ontvangt een mailtje als we zijn aanbeland bij de laatste plekjes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Geslacht

Reis alsnog boekenAnnuleren